Homework

Homework Questions? Ask a Tutor for Answers ASAP

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

Homework

1. During the early Republic, the Roman Senate A) was an

Customer Question
<p>During the early Republic, the...
<p>During the early Republic, the Roman Senate: A) was an advisory body which voted by century<br />B) was a lawmaking body.<br />C) had control over the finances and foreign policy.<br />D) none of the above.<br /><strong>2.</strong> Which of the following was not a contribution of the Romans to architecture? A) The Doric column<br />B) The development of the arch<br />C) The great size of structures they could build<br />D) The advanced utilization of concrete<br /><strong>3.</strong> The Roman imperial policy toward the Christians in the first and second centuries can best be described as: A) brutal and ruthless.<br />B) moderate and ambivalent.<br />C) disinterested and suspicious.<br />D) tolerant and open-minded.<br /><strong>4.</strong> All of the following were consequences of Diocletian's economic reforms except: A) currency reform.<br />B) increased social mobility.<br />C) the creation of serf labor.<br />D) rapidly rising inflation.<br /><strong>5.</strong> The reforms of Marius had a dramatic impact on Roman politics because they: A) concentrated political authority in the hands of the tribunes.<br />B) gave every adult male the right to vote for senators and consuls.<br />C) made the armies loyal to their generals rather than Rome itself.<br />D) increased the autonomy of the conquered provinces.<br /><strong>6.</strong> After the fourth century C.E., the Roman Empire: A) broke into prosperous northern and poor southern regions.<br />B) split into declining western and still-flourishing eastern halves.<br />C) completely collapsed, allowing Arabs to dominate the entire Mediterranean region.<br />D) revived under a series of German-speaking emperors.<br /><strong>7.</strong> Parthian religious policy is best described as: A) indifference and agnosticism.<br />B) support for Buddhism and persecution of other religions.<br />C) support for Christianity and Judaism and suppression of other religions<br />D) support for Zoroastrianism but toleration of other religions.<br /><strong>8.</strong> In Roman history, the third century C.E. can best be described as a period of: A) political chaos and weakness.<br />B) cultural stagnation.<br />C) new economic vitality.<br />D) military strenght and expansion.<br /><strong>9.</strong> The class of noble landowners who dominated Roman society and politics during the Republic were known as: A) plebians.<br />B) questors.<br />C) patricians.<br />D) tribunes.<br /><strong>10.</strong> The first Roman emperor to adopt Christianity was: A) Marcus Aurelius.<br />B) Constantine.<br />C) Diocletian.<br />D) Augustus.<br /><strong>11.</strong> The most important basis of Augustus's power was: A) the aristocracy.<br />B) his great wealth.<br />C) the people of Rome.<br />D) the army.<br /><strong>12.</strong> The people who governed Rome at the outset of its history and strongly influenced its political and cultural practices were the: A) Latins.<br />B) Celts.<br />C) Greeks.<br />D) Etruscans.<br /><strong>13.</strong> The Roman system in which one was provided physical and legal protection and economic support in exchange for military assistance, political support, and labor was called: A) helotry.<br />B) surfdom.<br />C) clientage.<br />D) indentured servitude.<br /><strong>14.</strong> The years between the deaths of Augustus and Marcus Aurelius are known as the: A) Classical Age.<br />B) Augustan Age.<br />C) Silver Age.<br />D) Golden Age.<br /><strong>15.</strong> Tiberius Gracchus sought to solve the problems facing the Roman republic through: A) land reform.<br />B) extending Roman citizenship to recent immigrants.<br />C) strong defense against the Spanish tribes.<br />D) all of the above.<br /><strong>16.</strong> Which of the following was part of Sasanid aristocratic culture? A) Iranian legendary history and courtly literature<br />B) Indian narrative literature and scientific works<br />C) Roman, Hellenistic, and Bactrian traditions<br />D) All of the above<br /><strong>17.</strong> Why did the Parthians rely more on Iranian traditions in religious and cultural affairs during the last century of their rule? A) It was a reaction to the constant warfare with Rome and Kush.<br />B) ) It was decreed by the ParthXXXXX XXXXX.<br />C) They were hoping to convert Christians and Buddhists.<br />D) The Parthians had always been intolerant of foreign traditions.<br /><strong>18.</strong> Why was the capital moved to Constantinople by Constantine? A) It could control trade into the Black Sea<br />B) It was easily defensible.<br />C) It could easily protect western and Danubian frontiers.the <br />D) All of the above<br /><strong>19.</strong> Paul of Tarsus played a major role in early Christianity because he: A) converted Constantine to Christianity.<br />B) translated the Bible into Latin so Romans could read it.<br />C) spread the message of Jesus to non-Jewish populations.<br />D) created the office of the pope.<br /><strong>20.</strong> How did Parthian rule lay the groundwork for the nationalistic emphasis of the Sasanid? A) The Parthians were able to defeat the Romans and consolidate their empire.<br />B) The Parthian period was one of weakness and decline and failed to lay groundwork.<br />C) The Parthians disposed of the Greco-Bactrian Kushan threat to the east.<br />D) The Parthians attempted to collect the oral Zoroastrian textual heritage.</p>
Submitted: 7 years ago.Category: Homework
Show More
Show Less
Ask Your Own Homework Question
Answered in 35 minutes by:
4/10/2010
Tutor: Timothy the Teacher, Teacher replied 7 years ago
Timothy the Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 161
Experience: B.A./M.P.A> & a secondary teaching certificate Over 10 years of experience in Administration.
Verified

