How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Jake Your Own Question
Jake
Jake, Nissan Technician
Category: Nissan
Satisfied Customers: 3899
Experience:  Experienced collision repair technician, Pulaski Tech graduate and DSM hobbyist.
20440119
Type Your Nissan Question Here...
Jake is online now
A new question is answered every 9 seconds

I own a Nissan pathfinder 1995 3.0 lts 4 x 2, Engine turned

Customer Question

I own a Nissan pathfinder 1995 3.0 lts 4 x 2, Engine turned off without prior warning. check engine is on. no current on ignition coil to distributor. replaced the ignition coil module. There is a spark when key is turned on but will not continue. any ideas where to look?
Submitted: 2 years ago.
Category: Nissan
Expert:  Jake replied 2 years ago.
Hi there, thanks for your question.
So what codes are you getting? Any?
Do you get a single spark when cranking and then it cuts?
Customer: replied 2 years ago.
I don't ave means to review codes as it is an older model. Yes, I get a single spark and the it cuts.
Customer: replied 2 years ago.
The engine was rebuilt and started working beautifully. on the test drive is where the engine cut off after about 15 minutes.
Expert:  Jake replied 2 years ago.
Thanks for clarifying as that's very important knowing what led to the issue.
So to be clear, the engine was rebuilt and stalled on the initial test drive and has not restart since?
Customer: replied 2 years ago.
that is correct. I suspect a connector from a sensor or something like that, however I have checked all visible points with no luck.
Customer: replied 2 years ago.
areyou still there?
Expert:  Jake replied 2 years ago.
Yes I'm sorry I replied twice and this thing logged me out. It's not safari friendly.
If you have power to the distributor and only get the initial spark. That's generally the cam sensor or the amplifier (grey box on intake) causing the problem.
Lastly the timing could have jumped but I wouldn't worry about that just yet.
Customer: replied 2 years ago.
ok, thanks. I will be trying that in a short while.
Expert:  Jake replied 2 years ago.
Sounds good, let me know you make out.
If all is good jus remember to leave a kind rating.