How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Wayne Your Own Question
Wayne
Wayne, Journeyman
Category: Medium and Heavy Trucks
Satisfied Customers: 9636
Experience:  worked on, Gmc, Macks, Freight liner,Mercedes Benz,,Ford, sterling
6825259
Type Your Medium and Heavy Trucks Question Here...
Wayne is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have termo apu 2015. it's not atarting and doesn't show

Customer Question

Hi
JA: Hello. What do you want help with?
Customer: I have termo king apu 2015. it's not atarting and doesn't show any code
JA: What's the make/model/year of your truck? Engine type?
Customer: 2015 volvo vln670 with cummins isx engine
JA: Are you fixing your truck yourself? What have you tried so far?
Customer: Everything looks like new but doesn't start..
JA: Anything else you want the truck mechanic to know before I connect you?
Customer: No, i'm fixing my self I tried to disconnect all cable and connect it back checked all fuses and connections looks ok
Submitted: 10 months ago.
Category: Medium and Heavy Trucks
Customer: replied 10 months ago.
Posted by JustAnswer at customer's request) Hello. I would like to request the following Expert Service(s) from you: Live Phone Call. Let me know if you need more information, or send me the service offer(s) so we can proceed.
Expert:  Wayne replied 10 months ago.

Hi I'm Wayne

I will help you with this

does it crank over but don't start

Customer: replied 10 months ago.
Right now i just find out, it's gonna start and keep working but just on a/c mode. If i'll put on heat it's shutting off the engine right away and i can not start on heat
Expert:  Wayne replied 10 months ago.

Hi

Thank you for that

check for power on the 8, 8D, 8S and 8 fet wires

when in the start mode

Customer: replied 10 months ago.
8d showing me ground
8s ground
8 fet blinking ground
8 did't find the wire
Expert:  Wayne replied 10 months ago.

Thank you for that

all them wires should not show ground

rather just open, they are all hot wires

so that being said the issue is in the

board for heat circuit ,

That has a 18 month warranty

I hope this helped you

Customer: replied 10 months ago.
Do you know why there is usb cable where it should be connected?
Expert:  Wayne replied 10 months ago.

Hi

I will be honest

not sure of the uSB cable

I do know interface to the HMI controller has a cable