How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask davehop Your Own Question
davehop
davehop, Ford Technician
Category: Ford
Satisfied Customers: 1316
Experience:  Fully certified in all phases of automotive repair as recognized and certified by Ford Motor Company
14289869
Type Your Ford Question Here...
davehop is online now
A new question is answered every 9 seconds

lite..its intermittent have replaced all 2ndry ign..vacume suplys

Customer Question

po306 i have a noid lite on injector #6 it will stay on and then will go out and its intermittent have replaced all 2ndry ign and upper plenum gaskits and have pluged all vacume suplys also swaped #6 with #4 injector skip stays in #6 if i disconect #6 inj it will also get p0302 please help
Submitted: 5 years ago.
Category: Ford
Expert:  davehop replied 5 years ago.
Hello and welcome to JA, what year is your vehicle, the info states 1987, but it must be a typo.
Customer: replied 5 years ago.

10 of 96

Expert:  davehop replied 5 years ago.
ok, when you use a noid light, the signal is erratic, how often is the signal not there? once a minute or more frequent?
Customer: replied 5 years ago.
sometimes it stops all together and may be out for two min or longer . she the cust just showed me that her day time running lites stay on with key off untill she turns the heat off wow lol i think i need some ground locations ?
Expert:  davehop replied 5 years ago.
lets work on the driveability issue first...can you wiggle the wiring from the PCM to the injector harness while its running to see if the noid light reacts to it?
Customer: replied 5 years ago.
i would love to but im looking now for the pcm its hard to follow the harnes
Expert:  davehop replied 5 years ago.
the PCM is located just under the wiper cowl...if you look at the area where the 3 nuts that keep the passenger side strut mounted to the body are, just beyond that is the PCM connector. The PCM on this vehicle is susceptible to having moisture in the connector, so if you can remove the connector and inspect it for moisture, that may be the problem altogether.
Customer: replied 5 years ago.
i have removed pcm conector and it appears dry reinstalled and that injector is firing however still runs ruff like an old fashon lean miss ill get back to you. any other commin things i may need to know?
Expert:  davehop replied 5 years ago.
is the noid light still showing an erratic signal?
Customer: replied 5 years ago.
im not shure whats going on that noid lite is good now but it runs real bad not a skip but staling ruff idle surging what next? fuel psi is 32 psi 35 if i disconect reg that cant be right. and no joke the head lits stay on untill u turn the heat off
Expert:  davehop replied 5 years ago.
is the check engine light on..any codes?
Customer: replied 5 years ago.
no check eng lite is off have no pending codes
Expert:  davehop replied 5 years ago.
the fuel pressure should only jump up to about 40 psi max with the regulator unplugged.... sounds more like a vacuum leak, on the top of the intake is a vacuum elbow, just behind the throttle body, can you see if it is soft and mushy, or hard and brittle?
Customer: replied 5 years ago.
yes it is soft and mushy. i have capped it with a rubber cap. no change. and replaced the live rubber piece at the pcv
Customer: replied 5 years ago.
o and i checked the intake vacuum its 15 t 18 in but it changes is is surges
Expert:  davehop replied 5 years ago.
at idle, in park, the vacuum is steady at 15 to 18 inches, or does it fluctuate?
Customer: replied 5 years ago.
it changes with rpms it almost seems to lead as if maybe the timming is changing but could be it just cant keep up
Expert:  davehop replied 5 years ago.
Im leaning toward possibly a broken valve spring...can you do a compression test?
Customer: replied 5 years ago.
yes i did im not kidding with all plugs out and because its hard to get at #1` 2 and #3 i did it cold all were at 89 t0 92 psi
Expert:  davehop replied 5 years ago.
thats very low...should be up around 150 to 175 psi...sounds like broken valve springs to me...if possible, squirt a few drops of oil into the cylinders, then redo the compression test...if the compression comes up, then the rings are bad, if it stays low...suspect valvetrain problem. Update me, Im off line for a bit, but Ill be back in awhile, ok?
Customer: replied 5 years ago.
nice ill have to get the car back in thay lost patience with me ill let u know
Expert:  davehop replied 5 years ago.
ok, it is very likely that there is a valve train concern, if we were losing compression past the rings, we'd most likely be blowing smoke out the vacuum lines.