How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Greg Your Own Question
Greg
Greg, Technician
Category: Transmissions
Satisfied Customers: 7052
Experience:  17 years Shop Owner /Technician. 27 years experience
29331485
Type Your Transmissions Question Here...
Greg is online now
A new question is answered every 9 seconds

03 explorer 4.6 4x4 Shifts and drives fine but od light

Customer Question

03 explorer 4.6 4x4
Shifts and drives fine but od light flashes
Just changes fluid filter and solinoid pack, still have light
Submitted: 1 year ago.
Category: Transmissions
Expert:  Greg replied 1 year ago.

Hi .

Did you check for malfunction codes before doing all this work .

Or did you do the solenoid pack on assumption .

Greg

Customer: replied 1 year ago.
Po741 is the code i got
Expert:  Greg replied 1 year ago.

P0741 Torque Converter Clutch Circuit Performance or Stuck Off..

Wiring harness to transmission shorted to ground,

Torque converter clutch (TCC) solenoid internal short,

Transmission control module (TCM)

In your case i suggest you check the wiring harness first in the transmission that connects up to the solenoid pack this is known to short and cause this code .

But in many cases we have found it better to replace the valve body as this is the problem and not the solenoids .

its the side of the valve body that's is leaking off and causing the code P0741

Please remember to only rate my answer when you are 100% satisfied.

IF you feel the need to click either "Helped a little" or "I expected more",
please stop and reply to me via the CONTINUE CONVERSATION button with the issue you have.
I will be happy to continue further and do everything I can to provide you with the service you seek.

Kind regards Greg

Customer: replied 1 year ago.
How confident are you it would be the valve body, harness looks good. Dont want to drop $500 on parts again and still have problem
Expert:  Greg replied 1 year ago.

If the harness and solenoids are good and your 100% then yes the valve body ,

This is a typical fault for this code ..

Rgds Greg