Veterinary

Ask a Vet and Get Your Veterinary Questions Answered.

Ask a Veterinarian,
Get an Answer ASAP!

This answer was rated:

1. In which of the following types of injections is the

medication injected under the skin? A...
1. In which of the following types of injections is the medication injected under the skin?
A. Subcutaneous
B. Intraperitoneal
C. Intramuscular
D. Intravenous2. Your veterinarian has asked you to select a urinary catheter appropriate for catheterizing a male German Shepherd dog. Based on your knowledge of veterinary nursing, you should select a
A. flexible rubber catheter.
B. semi-rigid plastic catheter.
C. Foley catheter.
D. stainless-steel catheter.3. When should medications that are administered to an animal be recorded in the animal's medication records?
A. As soon as the veterinarian has time
B. As soon as the medication is given
C. When the animal is discharged
D. At the end of every work shift4. The quickest parenteral method of administering fluids and electrolytes to an animal is
A. subcutaneous.
B. oral.
C. intravenous.
D. intraperitoneal.5. The least desirable of the following four routes for administering fluid to a sick foal is the _______ route.
A. intraperitoneal
B. subcutaneous
C. intravenous
D. intraosseous6. You're assisting a veterinarian who is performing routine venipuncture on a horse. An acceptable site for this venipuncture would be the
A. external jugular vein.
B. coccygeal (tail) vein.
C. medial saphenous vein.
D. cephalic vein.7. The most serious complication of nasogastric intubation in a horse is
A. accidental dislodging of the tube from the nose.
B. passing the tube into the trachea by accident.
C. possible vomiting.
D. a nosebleed.8. You're assisting a veterinarian with the reproduction examination of a mare. The veterinarian should use the double-sleeve technique to
A. cleanse the perineal area.
B. perform an endometrial biopsy.
C. remove endometrial lesions.
D. guard the culture rod against contamination.
9. Decubital ulcers occur most commonly
A. on the corneas.
B. on paw pads.
C. over bony regions of a recumbent animal's body.
D. on top of the head.10. Hospitalized animals should eat
A. less than normal amounts of food.
B. two to four times daily.
C. only high-calorie density supplements.
D. only when the animal wants to eat.11. The best use of fluorescein stain in an eye examination is to check for
A. bacterial infection.
B. a corneal ulcer.
C. developmental defects.
D. glaucoma.12. Wendy and Sean are discussing the measurement of central venous pressure. Wendy says that you need a manometer to measure the pressure. Sean says that you can use a piece of sterile extension venotubing and a yardstick. Who is correct?
A. Both are correct.
B. Neither is correct.
C. Only Sean is correct.
D. Only Wendy is correct.13. Intramuscular injections in the hind legs should never be administered to
A. goats.
B. young pigs.
C. sheep.
D. race horses.14. Dosages of drugs that are mixed in an animal's drinking water aren't as accurate as other drugs because
A. the drug often doesn't dissolve or mix well with water.
B. animals may consume varying amounts of water.
C. chemicals in the water may affect the potency of the drug.
D. it's difficult to accurately measure the amounts of water or medication.
15. You're helping to care for recumbent animals in a veterinary hospital. One way to prevent these animals from developing decubital sores is to
A. use slings to avoid continuous pressure on bony areas.
B. avoid turning or moving the animals too much.
C. bathe the animal as little as possible to avoid irritating the skin.
D. use impermeable bedding material that keeps moisture near the skin.
16. Which of the following best describes gastric intubation?
A. Always performed by a veterinary assistant
B. A method to administer food and medication
C. Needed to maintain surgical anesthetic levels
D. Commonly performed with the animal in dorsal recumbency17. Ear venipuncture is a common site for which of the following animals?
A. Horses
B. Cattle
C. Pigs
D. Dogs18. Combining an animal's medications into infused fluid is a practice that can
A. kill an animal.
B. prove toxic, but not fatal.
C. interfere with central venous pressure readings.
D. render some medications ineffective.19. Which of the following is true of obtaining a milk sample for mastitis testing?
A. You should wash the udder thoroughly before obtaining the sample.
B. Samples for testing should be collected immediately after milking.
C. Milk samples should be kept warm until they're delivered to the lab for testing.
D. You should use sterile plastic or glass tubes to collect samples for testing.20. Which one of the following steps would a veterinary assistant perform during venipuncture of the cephalic vein?
A. Withdraw blood into the syringe.
B. Occlude the cephalic vein.
C. Insert the syringe into the vein.
D. Apply pressure to the site after the syringe is removed.
Show More
Show Less
Ask Your Own Veterinary Question
Answered in 8 hours by:
3/16/2018
Chelsea Schwarb
Category: Veterinary
Satisfied Customers: 114
Experience: Associate veterinarian at Towne and Country Animal Hospital
Verified

