How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Andy Your Own Question
Andy
Andy, Truck Diagnostic Technician
Category: Medium and Heavy Trucks
Satisfied Customers: 1674
Experience:  International and Isuzu trucks , International, Maxxforce, Cummins and Isuzu engines, Diagnostic and electrical troubleshooting specialist , Hvac and truck /trailer refrigeration troubleshooter
30303843
Type Your Medium and Heavy Trucks Question Here...
Andy is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 2005 international 9200i with a Cummins isx it has

Customer Question

I have a 2005 international 9200i with a Cummins isx it has a fault code of 128:F02. Sid251_P what is this? Thanks!
Submitted: 1 year ago.
Category: Medium and Heavy Trucks
Expert:  Andy replied 1 year ago.

Hi there ! My name is ***** ***** Can we start with the last 8 digits of the vin number please ?

Customer: replied 1 year ago.
5C005523
Expert:  Andy replied 1 year ago.

Thanks . This is an ISX CM870 435 Hp engine .

Customer: replied 1 year ago.
Expert:  Andy replied 1 year ago.

Do you also have an engine warning lamp on ?

Expert:  Andy replied 1 year ago.

I have found your fault . Here is the description :

https://www.dropbox.com/s/tvg3pe50g0yonah/319%201.pdf?dl=0

And here is the troubleshooting steps should you want to try and resolve the issue :

https://www.dropbox.com/s/gp96bm32c5g1h5m/319%202.pdf?dl=0

Customer: replied 1 year ago.
It was I was driving down the road all of a sudden the red stop engine light and the amber warn engine light came on the engine died for about 10 seconds then picked back up on its own and was running fine and just the ***** *****ght was on stopped to check fluid levels cut the engine off started the engine back up and all lights were off. But still has a code showing.
Expert:  Andy replied 1 year ago.

Ok sounds like the ECM may have lost power momentarily . Have you checked the battery box ?

Customer: replied 1 year ago.
everything appears tight
Expert:  Andy replied 1 year ago.

The Ecm clean power is a smaller harness that starts right from the batteries and goes to the ECM . It has an inline fuse holder with a fuse right on top of the batteries . I would start there and check that fuse and make sure its tight .

Expert:  Andy replied 1 year ago.

Then I recommend following that harness and giving it a good visual inspection inch per inch . You can also try running the engine while wiggling the harness until the engine acts up . That will also narrow down the problem

Expert:  Andy replied 1 year ago.

Also take apart connectors along the way to check for damaged or spread terminals causing intermittent connection .

Customer: replied 1 year ago.
Just wiggled everything I know of at the battery and computer and didn't do anything this isn't the first time this code has appeared just the first time the thing died and turned the lights on
Expert:  Andy replied 1 year ago.

Is there something else I can help with tonight ? I have to retire for the evening as I work in the AM .

Expert:  Andy replied 1 year ago.

I would read the description and the troubleshooting steps I sent . That will likely help you to discover where the problem lies . And if you need anything else , I would be more than happy to continue this tomorrow .

Expert:  Andy replied 1 year ago.

If there are any other faults in memory , please list them and I could help find more info in them as well to help get to the bottom of this .

Customer: replied 1 year ago.
OK will do.
Expert:  Andy replied 1 year ago.

Another good place to wiggle test while engine is running is by the right side of the engine . The harness that comes over the valve cover to the right side . Give it a good shake as well and see what happens .

Expert:  Andy replied 1 year ago.

Will check in during the day tomorrow for updates . Have a good night .

Expert:  Andy replied 1 year ago.

Hi there ! Just looking for an update ! How did it go ?

Customer: replied 1 year ago.
Well wiggled everything you said couldn't get it to do anything also cleaned the battery cable ends. And also discovered the odometer is not right and not tripping correctly.
Expert:  Andy replied 1 year ago.

When cleaning the ends of cables , when taking apart , did you notice anything that may not ave been tight enough ? You may have just had a slightly loose cable connection somewhere that was causing this and you may have inadvertantly fixed your problem already . I would road test now for a good 20 miles to see if problem returns or not .

Expert:  Andy replied 1 year ago.

Hi there ! Just looking for an update ... Were you able to road test and verify that the issue is now gone?

Customer: replied 1 year ago.
Well a few weeks later and same code has reared its head again this time with 2 others I have checked everything and can't find anything loose what now?
Expert:  Andy replied 1 year ago.

I will look these up for you shortly after work if that's OK.