How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask JerryG Your Own Question
JerryG
JerryG, Mechanic
Category: Car
Satisfied Customers: 47
Experience:  over 5 years experience in late model repair, 2000 to 2009
14870830
Type Your Car Question Here...
JerryG is online now
A new question is answered every 9 seconds

95 eclipse gs 2.0 dohc, cranks but no start, have spark fuel

Customer Question

95 eclipse gs 2.0 dohc, cranks but no start, have spark fuel pressure & injector paulse, replaced cam sensor, ck compression 125, when checking plugs fuel fowled, acts like out of timing for fuel & spark.
Submitted: 8 years ago.
Category: Car
Expert:  Kenny replied 8 years ago.

Have you checked the timing belt to make sure it hasn't jumped a tooth. This cars are notorious for this.

 

 

 

 

 

 

Customer: replied 8 years ago.
I have rechecked timing belt, I have done many timing belts marks line up. i'm thinking crank sensor or pcm possiable proplem.
Customer: replied 8 years ago.
What I need is a crank but no start flow chart, I have dealership experiance @ ford dodge & chevy as line tech, thank you just stumped on this one.
Expert:  Kenny replied 8 years ago.
I dont have a flow chart. But have you used a timing light to check the timing by grounding the pcm and turning the cam sensor.
Customer: replied 8 years ago.
cam sensor in fixed position & no timming marks on crank pulley to ck timing, dsi system with coil packs
Expert:  Kenny replied 8 years ago.

I think you right on your initial suspicion that the pcm may be at fault. Unfortunately this is very expensive guess. But I think you right.

 

 

 

 

 

Customer: replied 8 years ago.
Found problem after replacing crank sensor & testing fuel mfi & pump relays, spark plugs were allways fuel fouled, so cleaned plugs look down into cyclinders very wet, so cranked engine with plugs out put spark lugs back in & disconect fuel relays & cranked engine to dry out cyclinders hooked back up relays engine started cleared codes reck for codes none & no ck engine light. thanks Loren
Expert:  JerryG replied 8 years ago.
Im thinking its timing also, sounds to me that its 180 out. Make sure both dial pins on the cam is facing the same direction. Let me know..