General

Ask Experts & Get Answers to Your Questions - ASAP

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

General

Hopkins'S Use Of "Seared," "Bleared," And "Smeared" Is An Example

Customer Question
1.   Hopkins's use of "seared," "bleared,"...
1.   Hopkins's use of "seared," "bleared," and "smeared" is an example of

A. metaphor.
     B. assonance.

C. simile.

D. alliteration.

2.   A villanelle is

A. a narrative poem written in blank verse.
     B. a formal poem using extensive repetition.

C. a favorite technique of John Donne.

D. a type of complex sonnet.

3.   The form of the poem "God's Grandeur" is that of

A. an English sonnet.
     B. an Italian sonnet.

C. a villanelle.

D. blank verse.

4.   In "The New Colossus," the Statue of Liberty is compared to a/an

A. European queen.
     B. mother.

C. immigrant.

D. door.

5.   In the poem "God's Grandeur," the phrase "nor can foot feel, being shod" means

A. God cures all pain.
     B. the poet can sense God from head to toe.

C. the earth is home for humans.

D. humans are out of touch with nature.

6.   In Donne's sonnet, what does the phrase "one short sleep past" mean?

A. Death comes sooner than expected.
     B. Death is more permanent than sleep.

C. Death, like a nap, isn't permanent.

D. Death is unavoidable.

7.   Describing the chariot that bears the human soul as "frugal" is an example of

A. paradox.
     B. denotation.

C. epiphany.

D. realism.

8.   What type of poem is "Death, Be Not Proud"?

A. Narrative
     B. Reflective

C. Descriptive

D. Discursive

9.   Who is the speaker in Sandburg's "Grass"?

A. A conductor
     B. A passenger

C. The grass

D. Napoleon

10.   Which one of the following poems depends heavily on the use of allusion for effect?

A. "God's Grandeur"
     B. "Do Not Go Gentle into That Good Night"

C. "Grass"

D. "Death, Be Not Proud"

11.   A tercet is a

A. figure of speech.
     B. literary genre.

C. complex rhyme scheme.

D. three-line stanza.

12.   Which poet, who seems be using iambic pentameter, bends the meter most?

A. Emily Dickinson
     B. John Donne

C. Gerard Manley Hopkins

D. Emma Lazarus

13.   Which one of the following elements is characteristic of the poem "Richard Cory"?

A. Surprise ending
     B. Blank verse

C. Lack of rhyme scheme

D. Sonnet form

14.   Which one of the following poems is a sonnet?

A. "The Red Wheelbarrow" (Great Short Poems, page 48)
     B. "Stopping by Woods on a Snowy Evening" (Great Short Poems, page 44)

C. "Into My Own" (Songs for the Open Road, page 17)

D. "Travel" (Songs for the Open Road, page 35)

15.   In "Death, Be Not Proud," what two things does Donne say give pleasure?

A. Nature and travel
     B. God and salvation

C. Rest and sleep

D. Life and death

16.   To paraphrase a poem means to

A. rewrite it in one's own words.
     B. determine the rhyme scheme.

C. analyze the meter.

D. summarize its theme.

17.   In "Death, Be Not Proud," the speaker is addressing his words to

A. his father.
     B. an old man.

C. Death.

D. God.

18.   What is the rhyme scheme in "How Doth the Little Crocodile" on
page 29 of Great Short Poems?

A. AABB CCDD
     B. ABBA ABBA

C. ABAB ABAB

D. ABAB CDCD

19.   Which one of the following poems is written in free verse?

A. "Grass"
     B. "There Is No Frigate Like a Book"

C. "Death, Be Not Proud"

D. "God's Grandeur"

20.   Which one of the following lines is written in iambic pentameter?

A. "I lift my lamp beside the golden door"
     B. "When the proofs, the figures, were ranged in columns before me"

C. "Not that the pines are darker there"

D. "And sorry I could not travel both"

1.   When does the Narrative of Sojourner Truth take place?

A. Before the Civil War
     B. During the Civil War

C. After the Civil War

D. Right after the Emancipation Proclamation

2.   In "Life without Principle," Thoreau writes, "I would have had him deal with his privatest experience, as the poet does." What does this statement mean?

A. People should speak from their hearts and say what's on their minds.
     B. Speeches should employ figurative (poetic) language to get their points across.

C. Courtrooms are places where people traditionally lie.

D. People talk only about trivial things.

3.   What does Seattle say about integrating white and Native American cultures?

A. It's going to be difficult, but it's the only way both cultures can survive.
     B. It will be impossible, because the two traditions are too different.

C. It will happen naturally when the railroads open the West to the whites.

D. It can be prevented only if the tribes unite to fight the whites.

4.   What is Sojourner Truth's attitude toward the Bible?

A. She depends on professional theologians to make sense of it for her.
     B. She believes that every word in the Bible is from God.

