How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Dan Your Own Question
Dan
Dan, ASE Certified Technician
Category: Chevy
Satisfied Customers: 1668
Experience:  Auto Technician
94707146
Type Your Chevy Question Here...
Dan is online now
A new question is answered every 9 seconds

2007 Chevy impala 3500 v6 148.000 mi., driving along and car

Customer Question

2007 Chevy impala 3500 v6 148.000 mi., driving along and car just quite running, tried turning over started for a minute but no power when accellerated and stalled , now it will not start, cranks but no start. I have koeo 60 psi. drops to 52 psi and holds. I have spark checked cyl. 2,4,6, with a spark tester in line. have a code p0300, checked engine data cyl. 1 & 2 showed history of misfire 278 ea. , check compression on cyl. 1 , 200 psi and 3 other cyl. had some misfire but very little
Submitted: 9 months ago.
Category: Chevy
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Hello my name is***** am an ASE Master Technician and I am glad to help you out with your question.

Expert:  Dan replied 9 months ago.

Have you checked injector pulse?

Customer: replied 9 months ago.
need to take intake off to do that
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Sprays some starter spray in the intake and see if it runs.

Customer: replied 9 months ago.
starts right up with power
Customer: replied 9 months ago.
that was with the starting fluid
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Check INJ fuse 1, 20 amp, underhood fuse block.

Expert:  Dan replied 9 months ago.

Also check INJ 2 fuse. Check for voltage at these fuses with the key on.

Customer: replied 9 months ago.
ink 1 , 10.67. inj 2 , 11.27
Expert:  Dan replied 9 months ago.

unplug the cam sensor and see if it will fire.

Customer: replied 9 months ago.
where is it located
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Here is a diagram.

Customer: replied 9 months ago.
is that a 3500 v6
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Yes

Customer: replied 9 months ago.
I unplugged can sensor and did not start,
Customer: replied 9 months ago.
are u still there
Customer: replied 9 months ago.
I unplugged the can sensor it did not start, we sprayed starting fluid in the intake and it started , so u would think its fuel related, maybe injectors are plugged up or is there a fuel pressure regulator on this
Expert:  Dan replied 9 months ago.

You need to remove the intake and check for injector pulse while cranking.

Customer: replied 9 months ago.
connected node light cranked it over, node light blinks
Customer: replied 9 months ago.
I only tried one injector connector
Expert:  Dan replied 9 months ago.

If you can remove an injector to test the spray. Maybe the injectors are clogged.

Customer: replied 9 months ago.
I have spray on all injectors
Expert:  Dan replied 9 months ago.

If fuel was not the problem, it would not want to run when using starting fluid. It seems to want fuel. So if you have pulse and spray spray at the injectors then it should run.

Customer: replied 9 months ago.
I'm out of option, I've been thinking all along that it doesn't make since , I've got spark its orange in color and I've got fuel , never experianced this before, I'll put it back together and start over again
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Fuel, spark, compression, timing.

Customer: replied 9 months ago.
I should check all cyls. for compression
Expert:  Dan replied 9 months ago.

If compression were the problem it would not start with starter fluid.

Customer: replied 9 months ago.
might have bad gas
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Were you able to get this running?

Customer: replied 9 months ago.
not yet, working other cars, but I suspect bad gas, the injector spray looks good
Expert:  Dan replied 9 months ago.

How old is the fuel in the tank?

Expert:  Dan replied 9 months ago.

Hello again Dan here,

I am contacting you because the post has not been closed or rated.

This question is coming up on 7 days which means it will time out and close.

You have already paid to get this question answered, but you have not rated.

Let me help some more. Is there anything else I can help you with?

If I did not give you 5 star service, please let me know what I missed.

Thanks

Customer: replied 9 months ago.
u gave me good service. everything checks out good so now I can look at the gas, I'm putting it back to get her right now and then I'm going to drop the tank and check the gas
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Ok sounds good, this question will time out tomorrow.

Customer: replied 9 months ago.
I disconnected fuel line to fuel rail and cranked it and there is a lot of dirt or something so its diffenenly the gas, I'm dropping tank right now
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Ok yes that could be a problem.

Customer: replied 9 months ago.
water and dirt in gas tank
Expert:  Dan replied 9 months ago.

Sounds like you will get this running soon.