How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Daniel Wilson Your Own Question
Daniel Wilson
Daniel Wilson,
Category: Medium and Heavy Trucks
Satisfied Customers: 5545
Experience:  Owner at DJ Wilson
65405794
Type Your Medium and Heavy Trucks Question Here...
Daniel Wilson is online now
A new question is answered every 9 seconds

I am working on a peterbilt model 386 year 2010. Problem Im

Customer Question

I am working on a peterbilt model 386 year 2010. Problem Im having is the dash cluster is completely dead. No lights or guages. nothing. Here is what ive done so far. I checked power at the plug. I have 12.5volts and good ground. I plugged in a good used dash and have same result. I tried another engine ecm.same result. I removed plugs at firewall and cleaned. I checked fuses.
I have a purple and orange wire on the same plug on dash. Not sure what there for. A wiring diagram would help.
Submitted: 1 month ago.
Category: Medium and Heavy Trucks
Expert:  Daniel Wilson replied 1 month ago.

Hi my name is***** will be glad to help. Check the wiring harness to the cluster and do a wiggle test on it to check for any loose connections or damage that might cause a loss of power and grounds to the cluster. Test with a volt meter for voltage and ground to the cluster.

Expert:  Daniel Wilson replied 1 month ago.

I see you have confirmed the power and ground and have tried another cluster. Check for a low voltage disconnect that could have tripped disabling the accessories in the cab. Is it only the dash that is out?

Expert:  Daniel Wilson replied 1 month ago.

I have some diagrams I can help with once there are two responses from you on this thread. Let me know

Customer: replied 1 month ago.
only the dash is out. Where is low voltage disconnect? I did a wiggle test and couldnt find any issues. The dash will not even light up. I took a bulb and connected it to the power ground wires and bulb lights up. There are a purple and orange wire. Not sure what there for. And 1939 datalink. Thats all on same plug to dash. Only other plug to dash is for guages
Expert:  Daniel Wilson replied 1 month ago.

Also click below

Customer: replied 1 month ago.
Thanks. Do you have diagram that shows where pin 4 comes from on the diagram for instrument cluster?
Customer: replied 1 month ago.
How similarl is this to the model im working on??
Expert:  Daniel Wilson replied 1 month ago.

Very similar... It's the same class truck as 379 as far as the electrical, etc

Expert:  Daniel Wilson replied 17 days ago.

Hi, Did you get this resolved?If so, Please take a moment to rate as that is how the site credits my time helping on the site or let me know if you need more help. 5 star and bonuses are always greatly appreciated.