How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Dan Your Own Question
Dan
Dan, Technician
Category: Small Engine
Satisfied Customers: 5297
Experience:  17+ yrs. shop and field experience with all major brands of heavy equipment, trucks and small engine diagnostics and repair - 1995 WyoTech graduate.
65405794
Type Your Small Engine Question Here...
Dan is online now
A new question is answered every 9 seconds

Ive got a deere lx178 that does not start, yes, yes, yes i

Customer Question

ive got a john deere lx178 that does not start
JA: Do you have fuel in the tank? If so, is the shut-off valve open and the fuel clean?
Customer: yes
JA: Do you plan on doing the work yourself?
Customer: yes
JA: Anything else we should know to help you best?
Customer: yes i tried starting and it started and quit after a second 3 times. now no start.i have fuel getting to cylinder but no spark i think
Submitted: 3 months ago.
Category: Small Engine
Expert:  Dan replied 3 months ago.

Hi my name is***** will be glad to try to help. Test for spark with a spark tester or by grounding out the spark plug wire with a screw driver against the engine and crank to look for spark. Let me know. You could have a faulty coil.

Customer: replied 3 months ago.
I tested for spark on both cylinders with a spark tester and did not see any spark
Expert:  Dan replied 3 months ago.

Thanks for the clarification. Check for ignition power to power the coils and if okay you could have a failed coil or voltage regulator. Check the coils for excessive rust and corrosion causing a loss of pickup signal. When replacing the coils use a matchbook or business card to set the air gap. Let me know

Expert:  Dan replied 3 months ago.

Hi, Did you get this resolved?