raylv,

Please leave feedback when you accept answer. I'll also leave positive feedback.

1) C

2) C

3) A

4) B

5)(military reforms)

Just 4 questions and part of 5 posted

5)C

6)B

7)D

8)A

9)C

10) B

11) D

12) D

13) D

14) B

15) A

16) A

17) A

18) D

19) C

20) C



Edited by Timothy the Teacher on 4/10/2010 at 4:27 PM EST
Ask Your Own Homework Question
Customer reply replied 7 years ago
16. Which of the following was part of Sasanid aristocratic culture? A) Iranian legendary history and courtly literature
B) Indian narrative literature and scientific works
C) Roman, Hellenistic, and Bactrian traditions
D) All of the above
17. Why did the Parthians rely more on Iranian traditions in religious and cultural affairs during the last century of their rule? A) It was a reaction to the constant warfare with Rome and Kush.
B) ) It was decreed by the ParthXXXXX XXXXX.
C) They were hoping to convert Christians and Buddhists.
D) The Parthians had always been intolerant of foreign traditions.
18. Why was the capital moved to Constantinople by Constantine? A) It could control trade into the Black Sea
B) It was easily defensible.
C) It could easily protect western and Danubian frontiers.the
D) All of the above
19. Paul of Tarsus played a major role in early Christianity because he: A) converted Constantine to Christianity.
B) translated the Bible into Latin so Romans could read it.
C) spread the message of Jesus to non-Jewish populations.
D) created the office of the pope.
20. How did Parthian rule lay the groundwork for the nationalistic emphasis of the Sasanid? A) The Parthians were able to defeat the Romans and consolidate their empire.
B) The Parthian period was one of weakness and decline and failed to lay groundwork.
C) The Parthians disposed of the Greco-Bactrian Kushan threat to the east.
D) The Parthians attempted to collect the oral Zoroastrian textual heritage.
Tutor: Timothy the Teacher, Teacher replied 7 years ago
This answer is protected
Would you like to ask this question?
If you've already paid for this answer, simply Login.
Ask Timothy the Teacher Your Own Question
Timothy the Teacher
Timothy the Teacher
Timothy the Teacher, Teacher
Category: Homework
Satisfied Customers: 161
161 Satisfied Customers
Experience: B.A./M.P.A> & a secondary teaching certificate Over 10 years of experience in Administration.

Timothy the Teacher is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

LogicPro

LogicPro

Engineer

5,731 satisfied customers

Expert in Java C++ C C# VB Javascript Design SQL HTML

Manal Elkhoshkhany

Manal Elkhoshkhany

Tutor

4,551 satisfied customers

More than 5000 online tutoring sessions.

Linda_us

Linda_us

Finance, Accounts & Homework Tutor

3,138 satisfied customers

Post Graduate Diploma in Management (MBA)

Chris M.

Chris M.

M.S.W. Social Work

2,636 satisfied customers

Master's Degree, strong math and writing skills, experience in one-on-one tutoring (college English)

