Employment Law

Employment Law Questions? Ask an Employment Lawyer.

Ask a Lawyer,
Get an Answer ASAP!

Employment Law

Do you have someone who can answer multiple choice in Employee

Customer Question
Beneifts...
Do you have someone who can answer multiple choice in Employee Beneifts
Submitted: 8 years ago.Category: Employment Law
Ask Your Own Employment Law Question
Answered in 1 day by:
5/22/2009
Employment Lawyer: legaleagle, Lawyer replied 8 years ago
legaleagle
legaleagle, Lawyer
Category: Employment Law
Satisfied Customers: 13,441
Experience: Practicing Attorney for 10 years
Verified
I can try. What are the questions?
Ask Your Own Employment Law Question
Customer reply replied 8 years ago
I will pay more for the questions. I did not intend to say $15.00. I can give the rest in bonus. I am still waiting to hear back from you to see if you can answer these questions for me.

Questions 1—20: Select the one best answer to each question.
1. Joe is 27 years old and was in a car accident in July 2003. He was paralyzed from the neck down and is now in a wheelchair. Joe attended college and graduated in 1999. He got his first job in July 1999, with an annual salary of $20,000, immediately after graduation and worked for the same company until the day of his accident with annual salary increases. Is Joe eligible for Social Security disability insurance? Why, or why not?
A. Yes; at the age of 27 Joe would need only three years of work credit to be eligible, and he has four years of work credit.
B. Yes; he's currently insured due to having at least six quarters of coverage out of the last 13-quarter period. —
C. No; Joe doesn't have enough work credit due to not H beginning his career until 1999.
D. No; Joe didn't make enough money during his employment.
2. Which of the following was the major cause of payroll deductions for employees?
A. Medical insurance
B .Life insurance —
C. Social Security and Medicare taxes
D. Educational assistance
3. Expanding the employee benefit program during a wage freeze is a good idea if
A. the employer wants to save money.
B. people can get jobs easily.
C. employee morale is low.
D. business is slow.
4. Which of the following has contributed the mot to the high cost of employee benefits?
A, Hospitalization insurance --
B. Paid vacations
C. Long-term disability coverage
D. Life insurance benefits
5. Eligibility for Social Security benefits depends upon an individual's credit for a minimum amount of work under the program. What is this credit based upon?
A. Earnings per year
B. Monthly premiums
C. Special savings requirements
D. Quarters of coverage
6. Which of the following important elements should be established before the benefit- planning process?
A. Surveys
B. Medical insurance rates
C. Outsourcing vendor bids
D. Objectives
7. If an employee is in a before he or she can receive medical insurance, which of the following may be offered by an employer at the employee's expense?
A. HMO
B. COBRA
C. PPO
D. ERISA
8. Which of the following is the increasingly accepted method for determining employee benefit needs?
A. Competitor analysis
B. Collectively bargained benefits
C. Employer perception of employee needs
D. Marketing research if
9. Which of the following would be the best approach in determining the needs of employees using marketing research?
A. Conduct personal interviews with employees, then conduct a competitive analysis to determine what your competitors are offering.
B. Give employees questionnaires with open-ended questions so that they may express their concerns about the benefit plan.
C. Conduct a meeting with senior management to determine what benefit changes should be made.
D. Conduct personal interviews or have employees complete questionnaires with closed-ended questions, followed up with additional interviews and/or more detailed questionnaires.
10. Which of the following would be an appropriate employer objective?
A. To establish and maintain an employee benefit program that rewards the efforts of the employees
B. To implement an annual increase of 3% in the salary of management employees
C. To provide Prudential medical insurance to all employees
D. To establish a holiday bonus plan for the years 2003 and 2004

