Homework

Homework Questions? Ask a Tutor for Answers ASAP

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

Homework

Need Help 50 Multiple Questions For US History From 1870-1920.

Customer Question
I have 50 multiple questions...

I have 50 multiple questions for US History from 1870-1920 that needed to be answered within 90 minutes since it's been started. Thanks!!

Submitted: 7 years ago.Category: Homework
Show More
Show Less
Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 years ago

1. Which city became the world's center for iron and steel manufacturing?

a. Chicago
b. New York
c. Buffalo
d. Cleveland
e. Pittsburgh

2. The American working class

a. were paid less than their European counterparts
b. worked in safe conditions and fatal factory accidents were uncommon
c. did not include women and children
d. was quickly making gains and moving into the middle class
e. lived in desperate conditions

3. An example of what economist and social historian Thorstein Veblen meant by "conspicuous consumption" is

a. Mrs. Bradley Martin 's costume ball
b. an immigrant's purchase of bread
c. the free services handed out by social reformers
d. John Rockefeller's purchase of one of his competitors' companies
e. the social welfare services of European nations like Germany

4. The Knights of Labor

a. were an inclusive organization that advocated for a vast array of reforms.
b. organized only skilled, white, native-born workers.
c. did not admit women.
d. never had more than a few hundred members.
e. cooperated with big business.

5. The Greenback-Labor Party

a. wanted banks to control the money supply.
b. wanted to increase the amount of money in circulation.
c. wanted to decrease the money supply.
d. was unable to elect any of its candidates even on the local level.
e. supported the use of force against striking workers.

6. The heartland of the second industrial revolution was in

a. the South.
b. New England.
c. the Great Lakes region.
d. the West.
e. New York City.

10. At the end of the nineteenth century, lynching

a. rarely happened.
b. was an act of violence directed mostly at black men.
c. caused Ida B. Wells to stop writing and speaking.
d. was always done in secret.
e. affected only southern whites.

12. Journalists who worked for newspapers like William Randolph Hearst's New York Journal who sensationalized events to sell papers were called

a. yellow journalists
b. trustees
c. social reformers
d. muckrakers
e. freelancers

15. Jane Addams

a. was a birth control advocate.
b. believed in Social Darwinism.
c. founded Hull House in 1889.
d. was an economist.
e. supported anti-immigrant legislation.

16. Who was not a candidate in the 1912 presidential election?

a. Theodore Roosevelt
b. Woodrow Wilson
c. Eugene Debs
d. William Jennings Bryan
e. William Howard Taft

Answered in 47 minutes by:
9/27/2010
Tutor: Experienced Teacher, Teacher replied 7 years ago
Experienced Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 397
Experience: 10 Years secondary Social studies, AP US History, Graded for College Board AP essays,
Verified

1. e
2. e
3. a
4. a
5. b
6. c
10. b
12. a
15. c
16. c

Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 years ago

34. By 1912, the Socialist Party

a. appealed only to immigrants.
b. appealed only to industrial workers.
c. had elected scores of local officials.
d. was concentrated in New York City.
e. had yet to elect a member to Congress.

30. During the Progressive era

a. growing numbers of native-born white women worked as domestics.
b. most African-American women worked in factories.
c. most eastern European immigrant women worked as telephone operators.
d. growing numbers of native-born white women worked in offices.
e. the number of married women working declined.

39. Feminism

a. represented only the struggle for women’s suffrage.
b. was concerned only with economic issues.
c. sought to attack the traditional roles of sexual behavior for women.
d. sought to maintain the traditional roles of sexual behavior for women.
e. argued that women should not have to work.

37. The 1912 strike in Lawrence, Massachusetts

a. started when workers demanded shorter hours.
b. is also known as the “Bread and Roses” strike.
c. is also known as the “Uprising of the 20,000.”
d. received little public attention.
e. was unique in that it involved only children.

38. The National Women’s Party

a. was a branch of the Democratic Party.
b. was part of a new, more militant generation of college-educated activists.
c. was part of a new, more conservative generation of college-educated activists.
d. opposed women’s suffrage.
e. was a branch of the Socialist Party.

36 The Industrial Workers of the World and most of the Socialist Party

a. supported U.S. entry into World War I.
b. remained neutral.
c. encouraged their members to join in the war effort.
d. opposed the war.
e. worked with the Committee on Public Information.

26. World War I

a. was also known as the Great War.
b. introduced much new military technology.
c. pitted the Allies against the Central Powers.
d. began with the assassination of the heir to the Austro-Hungarian throne.
e. All of the above.

