Homework

Homework Questions? Ask a Tutor for Answers ASAP

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

Exam Number: 9306RR Lesson Name: Motor-Driven Small

Customer Question
Exam Number: 9306RRLesson Name: Motor-Driven...
Exam Number: 9306RRLesson Name: Motor-Driven Small Appliances
Submitted: 7 months ago.Category: Homework
Show More
Show Less
Ask Your Own Homework Question
Answered in 10 minutes by:
11/26/2017
Tutor: akch2002, Engineer replied 7 months ago
akch2002
akch2002, Engineer
Category: Homework
Satisfied Customers: 3,153
Experience: Home work expert
Verified

Kindly forward the questions with relevant text to enable me to have a look on them and decide if I can reply.

Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 months ago
1. What is the typical breakover voltage for a DIAC used in an electronic control circuit in which 120 VAC is used with a power output semiconductor device?
A. 70
B. 12
C. 32
D. 6
2.The line cord of a vacuum cleaner must be of the
A. grounded type.
B. jacketed type.
C. cotton-covered type.
D. zip type.
3.The purpose of a capacitor unit in a vacuum cleaner is to
A. reduce the voltage applied to the rectifier.
B. eliminate brush arcing.
C. increase the motor starting torque.
D. suppress radio-frequency interference.
4.If the motor in a geared appliance has a rated speed of 3600 rpm and a gear ratio of 6 to 1, the driven gear will turn at a speed of
A. 3600 rpm.
B. 600 rpm.
C. 21,600 rpm.
D. 1800 rpm.
5.What is the most probable cause of weak suction in a vacuum cleaner if the hose, the bag, and the filter are NOT clogged?
A. Leaking gaskets and fittings
B. A shorted armature
C. Worn brushes and bearings
D. Unbalanced fan blades
6.What is the major disadvantage of a free-running oscillator used to trigger an SCR or TRIAC?
A. Excessive motor noise
B. Limited high-speed operation
C. Early motor failure
D. Limited low-speed operation
7.What type of device may be used to prevent a food processor's motor from being damaged by excessive current?
A. A centrifugal governor
B. A DIAC
C. A potential relay
D. A current relay
8.What is the name of the SCR or TRIAC triggering system that triggers the output device at the same point on each AC cycle?
A. Zero-crossing switching
B. Full-cycle switching
C. Locked-pulse switching
D. Phase-regulated switching
9.Reciprocating motion in an appliance is obtained from a rotating motor shaft with the aid of
A. a worm and a gear.
B. two gears and a pinion.
C. an eccentric stud on the gear.
D. a counterweight on the gear.
10.What would be the most likely cause of an agitator belt showing excessive wear on one side of the belt?
A. Bent drive shaft
B. Broken ribs in belt
C. Improper belt tracking
11.What component of a wet/dry vacuum cleaner is not present in a typical canister-style residential cleaner?
A. A blower port for exhaust air
B. A single-pole, single-throw ON/OFF switch
C. A high-speed universal motor
D. A float switch
12.Modern full bag indicators use what type of sensing component?
A. A spring-loaded piston
B. A spring-loaded vane
C. A compression switch
D. A pressure differential switch
13.Which one of the following lubricants is recommended for use in gearboxes?
A. Automobile grease
B. Cream grease
C. Light oil
D. Motor oil
14.Why does an electric knife have a nylon gear and a steel worm?
A. To make the worm easier to replace
B. To make the worm last longer
C. To reduce the load on the worm
D. To eliminate lubrication of the worm
15.Vacuum strength is rated in terms of
A. horsepower.
B. rheostat capacity.
C. cm or in. of water lift.
D. torque.
16.A vacuum cleaner can operate at two different speeds because it uses two
A. fan blades.
B. field-coil lengths.
C. starting switches.
D. armatures.
17.Which one of the following statements is TRUE concerning an upright vacuum cleaner?
A. Upright cleaners use a gear-drive agitator system
B. An upright cleaner uses a two-stage filter to prevent motor dirt buildup
C. Upright cleaners are only available in single-speed models
D. Many upright cleaners use a top-fill dust and dirt collection system
18.Two pinions of a gear system driven by the same worm will rotate
A. at right angles to each other.
B. at a higher speed than the worm.
C. in opposite directions.
D. in the same direction as the worm.
19.What type of speed control system uses a wire-wound potentiometer?
A. Rheostat
B. TRIAC
C. SCR
D. Free-running oscillator
20.Why is mechanical feedback of motor speed needed in some large food processors?
A. To reduce the overall cost of the appliance
B. To prevent motor runaway to an unsafe speed
C. For exact low speed operation without clogging
D. To prevent motor stalling in high-torque situations
21.In what order does the air flow in a canister vacuum cleaner pass through the following components?
A. Filter, motor, bag and fan
B. Bag, motor, fan, and filter
C. Motor, filter, fan, and bag
D. Bag, filter, fan, and motor
22.If the driven shaft and the drive are at the same angle but turn in opposite directions, the gearing system is called a
A. gear and pinion drive.
B. worm drive.
C. belt drive.
D. chain drive.
23.A wet-carpet cleaner that carries its own water supply has water pressure created by a
A. faucet mixing valve.
B. motor-driven pump.
C. solenoid valve.
D. manual valve.
24. Dull blades of an electric knife should be sharpe. A. a pattern file.B. an oilstone.C. a flat file D. a bench grinder
25. When a resistor and capacitor are placed in series, the circuit which results forms a(n)
A. transistor supply.
B. filter.
C. RC time cons
Customer reply replied 7 months ago
Please let me know when you complete it!
Thank you!
Was this answer helpful?

