How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Peter Bagley Your Own Question
Peter Bagley
Peter Bagley, Toyota mastertech
Category: UK Car
Satisfied Customers: 814
Experience:  master tech at Toyota dealer
24571351
Type Your UK Car Question Here...
Peter Bagley is online now
A new question is answered every 9 seconds

No cold air blowing from the a/c system on a '07 CVPI. Fan

Customer Question

Hello. No cold air blowing from the a/c system on a '07 CVPI. Fan works on all speeds. No cool air from "a/c" or "max" setting. OR even when on the "Vent" setting; only warm and then hot air when the car is moving.
JA: Have you checked the freon? And do all the fuses have power?
Customer: Freon is good, all fuses and relays have been replaced.
JA: What is the model of your '07 Ford?
Customer: Crown Vic Police Interceptor
JA: Are you fixing your Interceptor yourself? What have you tried so far?
Customer: Yes. Nothing invasive yet. Only changed the fuses and relays. Compressor lines are cold to the touch traveling to the condenser and to the firewall
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: I guess not, thank you.
Submitted: 12 months ago.
Category: UK Car
Expert:  Peter Bagley replied 12 months ago.

Hello and welcome to just answer and allowing me to assist you. I will need to ask a few questions so I can get a picture to help you better.Can you see if the compressor is turning when A/C switch is on?