How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask tamaz Your Own Question
tamaz
tamaz, Subaru master technician
Category: Subaru
Satisfied Customers: 1502
Experience:  Subaru certified,ASE Master technician,25 years experience
70031029
Type Your Subaru Question Here...
tamaz is online now
A new question is answered every 9 seconds

Control panel lights flickered on/off followed by total

Customer Question

Control panel lights flickered on/off followed by total electrical failure when backing out of parking spot. No control panel lights. Dead ignition. Not even the emergency flashers would work. Eventually managed to restart the engine, started backing out again, followed by another total failure as above. Finally managed to get it started again and made it home. Any suggestions on what might cause a total electrical failure such as this? Thanks.
JA: Just to clarify, what are the exact lights you're talking about?
Customer: All lights: control panel, headlights, dome lights, door panel lights
JA: What is the model/year of your Subaru?
Customer: 2005 Legacy wagon, standard engine
JA: Are you fixing your Legacy yourself? What have you tried so far?
Customer: I don't have equipment to diagnose electrical problems. Just wondering if this might be caused by alternator failure or main computer failure.
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: No... this is the best description of the problem that I can provide.
Submitted: 1 year ago.
Category: Subaru
Expert:  tamaz replied 1 year ago.

Hi,my name is ***** ***** I'm going to do my best to help you today.To make sure I don't miss anything give me a minute to review you question.

Expert:  tamaz replied 1 year ago.

Sounds like your experiencing a poor connection, raise the hood and inspect battery and cable connections are they loose or corroded?