How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Pete Your Own Question
Pete
Pete, Computer Engineer
Category: Mac
Satisfied Customers: 18104
Experience:  Over 16 years of computer experience, CISCO certified
30970729
Type Your Mac Question Here...
Pete is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have problem with Mac pro and 10GB/s network card. Card is

Customer Question

I have problem with Mac pro and 10GB/s network card.
Card is working but only on 2.2 GB/s in one direction (VS linux server)
Second has same problem but this card working on 3.9GB/s
trird has same problem but this card working on 5.5GB/sAll 3 state are over network but if i test linux VS linux network is working on 9.5GB/s in each direction(its ok)
On mac i have problems.If i connect MAC to MAC direct cable without network test is working 9.5 GB/s and i have no problem(but only on direct cable)
aluminum tower case
version 10.10.5, 10.11.5, 10.11.6 HW 4.1 and 5.1
Submitted: 1 month ago.
Category: Mac
Customer: replied 1 month ago.
I have three of the same professional devices(MAC PRO for video render) and everyone else has this problem with the First MAC for only 2.2 GB / s
Second MAC pro has only 3.9 but is more then on first
Third MAC pro is the fastest but only on 5.5GB / s (only 9.5GB / s in OK)We were testing by iperf3 (iperf3 -s and iperf3 -c "hostname_of_first_server_or_IP")Our network is OK, we have no problem on linux servers. We have problems only on MACs.
But we have one MAC PRO same HW as 3 before and there is no problem - card working 9.5 GB/s but on 3 MACs problem is (and various - 2.2, 3.9, 5.5GB/s only)
Expert:  Pete replied 1 month ago.

Hi, I'm Pete. Welcome to JustAnswer! I'm reviewing your question now, and will post back with your reply ASAP.

Expert:  Pete replied 1 month ago.

Have you tried installing the latest Mac driver for the network card?

Customer: replied 1 month ago.
we did
Customer: replied 1 month ago.
I think drivers are OK - connection and test on direct cable (without network) is working 9.5GB/s on all 3 problem MAC pro.
Expert:  Pete replied 1 month ago.

Ok, let me check with the other Mac experts on this.

Customer: replied 1 month ago.
OK, I am looking forward to your solution. (: