Math Homework

Ask Math Questions. Get Help With Your Math Homework

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

This answer was rated:

10. Which of the following best describes the decisions made…

10. Which of the following...
10. Which of the following best describes the decisions made by the Warren Court?
A. The court's decisions supported the power of police to catch criminals.
B. The court's decisions strengthened the power of states' rights.
C. The court's decisions supported civil rights, civil liberties, and voting rights.
D. The court's decisions gave more power to the government in regards ***** ***** privacy.11. What was the name given to the idea that if Vietnam fell to communism, the rest of Southeast Asia would become communist?
A. The communist theory
B. The steamroller theory
C. The roll back theory
D. The domino theory12. Why was the Tet Offensive considered the turning point in the Vietnam War?
A. It convinced Americans that the war wasn't nearly over.
B. It broke the military strength of the United States in Vietnam.
C. It broke the military strength of the Vietcong.
D. It convinced Americans that the war was winnable.13. What was the result of the Brown v. Board of Education Supreme Court decision?
A. It ended racial discrimination in the United States.
B. It struck down segregation laws as unconstitutional.
C. It allowed school boards to use property taxes to fund education.
D. It granted the right to vote to African Americans.
14. What was the impact of the civil rights protests in Birmingham?
A. The protesters rioted, hurting the civil rights movement.
B. Americans ignored the attempt to gain attention to the civil rights movement.
C. Civil rights protests were now banned in other cities.
D. Americans saw the police brutality and injustice faced by civil rights protestors.15. What was the end result of the Vietnam War?
A. The United States stayed and defeated the Vietcong rebels.
B. The United States stayed and was defeated by Vietcong forces.
C. The United States pulled out and South Vietnam managed to keep control of its territory.
D. The United States pulled out and the North Vietnamese eventually took the entire country.16. What was a reason for the spread of consumerism after World War II?
A. Americans were required by law to spend a portion of their income every year.
B. Americans felt it was patriotic to buy goods to support the economy.
C. Americans were making more money than before.
D. There was a ration system put in place.17. Which of the following was a factor in the United States dominating the world economy after World War II?
A. The other major manufacturers of the world stopped trading.
B. The United States was mostly untouched by the devastation of the war.
C. The United States organized a free trade agreement with China.
D. The United States greatly raised tariffs after the war.18. What role did President Truman play in the area of civil rights?
A. He desegregated the military with an executive order.
B. He desegregated schools with an executive order.
C. He pushed a civil rights law through Congress.
D. He ordered troops to areas where racially motivated violence broke out.19. What was a result of middle-class Americans moving to the suburbs of most cities?
A. Poor Americans also moved to the suburbs.
B. The inner cities lost revenue and began to economically decline.
C. Wealthy Americans took advantage and moved into the cities.
D. The inner cities gained new industries.
20. What was the nuclear family?
A. A family owning advanced technology
B. Families living in the Sunbelt
C. A household containing more than two generations of a family
D. A household consisting of a mother and father and their children
Show More
Show Less
Ask Your Own Math Homework Question
Answered in 9 hours by:
3/27/2018
Sarah
Sarah, Teacher
Category: Math Homework
Satisfied Customers: 270
Experience: Bachelor of Arts in Education/English, Masters in Education
Verified

Here's 10-20. Since I was offline for a while, I wasn't able to respond to your other request (questions 1-9) before it released the question to other experts. (When you request me I have to respond within a certain amount of time or it releases it to other experts to answer.) It looks like another expert (Glenn) responded before I could get to it this morning. Since he has responded to you already, I am not allowed to answer those questions unless he opts out of the question. Sorry about that, but I'm sure he'll be able to help you. Anyway. . . I'm back online now, so if you have any other requests you need help with you can send them my way. Here are the answers to 10-20 for you:

10. B

11. D

12. B

13. B

14. D

15. D

16. C

17. B

18. A

19. B

20. D

Thank you for the request. Please take a moment to rate my service. Thank you so much! Sarah