13. There were many forces that predisposed potential Ku Klux Klan members to accept its exclusionary message without much analysis. These forces included all of the following except

a. the birth of the Harlem Renaissance
b. the 1915 film release of Birth of a Nation
c. "100 percent Americanism" that developed during World War I
d. the 1921 and 1924 Immigration Acts
e. rise of fundamentalism

30. The Teapot Dome scandal

a. involved President Harding’s illicit affair with a young woman.
b. involved the Veterans’ Bureau, which took bribes from the sale of government supplies.
c. involved the Attorney General, who took bribes not to prosecute accused criminals.
d. involved the Secretary of the Interior, who received money in exchange for leasing government oil reserves to private companies.
e. involved Herbert Hoover, who received money in exchange for granting favored trading status to Great Britain.

33. American foreign policy during the 1920s

a. reflected the close working relationship between government and
business.
b. expanded on Woodrow Wilson’s goal of internationalism.
c. included the lowering of tariffs.
d. discouraged American business investment abroad.
e. included a complete retreat from military intervention.

25. The American Plan

a. was developed by the Communist Party.
b. was another term for Americanization.
c. was applauded by the American Federation of Labor.
d. advocated government regulation of business.
e. advocated “company unions.”

6. For feminist women in the 1920s freedom meant

a. voting
b. owning their own property
c. the ERA
d. the right to chose their lifestyle
e. becoming a wife and mother

36. Supreme Court Justice Louis Brandeis

a. generally voted with Oliver Wendell Holmes to further limit free speech.
b. was a conservative force during the 1920s.
c. voted in favor of the Hays Code.
d. crafted an intellectual defense of civil liberties during the 1920s.
e. voted in support of Anita Whitney’s attempt to overturn her conviction.

11. Which program employed white-collar workers and professionals, including doctors, writers, and artists?

a. PWA
b. CCC
c. WPA
d. NYA
e. NRA

23. FDR’s key advisors in the early days of the New Deal included

a. Jane Addams, Theodore Roosevelt, and Woodrow Wilson.
b. Frances Perkins, Harry Hopkins, and Harold Ickes.
c. Charles Coughlin, Upton Sinclair, and Huey Long.
d. Calvin Coolidge, Andrew Mellon, and Herbert Hoover.
e. Alice Paul, Robert La Follette, and George Norris.

Tutor: Experienced Teacher, Teacher replied 7 years ago

34. c
30. e
39. a
37. b
38. b
36. d
26. e
13. a
30. d
33. e
25. e
6. d
36. d
11. c
23. b

Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 years ago

8. What caused union membership to soar in the 1930s?

a. worker's militancy
b. tactical skills of a new generation of leaders
c. changes in government's attitude toward labor
d. creation of the CIO
e. all of the above

3. The first thing that Roosevelt attended to as president was

a. the housing crisis
b. the farming crisis
c. the banking crisis
d. the unemployment crisis
e. the tariff crisis

28. The Tennessee Valley Authority

a. applied only to the American West.
b. put young men to work in national parks.
c. applied only to the state of Tennessee.
d. combined economic regional planning with relief.
e. was not created during the period known as the Hundred Days.

15. Most historians argue that a recession reoccurred in 1937 because Roosevelt

a. cut government spending
b. increased government spending
c. raised tariffs in face of European competition
d. was preoccupied with foreign affairs
e. enacted a policy following Keynesian economics

Tutor: Experienced Teacher, Teacher replied 7 years ago

8. e

3. c

28. d

15. a

Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 years ago

40. The Eighteenth Amendment

A. prohibited the manufacture and sale of alcoholic beverages.
B. prohibited the manufacture and sale of any German products.
C. was never ratified.
D. barred states from passing laws prohibiting alcohol manufacture or sale.
E. protected the beer industry.

35. The Committee on Public Information
A. was directed by William Jennings Bryan.
B. protected civil liberties.
C. was the government’s attempt to shape public opinion.
D. was affiliated with the Socialist Party.
E. was limited in its efforts.

7. Question MC #7

At the height of World War I, income taxes rose to _____ percent on the wealthiest Americans.
A. 30
B. 40
C. 50
D. 60
E. 70

4. What was not a principle of the Fourteen Points?
Student Response Value Correct Answer Feedback
A. an end to colonization
B. self-determination for all nations
C. freedom of the seas
D. open diplomacy
E. free trade

41. The Espionage Act (1917) and Sedition Act (1918)
Student Response Value Correct Answer Feedback
A. expanded civil liberties during World War I.
B. were aimed only at immigrants.
C. were rarely enforced.
D. restricted freedom of speech.
E. were opposed by Woodrow Wilson.

