Math Homework

Ask Math Questions. Get Help With Your Math Homework

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

1 Marks 1 ______represents a variable that is the weighted…

Customer Question
1 Marks: 1 ______represents a...
1
Marks: 1 ______represents a variable that is the weighted average of possible variable values in a distribution.
Choose one answer. a. P
b. µ
c. S
d. s
..Question 2
Marks: 1 _______is a variable that can assume only certain, clearly separated values, resulting from a count of some item of interest.
Choose one answer. a. The mean of a probability distribution
b. A continuous random variable
c. The expected value
d. A discrete random variable
e. The standard deviation of a probability distribution
..Question 3
Marks: 1 Please answer questions 3 and 4 based on the following distribution. X P(X)
0 0.3
1 0.2
2 0.2
3 0.1
4 0.1
5 0.1


S(µ)=

Choose one answer. a. 1.0
b. 1.8
c. 2.1
d. 2.4
..Question 4
Marks: 1 The standard deviation of the distribution is:
Choose one answer. a. 0.447
b. 1.58
c. 1.66
d. 2.499
e. 4.623
..Question 5
Marks: 1 A binomial probability distribution:
Choose one answer. a. has a constant probability of success in each trial.
b. determines the result of a trial based on the result of the previous trial.
c. has mutually exclusive outcomes.
d. is determined from an infinite number of trials.
e. both a and c.
f. all of the above.
..Question 6
Marks: 1 A study determines that 60% of the voters in a town intend to vote for the incumbent mayor. If a sample of 8 people is selected the approximate probability, using the binomial formula, that 6 of the 8 people surveyed intend to vote for the incumbent is:
Choose one answer. a. 0.21
b. 0.47
c. 1.28
d. 0.60
..Question 7
Marks: 1 A fair coin is tossed 3 times. The cumulative probability that the number of heads is less than or equal to 2 is:
Choose one answer. a. 0.500
b. 0.675
c. 0.875
d. 0.025
..Question 8
Marks: 1 Please answer questions 8 and 9 using the following information.
Ten accounts are past due for more than 6 months. Four of the accounts are now nonrecoverable. An accountant randomly selects 5 of the 10 accounts. The probabilities for selecting nonrecoverable accounts are as follows: # XXXXX nonrecoverable accounts Probability of selection
0 0.05
1 0.20
2 0.50
3 0.20
4 0.05


The probability of selecting at least 2 nonrecoverable accounts is:

Choose one answer. a. 0.25
b. 0.50
c. 0.75
d. 1.00
..Question 9
Marks: 1 The probability of selecting more than 2 nonrecoverable accounts is:
Choose one answer. a. 0.25
b. 0.75
c. 0.70
d. 0.95
..Question 10
Marks: 1 The proportion of children in a town who like the flavor of a certain soft drink is 0.50. If a random sample of 5 is chosen, the probability that exactly 5 will like the flavor of the drink is:
Choose one answer. a. 0.03125
b. 0.3125
c. 0.500
d. 0.6875
e. 0.96875
..Question 11
Marks: 1 Which of the following is NOT a characteristic of the normal probability distribution?
Choose one answer. a. Bell-shaped
b. Asymptotic
c. Positively skewed
d. Symmetrical
..Question 12
Marks: 1 The standard deviation for a variable, where n = 25, pi = 0.25, is:
Choose one answer. a. 0.3125
b. 1.77
c. 2.165
..Question 13
Marks: 1 For the distribution n = 10, p = 0.4, the probability of x > 7 is:
Choose one answer. a. 0.042
b. 0.055
c. 0.117
d. 0.945
..Question 14
Marks: 1 A sample of 400 people is drawn from a town of 4,000 to determine the probability that an incumbent mayor will win reelection in a two-person runoff. The distribution most applicable to this problem is:
Choose one answer. a. the cumulative probability distribution..
b. the hypergeometric probability distribution.
c. the poisson distribution.
d. binomial distribution.
..Question 15
Marks: 1 For µ = 500; X = 750; and s= 100; Z =
Choose one answer. a. -2.50
b. 0.25
c. 2.50
d. not calculable without additional information.
..Question 16
Marks: 1 For X = 10; s= 3; and Z = -0.67, µ =
Choose one answer. a. 8
b. 12
c. -12
d. not calculable without additional information.
..Question 17
Marks: 1 A population has a mean of 25 and a standard deviation of 5. The area under the normal curve between the mean value and a sample value of 32 is:
Choose one answer. a. 0.3849
b. 0.4192
c. 1.2
d. 1.4
..Question 18
Marks: 1 The area under the standard normal curve between z = 0.68 and z = 1.86 is:
Choose one answer. a. 0.2133
b. 0.2169
c. 0.7203
d. 1.13
..Question 19
Marks: 1 The area under the standard normal curve between z = -0.46 and z = 2.21 is:
Choose one answer. a. 0.132
b. 0.3092
c. 0.6636
d. 1.75
..Question 20
Marks: 1 A firm manufactures batteries for use in handheld appliances. The batteries have a lifetime that is normally distributed with a mean of 36 hours and a standard deviation of 3 hours. The amount of production that will have a life between 30 and 40 hours is:
Choose one answer. a. 6.9%
b. 52.54%
c. 47.72%
d. 88.54%
Submitted: 8 years ago.Category: Math Homework
Show More
Show Less
Ask Your Own Math Homework Question
Answered in 3 hours by:
6/15/2010
Math Tutor or Teacher: Stevewh, Bachelor's Degree replied 8 years ago
Stevewh
Stevewh, Bachelor's Degree
Category: Math Homework
Satisfied Customers: 7,610
Experience: Statistics degree
Verified