Sarah
Sarah, Teacher
Category: Math Homework
Satisfied Customers: 270
Experience: Bachelor of Arts in Education/English, Masters in Education
Verified
Sarah and 87 other Math Homework Specialists are ready to help you
Ask your own question now
Customer reply replied 3 months ago
11. Which of the following was a lasting impact of the Watergate scandal?
A. Americans trusted the government more.
B. Americans stopped voting in large numbers.
C. Americans pushed for laws restricting the recording of private conversations.
D. Americans came to mistrust the government.
12. Why did Gerald Ford face a difficult election in 1976?
A. Ford refused to pardon Nixon.
B. Ford faced a severe recession in the nation.
C. Ford couldn't raise enough money to run a serious campaign.
D. Jimmy Carter was an unusually charismatic speaker.
13. Which president supported the creation of the Environmental Protection Agency?
A. Gerald Ford
B. Jimmy Carter
C. Lyn***** *****
D. Richard Nixon14. Which of the following helped define the counterculture?
A. Rejecting traditional values
B. Attending college
C. Following mainstream religions
D. Respecting traditional values
15. The American Recovery and Reinvestment Act was a reaction to what event in the United States?
A. The war in Iraq
B. The economic crisis of 2008
C. The terrorist attacks of 9/11
D. The war in Afghanistan16. What invention allowed for the development of small personal computers?
A. Satellites
B. The fax machine
C. The Internet17. What foreign policy issue hurt Carter in the election of 1980?
A. The Iran hostage crisis
B. War in Afghanistan
C. The trade war with China
D. The Camp David Accords18. Ralph Nader's book Unsafe at Any Speed brought about safety regulations in what products?
A. Airplanes
B. Boats
C. Automobiles
D. Trains19. What was controversial about the election of 2000?
A. Gore lost the popular vote, but won the electoral college with the support of a Supreme Court decision.
B. Bush failed to turn in the required paperwork, making his candidacy questionable.
C. Gore denounced the election as "corrupt" and vowed to sue in court.
D. Bush lost the popular vote, but won the electoral college with the support of a Supreme Court decision.
20. What is feminism?
A. The study of the female mind
B. The theory that women are inferior to men
C. The theory that women are superior to men
D. The theory of political, social, and economic equality of men and women

11. D

12. B

13. D

14. A

15. B

16. None of the options listed are correct, but there is no option "D" listed. Was "D" accidentally left off? The correct answer is the invention of the microprocessor. If that is option "D" then "D" would be correct.

17. A

18. C

19. D

20. D

Ask Your Own Math Homework Question
Customer reply replied 3 months ago
1. The following sentence contains which type of conjunction?
He is not only a great player but also an exceptional coach.
A. Correlative
B. Subordinating
C. Coordinating
D. Phrasal2. Which of the following sentences contains an indefinite pronoun?
A. Her car's battery died because she left the lights on.
B. The flowers, which were just planted, need watering.
C. This is Mary's necklace.
D. The team congratulated one another on a job well done.
3. Which kind of adjective is used most frequently in ordinary speech or writing?
A. Common
B. Demonstrative
C. Article
D. Proper4. Which word in this sentence is an example of a comparative degree adjective?
My new alarm clock was much louder than my old one.
A. Alarm
B. Much
C. One
D. Louder5. Which word in this sentence is an example of a collective noun?
A flock of Canada geese flew over the barn, honking loudly.
A. flock
B. loudly
C. barn
D. Canada6. What type of punctuation is most commonly used with interjections?
A. Period
B. Apostrophe
C. Exclamation mark
D. Question mark7. What is the purpose of an adjective?
A. To modify a noun
B. To replace a noun
C. To modify a verb
D. To change a verb tense8. Which part of speech is not appropriate in formal writing, but often used in daily conversation?
A. Preposition
B. Conjunction
C. Interjection
D. Adverb9. According to pronunciation guides in the dictionary, what letter is regarded as both a vowel and a consonant?
A. B
B. E
C. O
D. Y10. "What" and "who" are examples of _______ pronouns.
A. indefinite
B. personal
C. relative
D. interrogative11. In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
Large fish swim swiftly in the sea.
A. Pronoun
B. Adverb
C. Noun
D. Adjective12. Which of the following sentences has a helping verb?
A. Her brother paddled the canoe.
B. She swam across the lake.
C. She had rested on the dock.
D. He went home late.13. Which verb tense indicates continuing action?
A. Past perfect
B. Present
C. Future
D. Progressive14. In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
Thousands of years ago, fish were caught in nets and traps.
A. Verb
B. Pronoun
C. Conjunction
D. Preposition15. Which sentence contains a verb in the simple past tense?
A. She obeyed her father.
B. She had obeyed her father.
C. She obeys her father.
D. She has obeyed her father.16. Choose the sentence that contains an adjectival prepositional phrase.
A. The dog ran around the table.
B. The game begins within an hour.
C. The shoe store across the street recently opened.
D. The tired campers rested underneath the tent.17. Which word in this sentence is an example of an abstract noun?
Henry decided he would dedicate the rest of his life to the pursuit of justice.
A. justice
B. pursuit
C. dedicate
D. Henry18. "This," "that," "these," and "those" are examples of what type of adjectives?
A. Indefinite
B. Demonstrative
C. Singular
D. Interrogative19. In the following sentence, which word is an adverb used to modify a verb?
The young girl sadly spoke of her grandfather.
A. Spoke
B. Grandfather
C. Sadly
D. Girl
20. In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
Thousands of years ago, fish were caught in nets and traps.
A. Conjunction
B. Linking verb
C. Preposition
D. Pronoun

