How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask sandy Your Own Question
sandy
sandy, Networking Engineer
Category: Networking
Satisfied Customers: 7117
Experience:  B.Tech.
33602187
Type Your Networking Question Here...
sandy is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a wrt310n router hooked up to a starband system and

Customer Question

I have a wrt310n router hooked up to a starband system and i get unhooks every few min sometimes sn others it will stay for up to an hour. I have a Hp laptop g71-340us notbook and we also have a compaq model cq60-420us.

Can you tell us what is wrong and how to fix it.

Thank you XXXXX
Submitted: 8 years ago.
Category: Networking
Expert:  sandy replied 8 years ago.
Hello Sir/madam,

Welcome to Just Answer.com. My name is XXXXX XXXXX I am a Microsoft- Certified Technician who will assist you today. I understand how important this is for you. I will put in my best effort to help you out. However, in case I am running out of ideas, I will transfer it to other experts.

Does the signal gets disconnected all of the computer or only one computer.
Customer: replied 8 years ago.
all computers
I have hooked up to the modem direct and it did not disconnect
Expert:  sandy replied 8 years ago.
It means it is an issue with the router. Please reset your router first.

http://www.wikihow.com/Reset-a-Linksys-Router

Note: Resetting your router would disconnect your wireless connection on the laptop. We can connect it later. Other two computer are desktop and connected by a cable to router. Correct!
sandy and 5 other Networking Specialists are ready to help you
Customer: replied 8 years ago.
yes we are both connected by cable
Customer: replied 8 years ago.
Relist: Incomplete answer.
could not answer question

we are both connected
Expert:  sandy replied 8 years ago.
good if both of them are connected. Please reset your router once.
Customer: replied 8 years ago.
I have reset it
Customer: replied 8 years ago.
it has been on and then off and now back on
Expert:  sandy replied 8 years ago.
Unplug or turn off your DSL/cable modem.

At the back of the linksys router, please check Reset Button.

Press, and hold, the Reset button down for 30 seconds.

Wait for your Power, WLAN and Internet light to turn on.
Plug in or turn on your modem.

Now, check your internet connection.
Customer: replied 8 years ago.
it is working on both wired and wireless right now but for how long
Expert:  sandy replied 8 years ago.
I am online with you. Any time, if you have issue, ping me. You will find me always here.
Customer: replied 8 years ago.
how do I do that?
Expert:  sandy replied 8 years ago.
you will post and in the post mention Sandeep or sandy.
Customer: replied 8 years ago.
That did not solve the problem. I have losat it several times since
Expert:  sandy replied 8 years ago.
Which security do you have on your computers?
do you see a reset button at the router so that you can press it?
Customer: replied 8 years ago.
I have avast home additrion on the computer. the reset is in the baCK OF THE router.
Customer: replied 8 years ago.
well I guess you cannnot help me

do not charge my account
Expert:  sandy replied 8 years ago.
Please unplug or turn off your DSL/cable modem.
Locate , on the back of your Linksys router, the small button that reads Reset
Press, and hold, the Reset button down for 30 seconds.
Wait for your Power, WLAN and Internet light to turn on. (On the router)
Plug in or turn on your modem.(if it is separate from the router)

Now, let us reset it manually by entering the router interface as under:

Open your web browser. Delete everything from the address bar and type in 192.168.1.1 and hit "Enter."

Now it will ask you for username and password

username=keep it blank(do not type in anything in this box)
password=admin

or (if this does not work)

Use "Admin" as the username in the pop-up box and leave the password XXXXX
If this does not work,

Now,

Under Wireless, Go to Basic wireless settings, Wireless security and click an option disable. Or click the option, Reset router to facory settings. Now click apply.

If still you face some problem, please uninstall avast security and check it.