1. A
2. A
3. B
4. B
5. A
6. A
7. B
8. D
9. C
10. B
11. B
12. B
13. D
14. B
15. C
16. B
17. C
18. A
19. B
20. D

Chelsea Schwarb
Category: Veterinary
Satisfied Customers: 114
Experience: Associate veterinarian at Towne and Country Animal Hospital
Verified
Chelsea Schwarb and 87 other Veterinary Specialists are ready to help you
Ask your own question now
Hi Mariam,

I'm just following up on our conversation about your pet. How is everything going?

Chelsea Schwarb
Ask Your Own Veterinary Question
Was this answer helpful?
Ask Chelsea Schwarb Your Own Question
Chelsea Schwarb
Chelsea Schwarb
Chelsea Schwarb
Category: Veterinary
Satisfied Customers: 114
114 Satisfied Customers
Experience: Associate veterinarian at Towne and Country Animal Hospital

Chelsea Schwarb is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

It was so professional, so personally concerned (as we were) and you answered all of our questions. George and I are so happy that I found "JustAnswer" on my Google search -- you are now in my "Favorites" list! And, yes we do love our kitty - she makes our life complete!

Bev & GeorgeBoca Raton, FL

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

< Previous | Next >

Meet the Experts:

Dr. Andy

Dr. Andy

Medical Director

2,673 satisfied customers

UC Davis graduate, Interests: Dermatology, Internal Medicine, Pain Management

Dr. Bruce

Dr. Bruce

Veterinarian

1,774 satisfied customers

15 years of small animal veterinary medicine

Dr. Gary

Dr. Gary

Veterinarian

1,547 satisfied customers

DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)

Dr. Scott

Dr. Scott

Veterinarian

865 satisfied customers

15 years of small animal, equine and pocket pet experience in medicine and surgery.

Dr. Bob

Dr. Bob

Veterinarian

1,323 satisfied customers

35 years in practice

Dr. Drew

Dr. Drew

Veterinarian

1,895 satisfied customers

Small Animal Medicine and Surgery

Dr. Jenn

Dr. Jenn

Veterinarian

1,225 satisfied customers

Practicing small animal medicine since 2004 , also involved in working with animal rescue groups.