How JustAnswer works

step-image
Describe your issueThe assistant will guide you
step-image
Chat 1:1 with a tutorLicensed Experts are available 24/7
step-image
100% satisfaction guaranteeGet all the answers you need
Ask Scott Your Own Question
Scott
Scott
Scott, MIT Graduate
Category: Homework
Satisfied Customers: 3,040
3,040 Satisfied Customers
Experience: MIT Graduate (Math, Programming, Science, and Music)

Scott is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

LogicPro

LogicPro

Engineer

5,867 satisfied customers

Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML

Manal Elkhoshkhany

Manal Elkhoshkhany

Tutor

4,556 satisfied customers

More than 5000 online tutoring sessions.

Linda_us

Linda_us

Finance, Accounts & Homework Tutor

3,138 satisfied customers

Post Graduate Diploma in Management (MBA)

Chris M.

Chris M.

M.S.W. Social Work

2,698 satisfied customers

Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)

F. Naz

F. Naz

Chartered Accountant

2,190 satisfied customers

Experience with chartered accountancy

Bizhelp

Bizhelp

CPA

1,887 satisfied customers

Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience

Seanna

Seanna

Tutor

1,781 satisfied customers

3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work

< Previous | Next >

Related Homework Questions
1. What is the typical breakover voltage for a DIAC used in
1. What is the typical breakover voltage for a DIAC used in an electronic control circuit in which 120 VAC is used with a power output semiconductor device? A. 70 B. 12 C. 32 D. 6 2.The line cord of a… read more
Dr. Donna Kakonge
Dr. Donna Kakonge
Doctor of Education
201 satisfied customers
I need Penn Exam answer for Electric Heating Appliances And
I need Penn Foster Exam answer for Electric Heating Appliances And Fans, Cooking Appliances, Motor-driven Small Appliances and Electric Power Tools… read more
akch2002
akch2002
Engineer
3,153 satisfied customers
Building Size: 3,800 square feet (exclusive of an unfinished
Building Size: 3,800 square feet (exclusive of an unfinished basement, not adaptable for future use, an unfinished attic, and open porches) • Small Appliance Branch Circuits: 3 • Laundry Branch Circui… read more
Mr. Wilson
Mr. Wilson
Teacher
Master\u0027s Degree
200 satisfied customers
Good Day,I need help on questions on my electrical exam.1
Good Day, I need help on questions on my electrical exam. 1 The minimum size service for a single family dwelling is? I thought it was 100A, but I am incorrect 2 A clothes dryer in a one family dwelli… read more
Mr. Wilson
Mr. Wilson
Teacher
Master\u0027s Degree
200 satisfied customers
Allied Companys Small Motor Division manufactures a number
Allied Company's Small Motor Division manufactures a number of small motors used in household and office appliances. The Household Division of Allied then assembles and packages such items as blenders… read more
Neo
Neo
Bachelor\u0027s Degree
1,144 satisfied customers
Allied Companys Small Motor Division manufactures a number
Allied Company's Small Motor Division manufactures a number of small motors used in household and office appliances. The Household Division of Allied then assembles and packages such items as blenders… read more
Manal Elkhoshkhany
Manal Elkhoshkhany
Tutor
4,556 satisfied customers
1. Two pinions of a gear system driven by the same worm will
1. Two pinions of a gear system driven by the same worm will rotate A. in the same direction as the worm. B. at right angles to each other. C. at a higher speed than the worm. D. in opposite direction… read more
Jabi
Jabi
Lecturer
Master's Degree