11. Which of the following communication devices is federally mandated?
A. Employee Retirement Income Security Act
B. Face-to-face meetings with employees to be sure everyone understands the plan
C. Written communication explaining in-depth benefit plan
D. Computer access for each employee to retrieve benefit information 24 hours a day
12. Social Security benefits are financed mostly by
A. payroll taxes paid by employees, employers, and the self-employed.
B. the Internal Revenue Service.
C. income tax.
D.. federal government.
13. At age 23, how many years of credit would you need under Social Security to qualify for disability benefits?
A. Five years
B. One and a half years
C. 10 years
D. Five out of 10 years
14. If either parent died today, what benefit would a student under the age of 18 most
likely qualify for?
A. Retirement benefits
B. Disability benefits
C. Medicare
D. Survivors benefits
15. What is the most years of work credit you would need under Social Security to qualify for retirement benefits?
A. Five years .
B. Five out of the past 10 years
C. 10 years
D. 20 years
16. If there were a time of high unemployment and the Social Security taxes being collected weren't enough to pay benefits, where would the government get more money to pay these benefits?
A. Employee pension funds
B. U.S. Treasury emergency fund -
C. Unemployment insurance fund
D. Social Security and Medicare trust fund reserves
17. The main objective of unemployment insurance is to
A. assist the employer in acquiring appropriate personnel in times of need.
B. assist the federal government in tracking the unemployment rate.
C. provide temporary monetary assistance when an employee is between employers.
D. provide funding to the Social Security and Medicare programs.
18. The purpose of allowing Social Security reserves to build up is to
A. make it possible to pay current benefits to more people.
B. permit Social Security to be able to pay benefits to people retiring in the future, when there will be fewer workers and more beneficiaries.
C. have money on hand to use when there's a need for a higher payout of benefits than is being collected.
D. have money on hand in case of a U.S. catastrophe.
19. If you were laid off from your job and became temporarily disabled while still unemployed, which of the following states would you hope to be living in?
A. Alabama
B. Florida
C. New Jersey
D. Ohio
20. How will the 65-year-old wife of a 63-year-old fully insured employee have to pay for her Part A Medicare?
A. She won't have to pay for her Part A Medicare.
B. She will have to pay monthly premiums and will be supplemented from federal revenues.
C. Through a flat tax on income up to a certain amount
D. Through the old age and survivors' trust fund
Employment Lawyer: legaleagle, Lawyer replied 8 years ago

Here are the answers.

1. A

2. C

3. C

4. A

5. A

6. D

7. B

8. D

9. D

10. A

11. C

12. A

13. B

14. D

15. C

16. D

17. C

18. B

19. C

20. A

legaleagle
legaleagle, Lawyer
Category: Employment Law
Satisfied Customers: 13,441
Experience: Practicing Attorney for 10 years
Verified
legaleagle and 87 other Employment Law Specialists are ready to help you
Ask your own question now
Customer reply replied 8 years ago
Ms. Shelley,

How sure are you with these answers. I need to do good on the answers. I sent you a small bonus. I do appreciate your help. I may need you again. Thank you.
Employment Lawyer: legaleagle, Lawyer replied 8 years ago
I am very sure on all but number 2. I assume you have a text book or lecture notes. I would look this up and make sure you are answering according to what the professor is looking for.
Ask Your Own Employment Law Question
Customer reply replied 8 years ago
Thank you so much. I have some more ready, but I will e-mail this weekend, and have to get in touch with you.
Ask legaleagle Your Own Question
legaleagle
legaleagle
legaleagle, Lawyer
Category: Employment Law
Satisfied Customers: 13,441
13,441 Satisfied Customers
Experience: Practicing Attorney for 10 years

legaleagle is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

I must thank you all for such a positive and knowledgeable Expert in your Employment Law category. She has provided much relief and answers for me in the midst of dealing with a case. I am totally pleased with her customer service and care.

MildredWashington, DC

Excellent direction from Socrateaser to help me preserve and pursue my rights as a proud American who has become unemployed in this messed-up economic downfall. Thank you

Happy CustomerDenver, CO

Mr. Kaplun clearly had an exceptional understanding of the issue and was able to explain it concisely. I would recommend JustAnswer to anyone. Great service that lives up to its promises!

Gary B.Edmond, OK

My Expert was fast and seemed to have the answer to my taser question at the tips of her fingers. Communication was excellent. I left feeling confident in her answer.