Tutor: Experienced Teacher, Teacher replied 7 years ago

40. a

35. c

7. e

4. e

41. b

Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 years ago

30. The Zimmermann Telegram

A. helped assure Americans that Germany was not a threat.
B. clarified British war aims.
C. outlined the German plan for an attack on the United States by Mexico.
D. outlined the British plan for an attack on the United States by Mexico.
E. outlined the Fourteen Points.

5. The Fourteen Points attempted to

A. consolidate political power at home
B. provide an peace agenda to create a new democratic order
C. quiet growing criticism from the Republicans that Wilson was an inept leader
D. outline the Progressive Party's campaign platform for the 1920 election
E. organize alliances after the war among fourteen prominent nations

43. “Americanization”

A. was another term for “Fordism.”
B. was supported by all Progressives.
C. recognized diversity.
D. refers to the process of assimilation.
E. refers to an economic system.

19. The Treaty of Versailles

A. was a fair and reasonable document given the circumstances
B. allowed Germany equal participation in the negotiation process
C. required Germany to pay over $33 billion in reparations
D. rejected Wilson's idea for a League of Nations
E. declared Ireland's independence

16. Between 1910 and 1920, _____ blacks left the South for jobs in the North and West.
A. 100,000
B. 500,000
C. 1 million
D. 2 million
E. 5 million

46. W. E. B. Du Bois
A. agreed with Booker T. Washington that blacks should accept segregation.
B. chose scholarship over political action.
C. founded the National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).
D. worked closely with Woodrow Wilson.
E. agreed with Booker T. Washington that vocational education was best for African-Americans.

47. “The Great Migration” refers to
A. whites settling the West.
B. Indian removal.
C. blacks moving from the South to the North.
D. blacks moving from the North to the South.
E. the massive influx of Southern and eastern European immigrants.

21. U.S. control of the Panama Canal Zone
A. was welcomed by the Colombians.
B. lasted only until 1914.
C. was deemed inappropriate by most Americans.
D. was part of Theodore Roosevelt’s policy of intervention in Central America.

9. What restricted the freedom of speech by authorizing the arrest of anyone who made "false statements" that might impede military success?
A. the Alien Act
B. the Espionage Act
C. the War Powers Act
D. the CPI Act
E. the Anti-German Act

3. Between 1901 and 1920, U.S. marines landed in Caribbean countries approximately _____ times.
A. five
B. ten
C. fifteen
D. twenty
E. twenty-five

23. Dollar Diplomacy
Student Response Value Correct Answer Feedback
A. characterizes the foreign policy of Theodore Roosevelt.
B. was put in place by Woodrow Wilson regarding Mexico.
C. was used by William Howard Taft rather than military intervention.
D. was seldom used and never successfully.
E. was applied only in Asia.

Tutor: Experienced Teacher, Teacher replied 7 years ago

30. c

5. b

43. d

19. c

16. d

46. none of these are correct although he led the NAACP in 1910.

47. c

21. d

9. b

3. a

23. c

Ask Your Own Homework Question
Ask Experienced Teacher Your Own Question
Experienced Teacher
Experienced Teacher
Experienced Teacher, Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 397
397 Satisfied Customers
Experience: 10 Years secondary Social studies, AP US History, Graded for College Board AP essays,

Experienced Teacher is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

LogicPro

LogicPro

Engineer

5,672 satisfied customers

Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML

Manal Elkhoshkhany

Manal Elkhoshkhany

Tutor

4,549 satisfied customers

More than 5000 online tutoring sessions.

Linda_us

Linda_us

Finance, Accounts & Homework Tutor

3,138 satisfied customers

Post Graduate Diploma in Management (MBA)

Chris M.

Chris M.

M.S.W. Social Work

2,635 satisfied customers

Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)