F. Naz

F. Naz

Chartered Accountant

2,161 satisfied customers

Experience with chartered accountancy

Bizhelp

Bizhelp

CPA

1,887 satisfied customers

Bachelors Degree and CPA with Accounting work experience

Seanna

Seanna

Tutor

1,781 satisfied customers

3,000+ satisfied customers, all topics, A+ work

< Previous | Next >

Related Homework Questions
I need the answer key to penn american literature, 986174RR
I need the answer key to penn foster american literature, 986174RR 986175RR 986176RR 986177RR 986178RR … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
339 satisfied customers
For LogicPro only * Reading data strings from a file *
For LogicPro only* Reading data strings from a file * Convert from int based container to templates or generics based * Accommodate dynamic resizing using this algorithm: 1. Starting with a dynamic si… read more
LogicPro
LogicPro
Engineer
Bachelor of Technology
5,731 satisfied customers
Question 1 of 20: Select the best answer for the question.
Question 1 of 20 : Select the best answer for the question. 1. For what type of document would you use the landscape page orientation? A. Three-column brochure B. Business letter C. Legal contract D. … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
339 satisfied customers
5 - 5 x 5 +5. What is the answer to 5 - 5 x 5 + 5? Only that
no, only that two people using order of operations keeps getting different answers… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
339 satisfied customers
Only for F.Naz Tutor. Kindly help with a research report,
Only for F.Naz Tutor.Kindly help with a research report, the links is http://www.mediafire.com/file/bmcea6dt278nw8w/report.txt… read more
F. Naz
F. Naz
Chartered Accountant
CA Finalist & Completed B.com
2,161 satisfied customers
If I did not look at the description which says 4 cpu cores
if I did not look at the description which says 4 cpu cores and 6 gpu core to make TEN I wonder if you can bundle the two to make an advertisement that says 10 core I also have others in the same fiel… read more
Pete
Pete
Engineer
Bachelor\u0027s Degree
1,124 satisfied customers
1. You've formatted the first paragraph of a document. What
1. You've formatted the first paragraph of a document. What button can you use to apply the formatting from the first paragraph to the next paragraph in the document? A. Cut B. Paste C. Copy D. Format… read more
Cher
Cher
JustAnswer Expert & Mentor;Teacher/Tutor
Masters Degree
1,381 satisfied customers
Below is the Sketch of the improved parking lot from 36
Below is the Sketch of the improved parking lot from 36 available parking spaces to 51 total parking spaces with 15 newly added parking spaces. The design was 4 rows were made from previously 3 rows. … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
339 satisfied customers
Question 3 of 20: Select the best answer for the question.
Question 3 of 20 : Select the best answer for the question. 3. Circular errors are caused by adding the cell name of a/an _______ cell to a formula. A. adjacent B. absolute C. active D. relativeQuesti… read more
Chris M.
Chris M.
M.S.W. Social Work
Master's Degree
2,636 satisfied customers
Are u able to help me do this question in raptor The Dash
are u able to help me do this question in raptorThe Dash Cell Phone Company charges customers a basic rate of $5 per month to send text messages. Additional rates are as follows: l The first 60 messag… read more
LogicPro
LogicPro
Engineer
Bachelor of Technology
5,731 satisfied customers
I need to do a research project for school. I want to see if
I need to do a research project for school. I want to see if motor proteins will carry their cargo to its destination under different conditions; different drugs. If they do in what condition is the c… read more
F. Naz
F. Naz
Chartered Accountant
CA Finalist & Completed B.com
2,161 satisfied customers
I am attempting to do a netbeans java assignment and need
I am attempting to do a netbeans java assignment and need help implementing the overridden method… read more
Ingo U
Ingo U
Master\u0027s Degree
357 satisfied customers
This assignment is due by next Tuesday by midnight. Is this
Hello David! This assignment is due by next Tuesday by midnight. Is this a good amount of time for you?Complete the following questions in an MS Word Document in APA format. Double space your work and… read more
David L.
David L.
Bachelor\u0027s Degree
6 satisfied customers
NOTE: This question is a homework given by the same
NOTE: This question is a homework given by the same professor. It does not violate any honor code because same question is repeatedly asked different students. DO NOT FLAGCase Study #1: Technology & P… read more
F. Naz
F. Naz
Chartered Accountant
CA Finalist & Completed B.com
2,161 satisfied customers
Exam Number: 584001RR Lesson Name: Microsoft Word 2016 1.
Exam Number: 584001RR Lesson Name: Microsoft Word 2016 1. Add a _______ to manually force text from one page to the next page. A. header B. blank page C. footer D. page break2. Tab stops are very usef… read more
Chris M.
Chris M.
M.S.W. Social Work
Master's Degree
2,636 satisfied customers
Penn college need answer now plz Microsoft Word 2016 1. Font
Penn foster college need answer now plz Microsoft Word 2016 1. Font size, font style, and _______ are all aspects of character formatting. A. typeface B. indentation C. line spacing. D. alignment 2. W… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
339 satisfied customers
Adrianna, a local retired music teacher and amateur concert
Adrianna, a local retired music teacher and amateur concert violinist, has recently died. Her will contains the following provisions: (i) £150,000 on trust to be shared equally between those pupils to… read more
F. Naz
F. Naz
Chartered Accountant
CA Finalist & Completed B.com
2,161 satisfied customers
When Boyajian purchased her home in Yosemite Sky Park, a
When Boyajian purchased her home in Yosemite Sky Park, a residential subdivision created for owners of small airplanes, the deed transferring title from San Joaquin Development Corporation to her incl… read more
Steven, M.Acc.
Steven, M.Acc.
Instructor
Master\u0027s Degree
252 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x