EricRedwood City, CA

I am very pleased with JustAnswer as a place to go for divorce or criminal law knowledge and insight.

MichaelWichita, KS

PaulMJD helped me with questions I had regarding an urgent legal matter. His answers were excellent.

Three H.Houston, TX

Anne was extremely helpful. Her information put me in the right direction for action that kept me legal, possible saving me a ton of money in the future. Thank you again, Anne!!

ElaineAtlanta, GA

< Previous | Next >

Meet the Experts:

Tina

Tina

Lawyer

8,184 satisfied customers

JD, BBA, recognized by ABA for excellence.

Allen M., Esq.

Allen M., Esq.

Employment Lawyer

12,549 satisfied customers

Employment/Labor Law Litigation

Marsha411JD

Marsha411JD

Lawyer

12,316 satisfied customers

Licensed Attorney with 29 yrs. exp in Employment Law

Infolawyer

Infolawyer

Lawyer

12,054 satisfied customers

Licensed attorney helping employers and employees.

JB Umphrey

JB Umphrey

Lawyer

6,273 satisfied customers

Assisting employees and employers for over 14 years.

John

John

Employment Lawyer

3,912 satisfied customers

Exclusively practice labor and employment law.

Dimitry K., Esq.

Dimitry K., Esq.

Attorney

3,007 satisfied customers

I provide employment and discrimination law advice in my own practice.

< Previous | Next >

Related Employment Law Questions
I reported my employer to the Dept of Employee Benefits
I reported my employer to the Dept of Employee Benefits Security Admin for missing 401k funds. The day he received the call, I was laid off. Just need advice. Thanks … read more
Roy Hadavi
Roy Hadavi
Attorney
Juris Doctorate
1,015 satisfied customers
I have a question about Wage deductions in county, Illinois.
I have a question about Wage deductions in cook county, Illinois … read more
Phillips Esq.
Phillips Esq.
Attorney
Juris Doctor
18,393 satisfied customers
I'm trying to find an erisa policy lawyer to see if pursuing
I'm trying to find an erisa policy lawyer to see if pursuing Employer long term disability /unum supplement can still be made available through an attorney/lawyer that can step into federal courtroom … read more
PaulmoJD
PaulmoJD
Attorney At Law
Doctoral Degree
106 satisfied customers
I'm trying to find an erisa policy lawyer to see if pursuing
Second opinion] I'm trying to find an erisa policy lawyer to see if pursuing Employer long term disability /unum supplement can still be made available through an attorney/lawyer that can step into fe… read more
John
John
Employment Lawyer
Doctoral Degree
3,912 satisfied customers
Can you answer questions about unemployment insurance
Hi can you answer questions about unemployment insurance appeals … read more
LegalPro54
LegalPro54
Doctoral Degree
1,258 satisfied customers
I am on unemployment insurance in california. Can my prior
I am on unemployment insurance in california. Can my prior employer ever see my job search forms I sent to the Government? … read more
LegalPro54
LegalPro54
Doctoral Degree
1,258 satisfied customers
My employer keeps making excuses as to why payroll is
My employer keeps making excuses as to why payroll is delayed. I was payed for last payroll, but still havent been paid for payroll before that. It's been a month since that check should have been wri… read more
PaulmoJD
PaulmoJD
Attorney At Law
Doctoral Degree
106 satisfied customers
Presently, I am collecting unemployment insurance in the
Good evening. Presently, I am collecting unemployment insurance in the state of AZ. Employer challenging the decision for me to collect. I am scheduled to attend a telephone hearing on Dec 4. Will it … read more
Legal Eagle
Legal Eagle
Attorney
Doctoral Degree
7,403 satisfied customers
I am filing for unemployment but have no wage earned other
I am filing for unemployment but have no wage earned other than workers compensation. how do I file as well get that information … read more
Michael Bradley
Michael Bradley
JD
1,193 satisfied customers
I did a working interview while on unemployment and claimed
I did a working interview while on unemployment and claimed it and now have to open up a new claim. I'm fearful I will now not receive my benefits … read more
Ray
Ray
Lawyer
Doctoral Degree
30,914 satisfied customers
I am doing my nj unemployment claims examiner interview
I am doing my nj unemployment claims examiner interview today … read more
RobertJDFL
RobertJDFL
Attorney
Juris Doctorate
5 satisfied customers
My employer is trying to deduct my wages for a bus ticket
My employer is trying to deduct my wages for a bus ticket home. … read more
LawGuy
LawGuy
Juris Doctor
123 satisfied customers
Can an employer deduct part of my wages other than standard
can an employer deduct part of my wages other than standard deductions, that are not court ordered? … read more
John
John
Employment Lawyer
Doctoral Degree
3,912 satisfied customers
Have an unemployment claims interview scheduled for tomorrow
have an unemployment claims interview scheduled for tomorrow morning and was looking to see what to expect. I noticed that if I am ruled fired for misconduct you do not receive benefits. The explanati… read more
LegalPro54
LegalPro54
Doctoral Degree
1,258 satisfied customers
Can my employer make automatic deductions to my payroll if I
can my employer make automatic deductions to my payroll if I make a mistake and he wants me to pay for it? … read more
Ray
Ray
Lawyer
Doctoral Degree
30,914 satisfied customers
I am on unemployment insurance and thought I found a good
I am on unemployment insurance and thought I found a good job but it turned out to be a very uncomfortable place to be. I only showed up 3 days before I could see it wasnt going to work out. I am now … read more
LegalPro54
LegalPro54
Doctoral Degree
1,258 satisfied customers
My question is about Illinois Unemployment Insurance. In
My question is about Illinois Unemployment Insurance.In late Feb 2017 I was let go from a position and was granted unemployment insurance. A old business acquaintance of mine offered some contract wor… read more
Phillips Esq.
Phillips Esq.
Attorney
Juris Doctor
18,393 satisfied customers
My company does payroll deductions for local taxes at the
My company does payroll deductions for local taxes at the company location for which we get a rebate, the company then calls the rebate income and taxes it, is that legal? I have to take the rebate to… read more
PaulmoJD
PaulmoJD
Attorney At Law
Doctoral Degree
106 satisfied customers