C. She accepts as true only what's true in her own experience.

D. She says it's a tool of whites to explain that slavery is morally acceptable.

5.   Thoreau believes that people should work because

A. God said so in the Bible.
     B. it will give them time to think about important things.

C. they love what they do.

D. it will keep them out of trouble.

6.   When Tecumseh says, "Where today is the Pequot? Where the Narragansetts, the Mohawks?" he is

A. asking why all the tribes haven't come to the council.
     B. indicating what happens to tribes that don't unite against the whites.

C. implying that these tribes aren't as brave as their reputations suggest.

D. boasting that his tribe had conquered these tribes and can do the same to the whites.

7.   What did Thoreau have in common with John Thornton in The Call of the Wild?

A. A dislike of government
     B. A love of hunting

C. A mistrust of religion

D. An enjoyment of solitude

8.   Matthias is an example of a/an

A. cult leader.
     B. typical slave owner.

C. pagan god.

D. runaway slave.

9.   In "Life without Principle," Thoreau writes, "If my wants should be much increased, the labor required to supply them would become a drudgery." What does this statement mean?

A. If you don't want much, you don't have to spend as much time being miserable working to get it.
     B. Work is meaningful only when you think about what you'll be able to do with the money you earn.

C. Slavery was wrong because it meant that some people worked hard to satisfy other people's wants.

D. The more you have, the more you want.

10.   In emphasizing the importance of individual thinking and basing one's beliefs on one's own experiences, Sojourner shows she has much in common with

A. Chief Pontiac.
     B. Chief Seattle.

C. Thoreau.

D. Matthias.

11.   What one thing does Thoreau say stifles poetry and philosophy?

A. Crime
     B. Goverment

C. Business

D. Laws

12.   The major theme of "Life without Principle" is

A. freedom.
     B. economics.

C. religion.

D. government.

13.   Tecumseh's "Let the white race perish" speech is

A. a plea to the people's reason.
     B. an appeal to the emotions of his listeners.

C. a logical list of reasons why the whites should be resisted.

D. a satire on the white race and its traditions.

14.   At first, Sojourner Truth was happy to have many children because

A. it took her mind off her problems.
     B. they could help her with her daily tasks.

C. they were the only things that gave her joy.

D. it provided more slaves for her owner.

15.   The story of The Wolf used by Chief Pontiac is an example of

A. a simile.
     B. a myth.

C. personification.

D. an autobiography.

16.   The Narrative of Sojourner Truth was written down by

A. Isabella Baumfree.
     B. Charles Ardinburgh.

C. Olive Gilbert.

D. Robert Matthews (Matthias).

17.   When Chief Seattle refers several times to the angry young men in his tribe, he's

A. trying to convince his audience to be more peaceable.
     B. urging his audience to unite against the whites.

C. making veiled threats.

D. blaming the tribal leaders.

18.   The statement "There was snow on the ground, . . . and a large old-fashioned sleigh was seen to drive up to the door of the late Col. Ardinburgh" is an example of

A. interior monologue.
     B. social commentary.

C. metaphor.

D. exterior narrative.

19.   Sojourner's vision of God is an example of a/an

A. myth.
     B. simile.

C. epiphany.

D. exterior narrative.

20.   "Yonder sky has wept tears of compassion" is an example of

A. alliteration.
     B. personification.

C. consonance.

D. assonance.

1.   "The best in this kind are but shadows" is

A. Titania talking about men.
     B. Theseus talking about plays.

C. Demetrius talking about the women he has loved in the past.

D. Bottom talking about his fellow craftsmen.

2.   One difference between tragedy and comedy is that tragedy

A. uses supernatural elements.
     B. usually features an extraordinary hero.

C. makes us laugh at ourselves, not others.

D. uses metaphor and analogy to make its point.

3.   When are the following lines spoken?
If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here,
While these visions did appear.

A. When Hermia and Lysander are talking
     B. Right before Puck casts a spell on Bottom

C. When Theseus and Hippolyta are talking about their wedding

D. At the very end of act 5

4.   What does the speech in question 3 mean?

A. The audience should be offended by the poor acting.
     B. It the audience thinks it's a bad play, it's not the actors' fault.

C. If there were flaws in the play, the audience should think they were dreaming.

D. The playwright will try to do a better job the next time.

5.   Dramatic irony means that

A. the cosmos, state, family, and individual follow the same pattern.
     B. the audience knows something the character or characters don't.

C. things are going to end very badly for someone.

D. everything works out in the end.

6.   Egeus wants his daughter to

A. marry Demetrius.
     B. marry Lysander.

C. be executed.

D. enter a convent.

7.   In act 3, who says the following lines to Bottom?
Out of this wood do not desire to go:
Thou shalt remain here, whether thou wilt or no.
I am a spirit of no common rate.