< Previous | Next >

Related Veterinary Questions
My kitten has been puking multiple times a day for a while
My kitten has been puking multiple times a day for a while now. I'm taking her to the vet soon but it 1 am and she's puking again. Is there anything I can do. I thought I was just a phase after we cam… read more
Dr. Rachel
Dr. Rachel
Doctor of Veterinary Medicine
676 satisfied customers
Our dog is waiting to have all surgery. We have a visit with
our dog is waiting to have all surgery. We have a visit with the surgeon on Thursday. we think she is in pain she is breathing at a rate of 52 per minute. … read more
Dr. Schmidt
Dr. Schmidt
Associate Veterinarian
DVM
892 satisfied customers
My kitten has been puking multiple times a day for a while
My kitten has been puking multiple times a day for a while now. I'm taking her to the vet soon but it 1 am and she's puking again. Is there anything I can do. I thought I was just a phase after we cam… read more
Dr. B.
Dr. B.
Veterinary Degree (BVMS)
3,465 satisfied customers
My mouse's tail was bitten and the end appears to have died
Hi - my mouse's tail was bitten and the end appears to have died but it still attached. He is 1 year old and he is trembling and slow but still eating and drinking. … read more
Dr. Gary
Dr. Gary
Veterinarian
Doctoral Degree
1,547 satisfied customers
My 14 yr mixed breed 90 lb dog has been prescribed anti
My 14 yr mixed breed 90 lb dog has been prescribed anti inflammatory and recently added tramadol . 2 tabs 2x day 12 hours apart. He seemed to be getting overheated when we walked. I stopped night adm … read more
Dr. Deb
Dr. Deb
Associate Veterinarian
Doctoral Degree
567 satisfied customers
How does cat and equine acupuncture work in relation to
How does cat and equine acupuncture work in relation to human acupuncture?I am a student in acupuncture so can take (and want) a more in-depth answer.… read more
Jill DVM
Jill DVM
Equine Veterinarian
Doctorate of Veterinary Medicine
17 satisfied customers
I was given 4 goats.. and they have not been immunized. is
I was given 4 goats.. and they have not been immunized. is this somehting I can start at any tiime? … read more
Jill DVM
Jill DVM
Equine Veterinarian
Doctorate of Veterinary Medicine
17 satisfied customers
Do you have a vet nutritionist? I have a goldendoodle puppy.
Hello, do you have a vet nutritionist? JA: What sort of animal are we talking about? Customer: I have a goldendoodle puppy JA: OK. I'll do all I can to help. What is the matter with the puppy? Custome… read more
DocPaul
DocPaul
Doctoral Degree
709 satisfied customers
My 131/2 year old shitzu never had a sick day. She vomited
My 131/2 year old shitzu never had a sick day. She vomited one morning so much I took her to the hospital to be rehydrated...THey told me she was very sick, put her ion constant oxygen, she stayed ove… read more
Scott Perry
Scott Perry
Veterinarian
Doctor of Veterinary Medicine
2,168 satisfied customers
One of my goat has her left upper jaw swollen. She was far
Hi one of my goat has her left upper jaw swollen. She was far from my 2 other goats and shaking. I haven t dewormed her yet. Could it be a bottle jaw syndrom? Or is it not related? Thanks in advance f… read more
Jill DVM
Jill DVM
Equine Veterinarian
Doctorate of Veterinary Medicine
17 satisfied customers
My hamster has a fur loss behind it's ears. She has a bald
my hamster has a fur loss behind it's ears JA: I'll do all I can to help. What is wrong with your hamster? Customer: she has a bald spot JA: What is your hamster's name and age? Customer: Snowball and… read more
Heath Wilkerson
Heath Wilkerson
ER/ICU & Exotic Animal Veterinarian
Doctor of Veterinary Medicine
342 satisfied customers
Dog drooling...discoordinted. Blackie...7
dog drooling...discoordinted JA: I'll do all I can to help. The Expert will know what to do with the drooling. What is the dog's name and age? Customer: blackie...7 JA: Is there anything else the Vete… read more
Dr. Jo
Dr. Jo
Veterinarian
BA
2 satisfied customers
Still pooping worms after 2 weeks of treatment with
Still pooping worms after 2 weeks of treatment with interceptor plus. Had yhemt lomg long time. Can I give her too much interceptor plus and what was does it not kill … read more
Dr. Dan
Dr. Dan
Veterinarian and practice owner
Doctoral Degree
5,375 satisfied customers
I am concerned that my dog may have eaten a mouse killer
I am concerned that my dog may have eaten a mouse killer bait bar … read more
DocPaul
DocPaul
Doctoral Degree
709 satisfied customers
My dog takes apoquel for allergies - he itches and bites his
My dog takes apoquel for allergies - he itches and bites his feet without it. He hates getting wet, especially wet grass. Is there anything I can do to prevent the itching without apoquel. … read more
Dr. Schmidt
Dr. Schmidt
Associate Veterinarian
DVM
892 satisfied customers
My dog, Flint, is 6 months old. About a month or so ago he
My dog, Flint, is 6 months old. About a month or so ago he started leaving trails of urine around the house while he wanders. Its like he isnt aware he's doing it and we don't get any warning. He was … read more
Dr. Michael Salkin
Dr. Michael Salkin
Veterinarian
DVM
3 satisfied customers
My female is pregnant by my calculations she was due the
My female is pregnant by my calculations she was due the 11th. Yesterday she was showing all the signs of labor panting nesting and her temp was 100.6 earlier this morning her temp dropped to 99.6 now… read more
DocPaul
DocPaul
Doctoral Degree
709 satisfied customers
My 20 year old gelding has swelling on his left neck where
My 20 year old gelding has swelling on his left neck where our lymph nodes would be. He's perky and eating, etc. He does get allergies and the tree and grass pollen is high right now. Could that possi… read more
Jill DVM
Jill DVM
Equine Veterinarian
Doctorate of Veterinary Medicine
17 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x