How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Gary Your Own Question
Gary
Gary, Chevy Technician
Category: Chevy
Satisfied Customers: 17155
Experience:  15 years GM master tech
19513769
Type Your Chevy Question Here...
Gary is online now
A new question is answered every 9 seconds

Engine fuse blows when starting, after turning engine

Customer Question

engine fuse blows when starting, after turning engine vehicle looses all electrical power
JA: Do all the fuses have the correct amperage for the circuits they're in?
Customer: yes. only the run/crnk fuse blows
JA: What is the model/year of your Chevy?
Customer: 2008 silverado
JA: Are you fixing your Silverado yourself? What have you tried so far?
Customer: tried fixing, replaced the fuse and I had power, started. when I shut off all power was gone
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: shortly before it got to this point i would have to reset the clock every time i started it
Submitted: 1 year ago.
Category: Chevy
Expert:  Gary replied 1 year ago.

Welcome! My name is ***** ***** I will do my best to assist you with this problem.Ask me about added features such as phone contact anytime if you wish !

Expert:  Gary replied 1 year ago.

what fuse exactly is blowing ?

Customer: replied 1 year ago.
the run/crnk fuse in the fuse box under the hood
Expert:  Gary replied 1 year ago.

what fuse number is ***** in the fuse box ?

engine size ?

Customer: replied 1 year ago.
fuse has 3114 # on it. 6.0 L
Expert:  Gary replied 1 year ago.

oh ok that is a relay not a fuse

that is the crank/run relay

if you wiggle that relay will it run at all or do anything ?

Customer: replied 1 year ago.
i replaced it and i got power back and was able to start the engine. shut the engine off and lost all power and it wouldn't start, replaced it again and now now power at all
Expert:  Gary replied 1 year ago.

does the horn work ?

are both battery cables clean and tight ?

Customer: replied 1 year ago.
no horn and cables clean and tight, also had battery checked and it's good
Expert:  Gary replied 1 year ago.

if there is no horn the under hood fuse box does not have power to it

can you see if the big power wire bolted to the under hood fuse box stud shows 12 volts at it ?

if not the big wire from the battery to the underhood fuse box is not getting power from the battery

Expert:  Gary replied 1 year ago.

how are you making out ?

dont forget to rate us here

you can always get me back for FREE for any follow up any time with this question even after you rate me here at Justanswer

if you have any questions please ask as i do not get credit for my work until you rate me here at Justanswer

Customer: replied 1 year ago.
Thanks, ***** ***** need your help.
Expert:  Gary replied 1 year ago.

what was wrong ?

dont forget to rate us here

you can always get me back for FREE for any follow up any time with this question even after you rate me here at Justanswer

if you have any questions please ask as i do not get credit for my work until you rate me here at Justanswer

Customer: replied 1 year ago.
Short in the ground wire going to the engine block.
Expert:  Gary replied 1 year ago.

great job im glad its fixed