F. Naz

F. Naz

Chartered Accountant

2,158 satisfied customers

Experience with chartered accountancy

Bizhelp

Bizhelp

CPA

1,887 satisfied customers

Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience

Seanna

Seanna

Tutor

1,781 satisfied customers

3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work

< Previous | Next >

Related Homework Questions
Again) I have some more Algebra 1 questions for
Hello (again) I have some more Algebra 1 questions for participation.They are,What are two symbolic techniques used to solve a pair of simultaneous linear equations? Provide an example and solve it wi… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
328 satisfied customers
Scenario: You notice that the grass around your house is,
Scenario: You notice that the grass around your house is brown, short, and dead. The grass around your neighbor's house is green, tall, and alive. Read more: http://www.justanswer.com/questions/1qmxi-… read more
gpcomputer2000
gpcomputer2000
Bachelor's Degree
34 satisfied customers
Music exams Penn forster college 350700RR Medieval and
Music exams Penn forster college 350700RR Medieval and Renaissance Periods 1. A passage of music is marked "ritardando." The following passage is marked "a tempo." The composer is instructing the play… read more
Dr. Donna Kakonge
Dr. Donna Kakonge
Doctor of Education
179 satisfied customers
Critically evaluate the key developements of the NHS by
critically evaluate the key developements of the NHS by using or appraising the social economic factors as example… read more
ec92
ec92
Substitue teacher
Master\u0027s Degree
8 satisfied customers
For LogicPro only: Design your own linked list class named
For LogicPro only: Design your own linked list class named IntList in C++ to hold a series of integers. Include the following public member functions, named as shown: Member Function Description Defau… read more
LogicPro
LogicPro
Engineer
Bachelor of Technology
5,672 satisfied customers
This an aspx.net question that has to be done in visual
Hello this an aspx.net question that has to be done in visual studio.I have the basic code but it is not working, just need corrections to be made to it. I need it by 11/18/17 Saturday… read more
LogicPro
LogicPro
Engineer
Bachelor of Technology
5,672 satisfied customers
125 word min. :What role did Enlightenment era philosophies
125 word min. :What role did Enlightenment era philosophies and the scientific revolution play in increasing resistance to centralized monarchies? What specific groups led the resistance, and how did … read more
Academic Tutor
Academic Tutor
Master\u0027s Degree
380 satisfied customers
For LogicPro only: Need help with by Tuesday, November 21st
For LogicPro only:Need help with by Tuesday, November 21st http://wikisend.com/download/607522 /CS150Project.pdfNeed Help with by Wednesday - November 22nd http://wikisend.com/download/275956/Homework… read more
LogicPro
LogicPro
Engineer
Bachelor of Technology
5,672 satisfied customers
1. The McEvoy family feel that their needs and rights have
1. The McEvoy family feel that their needs and rights have not been clearly met by the intervention agency serving them and their child. Therefore, they've decided to take their case to an impartial d… read more
Dr. Donna Kakonge
Dr. Donna Kakonge
Doctor of Education
179 satisfied customers
I need the answers to the Penn exams under physical science,
Hello, I need the answers to the Penn foster exams under physical science, light and electricity and electronics. How much is it? … read more
Ashok Kumar
Ashok Kumar
Master\u0027s Degree
291 satisfied customers
FOR ANGELAA NATION APART Identify the thesis statement in
FOR ANGELAA NATION APART Identify the thesis statement in the article A Nation Apart. In the article Aids in Africa: Dying by the Numbers, Christensen's thesis is that despite AIDS being fairly well c… read more
Seanna
Seanna
Tutor
1,781 satisfied customers
Scenario One Flora Findley loves plants. She developed an
Scenario One Flora Findley loves plants. She developed an interest in hydroponics and hybridizing plants and began growing plants under full-spectrum sunlight lamps in her home. She also has a teenage… read more
Dr. Donna Kakonge
Dr. Donna Kakonge
Doctor of Education
179 satisfied customers
What is the United States equivalent of Versloot Dredging v.
What is the United States equivalent of Versloot Dredging v. HDI Gerling? … read more
Dr. Donna Kakonge
Dr. Donna Kakonge
Doctor of Education
179 satisfied customers
1) True or false? The natural rate of unemployment is a
1) True or false? The natural rate of unemployment is a constant. … read more
F. Naz
F. Naz
Chartered Accountant
CA Finalist & Completed B.com
2,158 satisfied customers
When an adjective modifies a noun, or when a clause modifies
When an adjective modifies a noun, or when a clause modifies a noun, what is the noun called?… read more
HMC
HMC
Retired
0 satisfied customers
I am doing an assignment but I am stuck in some
hello i am doing an assignment but I am stuck in some parts..therefore I am looking for help here … read more
George Sibiya
George Sibiya
PhD
194 satisfied customers
1. Capstone Discussion Question • What have you learned in
1. Capstone Discussion Question • What have you learned in this course about the process of analyzing financial statements? • 2. Final Project: Evaluating Financial Health • Resources: Appendix A, Ch.… read more
mumdooha
mumdooha
Instructor
Master\u0027s Degree
1 satisfied customers
Need by next Saturday at 3 Directions: Enter the requested
need by next Saturday at 3Directions: Enter the requested information in the grid below. You will plan one implicit/analytic phonics lesson and one explicit/synthetic lesson. To tell where you found t… read more
Dr. Donna Kakonge
Dr. Donna Kakonge
Doctor of Education
179 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x