How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Chris(aka-Moose) Your Own Question
Chris(aka-Moose)
Chris(aka-Moose), Nissan Technician
Category: Nissan
Satisfied Customers: 615
Experience:  16 years of experience
2499435
Type Your Nissan Question Here...
Chris(aka-Moose) is online now
A new question is answered every 9 seconds

Maxima: 2003 Nissan maxima se car wont start. Acts like normal

Customer Question

2003 Nissan maxima se car wont start. Acts like normal when turning the key, only doesn't start. Replaced fuel pump and screen with same results. Main fuses internally check out ok. Battery new 6mos. old. last wk check engine light came on. 2x put car into drive and car wouldn't move, pressed gas peddle down and car gave no fuel response. I turned car off and on again and worked fine.
Submitted: 2 years ago.
Category: Nissan
Expert:  Jay replied 2 years ago.
Hi, My name is*****'m happy to help you. During our conversation, I may be presenting you with different things to try, and ask you some Questions to get a better understand of the issue so I can answer your question properly. So stick with me to the end, and I am sure we should be able to get this issue resolved for you! Since you mentioned the Service Engine Soon light had come on, do you know what codes you had or have?
Customer: replied 2 years ago.
no. sorry the light had just come up.
Customer: replied 2 years ago.
the light had come up before and the dealer said after they couldn't get the code to code up again.
Customer: replied 2 years ago.
Hi Jay. are you still there?
Expert:  Jay replied 2 years ago.
I am thinking it could be a Cam Sensor issue, But would really like to scan the car to verify. The dealer looked at this once for you and said there was no codes? When you brought it there was the Service Engine Soon light on?