How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Russell H. Your Own Question
Russell H.
Russell H., Service Tech
Category: Camera and Video
Satisfied Customers: 11207
Experience:  8+ years of professional experience
13568747
Type Your Camera and Video Question Here...
Russell H. is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a camcorder jvc model gr-d250u with 3 problems: 1) t

Customer Question

i have a camcorder jvc model gr-d250u with 3 problems:
JA: What's the make/model of your camera? How old is it?
Customer: 1) t shows : eject and reinsert tape
JA: What happened right before this popped up? What troubleshooting have you tried?
Customer: 2) remove and re-attach battery....the battery is fully loaded
JA: Anything else you want the camera expert to know before I connect you?
Customer: 3)unit is safegard mode
Submitted: 4 months ago.
Category: Camera and Video
Expert:  crash2199 replied 4 months ago.

I apologize for the long wait for a response.

Do you still need help with your issue?

Customer: replied 4 months ago.
Expert:  Russell H. replied 4 months ago.

Hi, thank you for contacting JustAnswer.com. My name is***** will do my best to provide the right answer to your question.

Try this: power it Off.

Remove the battery from the compartment.

Then try cleaning the terminals in the battery compartment, first by rubbing off with a fresh pencil eraser, then by wiping the terminals off with cotton swabs moistened in rubbing alcohol, then letting them dry off for 5+ minutes with the battery compartment door open, then try this:

Hold down the PLAY button, and turn the camera On again.

If it then comes up without any error, good! but if it has an error again soon after, e.g. after switching into Record mode, turn it Off again, wait a bit, then hold down the RECORD button and turn it On. That may clear the error altogether.

Let me know how it goes, and I will help further as needed.