Hi, here are the answers:

1) Can you clarify the symbols ??
2) d)
3) b)
4) c)
5) e)
6) a)
7) c)
8) c)
9) a)
10) a)
11) c)
12) c)
13) b) (I think is x ≥ 7)
14) b)
15) c)
16) b)
17) b)
18) b)
19) c)
20) d)

Bonus is greatly appreciated

Thanks

Steve

Edited by Steve on 6/15/2010 at 9:44 PM EST
Ask Your Own Math Homework Question
Customer reply replied 8 years ago
Relist: Incomplete answer.
sent in 44 questions, steve answered 20.
i believe he is entitled to half the payment... I managed to finish the rest on my own.
Math Tutor or Teacher: Stevewh, Bachelor's Degree replied 8 years ago
Hi,

In your post i see only 20 questions (check it please!!!!)



Steve
Ask Your Own Math Homework Question
Was this answer helpful?

How JustAnswer works

step-image
Describe your issueThe assistant will guide you
step-image
Chat 1:1 with a math tutor or teacherLicensed Experts are available 24/7
step-image
100% satisfaction guaranteeGet all the answers you need
Ask Stevewh Your Own Question
Stevewh
Stevewh
Stevewh, Bachelor's Degree
Category: Math Homework
Satisfied Customers: 7,610
7,610 Satisfied Customers
Experience: Statistics degree

Stevewh is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

Mr. Gregory White

Mr. Gregory White

Master's Degree

92 satisfied customers

M.A., M.S. Education / Educational Administration

JACUSTOMER-yrynbdjl-

JACUSTOMER-yrynbdjl-

Master's Degree

49 satisfied customers

I have taught college Mathematics for the past 10 years.

SusanAthena

SusanAthena

Master's Degree

41 satisfied customers

Tutor for Algebra, Geometry, Statistics. Explaining math in plain English.