1. C

2. D

3. C

4. D

5. A

6. C

7. A

8. C

9. D

10. C

11. I can't answer this one because none of the words listed are in italics. Check your original assignment to see which one is in italics. There are no pronouns in this sentence, so it's definitely not A. If "large" is in italics, the answer is D. If "fish" is in italics, the answer is C. If "swiftly" is in italics, the answer is B.

12. C

13. D

14. I can't answer this one because none of the words listed are in italics. Check your original assignment to see which one is in italics. There are no pronouns in this sentence, so it's definitely not B. If "caught" is in italics, the answer is A. If "and" is in italics, the answer is C. If "of" is in italics, the answer is D.

15. A

16. C

17. A

18. B

19. C

20. I can't answer this one because none of the words listed are in italics. Check your original assignment to see which one is in italics. There are no pronouns in this sentence, so it's definitely not D. If "and" is in italics, the answer is A. If "of" or "in" are in italics, the answer is C. If "were" is in italics, the answer is C.

Please send any further questions as a separate request. When you add new questions on to the old ones, justanswer.com does not pay me for my time on the new questions. Thank you. Sarah

Ask Your Own Math Homework Question
Was this answer helpful?

How JustAnswer works

step-image
Describe your issueThe assistant will guide you
step-image
Chat 1:1 with a math tutor or teacherLicensed Experts are available 24/7
step-image
100% satisfaction guaranteeGet all the answers you need
Ask Sarah Your Own Question
Sarah
Sarah
Sarah, Teacher
Category: Math Homework
Satisfied Customers: 270
270 Satisfied Customers
Experience: Bachelor of Arts in Education/English, Masters in Education

Sarah is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

Mr. Gregory White

Mr. Gregory White

Master's Degree

92 satisfied customers

M.A., M.S. Education / Educational Administration

JACUSTOMER-yrynbdjl-

JACUSTOMER-yrynbdjl-

Master's Degree

49 satisfied customers

I have taught college Mathematics for the past 10 years.

SusanAthena

SusanAthena

Master's Degree

41 satisfied customers

Tutor for Algebra, Geometry, Statistics. Explaining math in plain English.

