How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Chris(aka-Moose) Your Own Question
Chris(aka-Moose)
Chris(aka-Moose), Nissan Technician
Category: Nissan
Satisfied Customers: 615
Experience:  16 years of experience
2499435
Type Your Nissan Question Here...
Chris(aka-Moose) is online now
A new question is answered every 9 seconds

Have a 2010 nissan altima when un plug and replug pressure

Customer Question

have a 2010 nissan altima when un plug and replug pressure switch for ac it works perfect but when accelerate it kicks ac off and doesnt engage back
Submitted: 8 months ago.
Category: Nissan
Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

hi my name is ***** ***** i can help . is the system fully charged ??

Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

hi my name is ***** ***** i can help . is the system fully charged ??

Customer: replied 8 months ago.
fully charged took to local shop and verified on that only thing came up on pegasus was a -58 oil temp sensor
Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

is the pegasus a scan tool ?

Customer: replied 8 months ago.
sir ac works perfect if u reset the pressure switch by unplug n replug itll freeze u out just as did before but if u hit the accelerator it kicks compressor off and wont reengage
Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

you need to check reading with the system running and when it is not working to see where the pressure is you have ether a under charge over charge or a bad switch

Customer: replied 8 months ago.
running it is 30 low side 150 high side when off 80-90 low side 90-100 high side
Customer: replied 8 months ago.
you can cycle it from inside on and off and compressor does like its being told but only when u accelerate it wont kick back on
Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

what is the pressure sensor reading on the scan tool

Customer: replied 8 months ago.
was close to same readings as gauges
Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

that is not what i am looking for there should be a voltage reading for the sensor in the ecm

Customer: replied 8 months ago.
i didnt record the voltage reading
Expert:  Clifton B. replied 8 months ago.

can you