1,336 satisfied customers
1. During the percolating cycle of a coffee maker, the heating
1. During the percolating cycle of a coffee maker, the heating element should keep the water at a minimum temperature of A. 22° C (72° F). B. 38° C (100° F). C. 100° C (212° F). D. 230° C (450° F). 2.… read more
Cher
Cher
JustAnswer Expert & Mentor;Teacher/Tutor
Masters Degree
1,382 satisfied customers
Allied Companys Small Motor Division manufactures a number
Allied Company's Small Motor Division manufactures a number of small motors used in household and office appliances.… read more
Manal Elkhoshkhany
Manal Elkhoshkhany
Tutor
4,556 satisfied customers
5. Marvelous Motors is a small motor supply outlet that sells
5. Marvelous Motors is a small motor supply outlet that sells motors to companies that make various small motorized appliances . The fixed operating costs of the company are $300,000 per year. The con… read more
Aun Ali
Aun Ali
Doing CAT
226 satisfied customers
Allied Companys Small Motor Division manufactures a number
Allied Company's Small Motor Division manufactures a number of small motors used in household and office appliances. The Household Division of Allied then assembles and packages such items as blenders… read more
Neo
Neo
Bachelor\u0027s Degree
1,144 satisfied customers
For Neo E8-11 Determine minimum transfer price. Allied
For Neo E8-11 Determine minimum transfer price. Allied Company's Small Motor Division manufactures a number of small motors used in household and office appliances. The Household Division of Allied th… read more
Neo
Neo
Bachelor\u0027s Degree
1,144 satisfied customers
Does anyone have Penn fosters exam numbers 07002900-
Does anyone have Penn fosters exam numbers: 07002900- Prepairing for business sucess, 07003000- Chossing your Business, 07003100- Keys to sucess, 07003200- Business connections, 07003300- Market resea… read more
LEV
LEV
Retired
Bachelor's Degree
14,896 satisfied customers
Does anyone have the answers to penn foster exam numbers
Does anyone have the answers to penn foster exam numbers 93011 Electric appliances tools and tester, 93021 Testing electric appliances, 93031 Solenoids relays and motors, 93041 electric heating applia… read more
LEV
LEV
Retired
Bachelor's Degree
14,896 satisfied customers
Does anyone have answers to pennfoster small appliance
Does anyone have answers to pennfoster small appliance repair exams. would like to compare them with my own.… read more
LEV
LEV
Retired
Bachelor's Degree
14,896 satisfied customers
Add Funds - Balance $0 - Ask A Question - Help - ...
Add Funds - Balance: $0 - Ask A Question - Help - My Questions - Tools Can someone please help with pennfoster small appliance Sent to Homework Experts April 05 6:26 p.m. -----------------------------… read more
lani_s
lani_s
Bachelor\u0027s Degree
47 satisfied customers
Need answers for Penn Foster Structural Design, Pt 1 ...
Need answers for Penn Foster Structural Design, Pt 1 015055; Electric Power Tools 9307; Motor Driven Sm Applicances 93061; Cooking Appliances 93051; Electric Heating Apppliances & Fans 93041; Solenoid… read more
Michael L Top Notch Computer Expert
Michael L Top Notch Computer Expert
Maintenance Specialist/Tech III
High School or GED
1,704 satisfied customers
does anyone have answers to Penn Foster exam 93061 i have
does anyone have answers to Penn Foster exam 93061 i have some correct answers ,but i guess they changed the test. i have all these wrong 1-b,2-a,3-c,4-a,5-b,6-d,7-c,10-c,12-a,18-b,21-d,and 25-a . ALL… read more
Dolly
Dolly
Master's Degree
448 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x