Dr Arthur Rubin

Dr Arthur Rubin

Doctoral Degree

38 satisfied customers

Ph.D. in Mathematics, California Institute of Technology

mhasan420

mhasan420

Master's Degree

29 satisfied customers

BA Maths, Oxford

Don

Don

Master's Degree

17 satisfied customers

M.S. Astronautical Engineering. Math/Science/Comp Tutor

judybailey61

judybailey61

Bachelor's Degree

17 satisfied customers

20 years teaching mathematics

< Previous | Next >

Related Math Homework Questions
1. What was the result of Nixon's opening of diplomatic
1. What was the result of Nixon's opening of diplomatic relations with China? A. The Soviet Union and China went to war. B. China became a democratic nation. C. The Soviet Union was forced to improve … read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
10. What was the name given to the organization of farmers
10. What was the name given to the organization of farmers dedicated to calling for regulation of railroads and providing education to farmers? A. The Farmers' Guild B. Progressive Party C. The Grange… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
1. What law recognized the right of workers to join a labor
1. What law recognized the right of workers to join a labor union? A. The Fair Labor Standards Act B. The Keynes Act C. The Smith Act D. The Wagner Act2. What program was put together to provide jobs … read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
1. What was the name of the law in which the government gave
1. What was the name of the law in which the government gave a 160-acre farm to anyone willing to work on and improve the land? A. Land Act B. Homestead Act C. Western Expansion Act D. Settler Act2. W… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
10. What was one reason that immigrants came to America in
10. What was one reason that immigrants came to America in the late 1800s? A. Many came because the U.S. government guaranteed a minimum wage. B. European countries were paying people to go to America… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
20. Which of the following describes the power held by the
20. Which of the following describes the power held by the federal government after the Civil War? A. The federal government was weakened by the war. B. The federal government would increasingly play … read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
10. Which of the following was an advantage held by the
10. Which of the following was an advantage held by the Patriots during the Revolutionary War? A. Well trained and supplied troops B. A larger population C. Skilled military leader D. Large manufactur… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
10. Why did Japan invade Manchuria in 1931? A. To gain a
10. Why did Japan invade Manchuria in 1931? A. To gain a buffer zone between Japan and China B. To take back what had previously belonged to Japan C. To gain access to its natural resources D. To reac… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
10. During the Constitutional Convention, who pushed for a
10. During the Constitutional Convention, who pushed for a strong republic but didn't want to model the American system after the British system? A. Alexander Hamilton B. James Madison C. Patrick Henr… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
Ome scholars believe that people from... 1. Some scholars
ome scholars believe that people from... 1. Some scholars believe that people from Asia arrived in the Americas about 15,000 years ago. According to this theory, what was the reason these people came?… read more
Sarah
Sarah
Teacher
270 satisfied customers
Which of the following are used to test for the statistical
Which of the following are used to test for the statistical significance or explanatory power of an individual variable? A) t-statistic B) p-value C) t-statistic and p-value D) R-squared E) F-statisti… read more
Chirag
Chirag
Master\u0027s Degree
55 satisfied customers
in astronomical terms, civil twilight begins in the morning
in astronomical terms, civil twilight begins in the morning and ends in the evening when the center of the sun is 6° below the horizon. in practical terms, the time from the beginning of civil twiligh… read more
Martin
Martin
Master\u0027s Degree
111 satisfied customers
4) Doi Winery has two wine shops in the neighboring towns of
4) Doi Winery has two wine shops in the neighboring towns of Seamen and Batavia. The favorite wine, as advertised, is Raspberry wine. A survey of 300 customers at the Seamen store revealed that 225 in… read more
mhasan420
mhasan420
Master's Degree
Bachelor's Degree
29 satisfied customers
SECTION EXERCISES 12.10 The regression equation NetIncome
SECTION EXERCISES 12.10 The regression equation NetIncome = 2,277 + .0307 Revenue was fitted from a sample of 100 leading world companies (variables are in millions of dollars). (a) Interpret the slop… read more
Chirag
Chirag
Master\u0027s Degree
55 satisfied customers
1. What is sampling error Could the value of the sampling
1. What is sampling error? Could the value of the sampling error be zero? If it were zero, what would this mean? 2. List the reasons for sampling. Give an example of each reason for sampling. 3. Infor… read more
R.R. Jha
R.R. Jha
Bachelor\u0027s Degree
150 satisfied customers
I HAVE TO READ AN ARTICLE AND FIGURE OUT POPULATION PARAMETERS,
I HAVE TO READ AN ARTICLE AND FIGURE OUT POPULATION PARAMETERS, THERE IS A STATEMENT IN THE ARTICLE THAT READS "WHILE 87% PERCENT OF THOSE UNDER 65 THINK THEY WILL HAVE MORE TIME FOR HOBBIES AND OTHER… read more
Greg
Greg
Master\u0027s Degree
1,292 satisfied customers
T F 1. Hypothesis testing is a procedure based on sample
T F 1. Hypothesis testing is a procedure based on sample evidence and probability theory to decide whether the hypothesis is a reasonable statement. T F 2. For a one-tailed test using the 0.05 level o… read more
abozer
abozer
Bachelor\u0027s Degree
6,158 satisfied customers
1. A companys human resource department was interested in
1. A company's human resource department was interested in the average number of years that a person works before retiring. The sample of size 11 follows: 12 16 18 19 21 21 21 22 24 24 26 What are the… read more
Sk1llz
Sk1llz
Math student
1,518 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x