DISCLAIMER: Answers from Experts on JustAnswer are not substitutes for the advice of an attorney. JustAnswer is a public forum and questions and responses are not private or confidential or protected by the attorney-client privilege. The Expert above is not your attorney, and the response above is not legal advice. You should not read this response to propose specific action or address specific circumstances, but only to give you a sense of general principles of law that might affect the situation you describe. Application of these general principles to particular circumstances must be done by a lawyer who has spoken with you in confidence, learned all relevant information, and explored various options. Before acting on these general principles, you should hire a lawyer licensed to practice law in the jurisdiction to which your question pertains.

The responses above are from individual Experts, not JustAnswer. The site and services are provided “as is”. To view the verified credential of an Expert, click on the “Verified” symbol in the Expert’s profile. This site is not for emergency questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals. Please carefully read the Terms of Service (last updated February 8, 2012).

DISCLAIMER: Answers from Experts on JustAnswer are not substitutes for the advice of an attorney. JustAnswer is a public forum and questions and responses are not private or confidential or protected by the attorney-client privilege. The Expert above is not your attorney, and the response above is not legal advice. You should not read this response to propose specific action or address specific circumstances, but only to give you a sense of general principles of law that might affect the situation you describe. Application of these general principles to particular circumstances must be done by a lawyer who has spoken with you in confidence, learned all relevant information, and explored various options. Before acting on these general principles, you should hire a lawyer licensed to practice law in the jurisdiction to which your question pertains.

The responses above are from individual Experts, not JustAnswer. The site and services are provided “as is”. To view the verified credential of an Expert, click on the “Verified” symbol in the Expert’s profile. This site is not for emergency questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals. Please carefully read the Terms of Service (last updated February 8, 2012).

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x