Dr Arthur Rubin

Dr Arthur Rubin

Doctoral Degree

38 satisfied customers

Ph.D. in Mathematics, California Institute of Technology

mhasan420

mhasan420

Master's Degree

29 satisfied customers

BA Maths, Oxford

Don

Don

Master's Degree

17 satisfied customers

M.S. Astronautical Engineering. Math/Science/Comp Tutor

judybailey61

judybailey61

Bachelor's Degree

17 satisfied customers

20 years teaching mathematics

< Previous | Next >

Related Math Homework Questions
40 Marks 2 Given a normal distribution with 100 and
40 Marks: 2 Given a normal distribution with µ = 100 and s = 10, if a sample of n = 16 is selected, what is the probability that is between 99 and 101? Choose one answer. a. 0.5062 b. 0.3108 c. 0.2185… read more
Chirag
Chirag
Master\u0027s Degree
55 satisfied customers
1 Marks 2 Given a standardized normal distribution (with
1 Marks: 2 Given a standardized normal distribution (with a mean of 0 and a standard deviation of 1), what is the probability that Z is less than -1.57 or greater than 1.84? Choose one answer. a. 0.52… read more
Stevewh
Stevewh
Bachelor's Degree
Bachelor's Degree
7,610 satisfied customers
11 Marks 2 Information is obtained from students exiting
11 Marks: 2 Information is obtained from students exiting the campus bookstore during the first week of classes. What type of variable is "ownership of a personal computer"? Choose one answer. a. Cont… read more
Chirag
Chirag
Master\u0027s Degree
55 satisfied customers
2. Consider a binomial distribution with 13 identical trials,
2. Consider a binomial distribution with 13 identical trials, and a probability of success of 0.5 i. Find the probability that x = 2 using the binomial tables ii. Use the normal approximation to find … read more
Greg
Greg
Master\u0027s Degree
1,292 satisfied customers
1. Determine whether each of the distributions given below
1. Determine whether each of the distributions given below represents a probability distribution. Justify your answer. (A) x 1 2 3 4 P(x) 1/4 5/12 1/3 1/6 (B) x 3 6 8 P(x) 0.1 3/5 0.3 (C) x 20 30 40 5… read more
Jim C
Jim C
Master\u0027s Degree
523 satisfied customers
1. Find the following probabilities SHOW YOUR WORK PLEASE! (A)
1. Find the following probabilities: SHOW YOUR WORK PLEASE! (A) Events A and B are mutually exclusive events defined on a common sample space. If P (A) = 0.6 and P(A or B) = 0.80, find P(B). (B) Event… read more
Stevewh
Stevewh
Bachelor's Degree
Bachelor's Degree
7,610 satisfied customers
Assignment 3 Quiz Complete the quiz by the end of Day 7,
Assignment 3: Quiz Complete the quiz by the end of Day 7, and submit it to the Dropbox. Part I T/F & Multiple Choice (20 pts – 2 pts ea.) 1.The sum of all probabilities in any discrete probability dis… read more
Carol
Carol
Master's Degree
152 satisfied customers
statistics 1. Explain the difference between a discrete and
statistics 1. Explain the difference between a discrete and a continuous random variable. Give two examples of each type of random variable. (6 pts) 2. Determine whether each of the distributions give… read more
Scott
Scott
MIT Graduate
Master\u0027s Degree
213 satisfied customers
Part I T/F & Multiple Choice 1. The sum of all probabilities
Part I T/F & Multiple Choice 1. The sum of all probabilities in any discrete probability distribution is not always exactly one, since some of the probabilities may be slightly larger than one. ___ T/… read more
Stevewh
Stevewh
Bachelor's Degree
Bachelor's Degree
7,610 satisfied customers
9. The diameters of oranges in a certain orchard are normally
9. The diameters of oranges in a certain orchard are normally distributed with a mean of 4.85 inches and a standard deviation of 0.40 inches. (10 pts) a) What percentage of the oranges in this orchard… read more
Elizabeth
Elizabeth
Master's Degree
534 satisfied customers
1. Under certain conditions, it is possible that the sum
1. Under certain conditions, it is possible that the sum of the probabilities of all the sample points in a sample space is less than one. ___ T/F 2. A compound event formed by use of the word and req… read more
Scott
Scott
MIT Graduate
Master\u0027s Degree
213 satisfied customers
1. The sum of all probabilities in any discrete probability
1. The sum of all probabilities in any discrete probability distribution is not always exactly one, since some of the probabilities may be slightly larger than one. ___ T/F 2. In any binomial probabil… read more
Elizabeth
Elizabeth
Master's Degree
534 satisfied customers
1. The sum of all probabilities in any discrete probability
1. The sum of all probabilities in any discrete probability distribution is not always exactly one, since some of the probabilities may be slightly larger than one. ___ T/F 2. In any binomial probabil… read more
Elizabeth
Elizabeth
Master's Degree
534 satisfied customers
1. The sum of all probabilities in any discrete probability
1. The sum of all probabilities in any discrete probability distribution is not always exactly one, since some of the probabilities may be slightly larger than one. 2. In any binomial probability expe… read more
Stevewh
Stevewh
Bachelor's Degree
Bachelor's Degree
7,610 satisfied customers
1. Determine whether each of the distributions given below
1. Determine whether each of the distributions given below represents a probability distribution. Justify your answer. (6 pts) a) x 1 2 3 4 P(x) 1/4 5/12 1/3 1/6 b) x 3 6 8 P(x) 0.1 3/5 0.3 c) x 20 30… read more
Greg
Greg
Master\u0027s Degree
1,292 satisfied customers
Part I T/F & Multiple Choice1. Under certain conditions,
Part I T/F & Multiple Choice 1. Under certain conditions, it is possible that the sum of the probabilities of all the sample points in a sample space is less than one. ___ T/F 2. A compound event form… read more
abhi_iitian
abhi_iitian
Bachelor's Degree
1,543 satisfied customers
3. For a particular sample of 50 scores on a psychology exam,
3. For a particular sample of 50 scores on a psychology exam, the following results were obtained. Mean = 78 Midrange = 72 Third quartile = 94 Mode = 84 Median = 80 Standard deviation = 11 Range = 52 … read more
Greg
Greg
Master\u0027s Degree
1,292 satisfied customers
1. Explain the difference between a discrete and a continuous
1. Explain the difference between a discrete and a continuous random variable. Give two examples of each type of random variable. 2. Determine whether each of the distributions given below represents … read more
Greg
Greg
Master\u0027s Degree
1,292 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x