A. Titania
     B. Puck

C. Oberon

D. Cobweb

8.   In act 4, what do the following lines mean?
Fairy King, attend, and mark:
I do hear the morning lark.

A. The enchantment on Bottom is about to end.
     B. Titania is about to fall in love with Bottom.

C. Theseus and Hippolyta are arriving.

D. The sun is coming up and the fairies should leave.

9.   During the Renaissance, dramatists began writing about

A. science.
     B. religion.

C. history.

D. everyday people.

10.   In act 5, why does Hippolyta believe the lovers' story of their time in the forest?

A. She believes the women because she's a queen.
     B. She wants to defend the lovers.

C. The lovers' stories all match.

D. She wants to oppose Egeus.

11.   Humanists believe that

A. love is an illusion.
     B. life on earth is important in its own right.

C. humans and animals existed on the same level.

D. Shakespeare didn't actually write the plays we think he did.

12.   To whom is Helena speaking when she says, "If you were civil and knew courtesy,/You would not do me thus much injury" (act 3,
scene 2)?

A. Hermia only
     B. Lysander and Demetrius

C. Demetrius and Hermia

D. Hermia and Lysander

13.   According to Renaissance philosophy, commoners often represent

A. reason.
     B. love.

C. pride.

D. appetite.

14.   Who speaks the line "Lord, what fools these mortals be"?

A. Puck
     B. Cobweb

C. Oberon

D. Mustardseed

15.   Who says "The course of true love never did run smooth"?

A. Titania
     B. Bottom

C. Lysander

D. Demetrius

16.   The ability of writers to completely identify with their characters is

A. negative capability.
     B. ambiguity.

C. hypocrisy.

D. satire.

17.   Using pairs of opposites, such as Helena and Hermia, is called

A. realism.
     B. irony.

C. doubling.

D. foreshadowing.

18.   The craftsmen in the play speak in prose because

A. too much blank verse gets tiresome.
     B. Theseus would have forbidden them to use verse.

C. that kind of common language symbolizes their status in life.

D. it's the language of love.

19.   In act 1, the reader learns that Hermia's father refuses to allow her to marry Lysander. What do Hermia and Lysander plan to do to counteract his refusal?

A. Run away to be married.
     B. Use a potion to convince Hermia's father.

C. Go together to talk to Hermia's mother.

D. Take their case to Theseus, Duke of Athens.

20.   Read the following passage from act 3, scene 2.
So we grew together,
Like to a double cherry, seeming parted,
But yet an union in partition;

In this passage, Helena is referring both to herself and to

A. Titania.
     B. Lysander.

C. Oberon.

D. Hermia.
Submitted: 10 years ago.Category: General
Show More
Show Less
Ask Your Own General Question
Answered in 7 minutes by:
2/1/2007
Expert: Ryan, Professional Researcher replied 10 years ago
Ryan
Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2,066
Experience: I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Verified

Do you have the tests numbers for these?

Ask Your Own General Question
Customer reply replied 10 years ago
00779100
00779200
00779300
Expert: Ryan, Professional Researcher replied 10 years ago

00779100 Poetry Part 2

  1. B
  2. B
  3. B
  4. B
  5. D
  6. C
  7. A
  8. D
  9. C
  10. C
  11. D
  12. C
  13. A
  14. C
  15. C
  16. A
  17. C
  18. D
  19. A
  20. A

00779200

1. A
2. A
3. B
4. C
5. C
6. B
7. D
8. A
9. A
10. C
11. C
12. A
13. B
14. D
15. B
16. C
17. C
18. D
19. C
20. B

00779300

1. B
2. B
3. D
4. C
5. B
6. A
7. A
8. D
9. D
10. C
11. B
12. B
13. D
14. A
15. C
16. A
17. C
18. C
19. A
20. D

Ryan
Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2,066
Experience: I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!
Verified
Ryan and 87 other General Specialists are ready to help you
Ask your own question now
Ask Ryan Your Own Question
Ryan
Ryan
Ryan, Professional Researcher
Category: General
Satisfied Customers: 2,066
2,066 Satisfied Customers
Experience: I only answer questions I'm 100% confident in. If you got an answer from me it's because I know it!

Ryan is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

Ellen

Ellen

Consultant

109 satisfied customers

attorney and legal researcher

P. Simmons

P. Simmons

Attorney

142 satisfied customers

45 years old, retired Marine Officer, current attorney

Kim D.

Kim D.

Consultant

34 satisfied customers

Researcher 25 yrs in small and large institutions

SuperiorConsultant

SuperiorConsultant

Internet Researcher

21 satisfied customers

BBA, serving as Marketing Executive and interested in tourism,sports, and anything and everything!

Cher

Cher

Educator-40+ yrs

1,684 satisfied customers

M.A., B.A., Author, Information & Research Specialist

Michael

Michael

Librarian

1,680 satisfied customers

20+ years as information professional

Martin

Martin

Engineer

876 satisfied customers

i'm 41 and i never stopped studying and experimenting

< Previous | Next >

Related General Questions
I am looking for cheap flights to Turkey, the best I could
I am looking for cheap flights to Turkey , the best I could get around 850 $ departure from NYC any day on (June 27-30) and return from IST on any day (Sept 1-18 ) can you help me to find cheaper pric… read more
Sarah
Sarah
Teacher
Master\u0027s Degree
2 satisfied customers
What are the chances of this happening again it's never
What are the chances of this happening again it's never happened before look at the image and what is the possibility or the odds of that happening again how about 15 minutes after that photograph was… read more
Michael
Michael
Librarian
Bachelor's Degree
1,680 satisfied customers
I need a professional group or tutor to help a teen ager
I need a professional group or tutor to help a teen ager learn to study and manage time---in the Cincinnati area. Do you know how I find this person? … read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
Could you do a research? I'd like to find LIPO SUCTION
For Sarah Teacher only: Hi Sarah, could you do a research? I'd like to find LIPO SUCTION surgeons in US that are specialized in ABS ETCHING, the more experienced the better… read more
Sarah
Sarah
Teacher
Master\u0027s Degree
2 satisfied customers
Does Leo guys connect closely and then ignore u totally over
Hi! Does Leo guys connect closely and then ignore u totally over another friend? … read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
I'm just looking for information about the different market
I'm just looking for information about the different market structures. What do I need to do to be able to access the information? … read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
RESEARCH Question: Can -Cola bottle caps with MyCokeRewards
RESEARCH Question: Can Coca-Cola bottle caps with MyCokeRewards codes / points be monetized in any fashion to obtain value from them now that the MyCokeRewards program was shut down by Coca-Cola last … read more
Michael
Michael
Librarian
Bachelor's Degree
1,680 satisfied customers
OnLy:. Could you please do another simple research?
This question is for ***** ***** OnLy: hi Mary . Could you please do another simple research?… read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
How do I call Uber, I am a senior and I need to have someone
How do I call Uber, I am a senior and I need to have someone to take me to Dr. Appointments and I live Oviedo Florida … read more
Michael
Michael
Librarian
Bachelor's Degree
1,680 satisfied customers
I am set for a pet scan tomorrow at 11:30 am. I was told not
I am set for a pet scan tomorrow at 11:30 am. I was told not to eat anything today except for drinking water or chicken broth or beef broth. There must be something I can eat. I have a headache and co… read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
I have BTV wall- safe E 911.bought in approx 2003 Safe is
I have BTV wall- safe E 911.bought in approx 2003 Safe is protected by number and key. unfortunately battery which is needed to type in code is empty. Cannot open safe. Could you be of help? Thanks an… read more
Schuyler
Schuyler
1,944 satisfied customers
Can someone explain what is trying to be said in this? “I
Can someone explain what is trying to be said in this? “I say, then, that if the temperate soul is good, one that is in the opposite state to this sensible one is bad; and that was the senseless and d… read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
Finishing my masters in Human factors. Have used up my 48
finishing my masters in Human factors. Have used up my 48 allotment for classes. Graduating with a Masters In Human Factor.s What will the government pay me to do my doctorate - like what kind of hous… read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
We are at a bnb and I think it's a scam due to many hygienic
We are at a bnb and I think it's a scam due to many hygienic issues upon arrival. This house was purchased in 2015 according to my search. 3370 Kingsley Place Victoria BC Many lies and discrepancies… read more
Mary Baker
Mary Baker
Owner
BA
39 satisfied customers
I am looking for someone who can help me find a Residential
I am looking for someone who can help me find a Residential Treatment Program for Reactive Attachment Disorder that takes Medicad - Preferrabley in Pennsyvania, Delaware, New Jersey area.… read more
Michael
Michael
Librarian
Bachelor's Degree
1,680 satisfied customers
Just one second. Marion Yu Porclain Girl /25088. Just 25088
Just one second JA: The Expert will know what to do. Please tell me everything you can so the Expert can help you best. Customer: Marion Yu Porclain Girl b/25088 JA: Is there anything else the Expert … read more
Nora
Nora
Accredited Appraiser & Antique Expert
Post-Graduate from Christies London
152 satisfied customers
Teacher only:. Could you please do a little simple research
This question is for Sarah, teacher only: hi Sarah. Could you please do a little simple research for me ?… read more
Sarah
Sarah
Teacher
Master\u0027s Degree
2 satisfied customers
We recently perchashed two Relief Wraps by using the
We recently perchashed two Relief Wraps by using the television advertisement. One wrap was fine, however, the other wrap had a hole in it and the little ball like thing were falling all over the plac… read more
Michael
Michael
Librarian
Bachelor's Degree
1,680 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x