Calculus and Above

Calculus Questions? Ask a Mathematician for Answers ASAP

Ask an Expert,
Get an Answer ASAP!

Calculus and Above

A public opinion poll surveyed a simple random sample of voters.

Customer Question
Respondents were classified by gender...
A public opinion poll surveyed a simple random sample of voters. Respondents were classified by gender and by voting preference—Republican, Democrat, or Independent. The results follow.

Voting Preferences Republican Democrat Independent Row total
Male 200 150 50 400
Female 250 300 50 600
Column total 450 450 100 1000

If you conduct a chi-square test of independence, what is the expected frequency count of male Independents?

A. 50
B. 60
C. 40
D. 30

22) What parametric test is equivalent to the nonparametric Spearman's rank test?

A. T-test of correlation coefficient
B. T-test of two sample means
C. T-test of one sample mean.
D. T-test of two sample proportions

23) What is the variable used to predict another variable called?

A. Independent variable
B. Dependent variable
C. Moderating variable
D. Intervening variable

24) Michelle used a sample of 50 U.S. cities to estimate the relationship between crime, or annual property crimes per 100,000 persons, and income, or median income per capita. Her estimated regression equation was crime = 428 - .01 income. Assuming her model is statistically significant, if income decreases by $1,000, we would predict that crime will

A. decrease by 1
B. increase by 10
C. decrease by 10
D. increase by 100

25) In the least squares equation, Y' = 12 + 25X the value of 25 indicates

A. the y- intercept
B. for each unit increase in 'x', y' increases by 25
C. for each unit increase in 'y', 'x' increases by 25
D. the residual of 'x' factor

26) A test is conducted in eight cities to see if giving away free transit system maps will increase bus ridership. In a regression analysis, the dependent variable is the increase in bus ridership in thousands of persons from the start of the test until its conclusion. The independent variables are X1 = the number in thousands of free maps distributed and X2 = a binary equal to 1, if the city has free downtown parking and 0 otherwise. The estimated regression equation is Y = 1.32+.0345X1-1.45X2. If the Y value for city 3 is 7.3, X1 = 140, and X2 = 0 the residual for city 3 in thousands is:

A. 6.34
B. 1.15
C. .57
D. 2.01

27) The following linear trend equation was developed for the annual sales of the Tractor Manufacturing Company. Y' = 355 + 50t in thousands of dollars. How much are sales increasing by?

A. $50,000 per year
B. $5,00 per month
C. $500,000 per year
D. $6,000 per year

28) The time series component that reflects variability over short, repetitive time periods that last less than one year is called

A. long-term trend
B. cyclical variation
C. seasonal variation
D. irregular variation

29) A research company has been hired by a realty company to do an analysis of heating cost of homes in the region. The realty company wanted to be able to predict the heating cost of a typical single-family home. The realty company was constantly being asked questions regarding heating costs by potential home buyers. It was believed that these variables would impact heating costs (Y'): mean daily outdoor temperature (X1), the number of inches of insulation (X2), and the age in years of the furnace (X3). The multiple regression analysis produced the following regression equation: Y' = 427.2 – 4.58X1 – 14.83X2 + 6.10X3. Which statement is correct based on this analysis?

A. The age of the furnace has an indirect relationship with heating costs.
B. There is an inverse relationship between outdoor temperature and heating costs.
C. There is no real clear relationship between these variables.
D. There exists a direct relationship between inches of insulation and heating costs.

30) If we fit a linear trend to data that are growing exponentially,

A. the fitted trend will be too high at the end
B. the forecasts, if extrapolated, will be too low
C. the forecasts, if extrapolated, will be too high
D. the fitted trend will be too low in the middle
Submitted: 5 years ago.Category: Calculus and Above
Show More
Show Less
Ask Your Own Calculus and Above Question
Answered in 8 minutes by:
2/7/2012
Tutor: Ryan, Engineer replied 5 years ago
Ryan
Ryan, Engineer
Category: Calculus and Above
Satisfied Customers: 9,116
Experience: B.S. in Civil Engineering
Verified
Hi,

Thank you for using JustAnswer.

Here are the solutions:

21. C

22. A

23. A

24. C

25. B

26. B

27. A

28. C

29. B

30. B


Thanks,

Ryan
Ask Your Own Calculus and Above Question
Ask Ryan Your Own Question
Ryan
Ryan
Ryan, Engineer
Category: Calculus and Above
Satisfied Customers: 9,116
9,116 Satisfied Customers
Experience: B.S. in Civil Engineering

Ryan is online now

A new question is answered every 9 seconds

How JustAnswer works:

  • Ask an ExpertExperts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional AnswerVia email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction GuaranteeRate the answer you receive.

JustAnswer in the News:

Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.

What Customers are Saying:

Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help.

Mary C.Freshfield, Liverpool, UK

This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!!

AlexLos Angeles, CA

Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult.

GPHesperia, CA

I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion.

JustinKernersville, NC

Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around.

EstherWoodstock, NY

Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know.

RobinElkton, Maryland

He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here.

DianeDallas, TX

< Previous | Next >

Meet the Experts:

SusanAthena

SusanAthena

Master's Degree

102 satisfied customers

Tutor for Algebra, Geometry, Statistics. Explaining math in plain English.

Mr. Gregory White

Mr. Gregory White

Master's Degree

99 satisfied customers

M.A., M.S. Education / Educational Administration

Dr Arthur Rubin

Dr Arthur Rubin

Doctoral Degree

58 satisfied customers

Ph.D. in Mathematics, 1978, from the California Institute of Technology, over 20 published papers

JACUSTOMER-yrynbdjl-

JACUSTOMER-yrynbdjl-

Master's Degree

42 satisfied customers

I have a MS in Mathematics and I have taught Mathematics for 10 years at the college level.

dhouse1940

dhouse1940

Master's Degree

33 satisfied customers

BS mathematics, MS biostatistics, 35+ yrs designing & analyzing biological experiments.

Don

Don

Master's Degree

29 satisfied customers

M.S. Astronautical Engineering. Math/Sci/Comp Tutor

mhasan420

mhasan420

Master's Degree

15 satisfied customers

BA Maths, Oxford

< Previous | Next >

Related Calculus and Above Questions
I have this dice game, I love ❤ alot but want to try to
I have this dice game, I love ❤ alot but want to try to calculate how many combinations contain this specific roll so here it is: Among these eight TRI-color poker-like dice, I seem to not have much t… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Are you good with statistics? Part A: Exploratory Data
Part A: Exploratory Data Analysis Preparation Open the files for the course project and the data set. For each of the five variables, process, organize, present and summarize the data. Analyze each variable by itself using graphical and numerical techniques of summarization. Use Excel as much as possible, explaining what the results reveal. Some of the following graphs may be helpful: stem-leaf diagram, frequency/relative frequency table, histogram, boxplot, dotplot, pie chart, bar graph. Caution: not all of these are appropriate for each of these variables, nor are they all necessary. More is not necessarily better. In addition be sure to find the appropriate measures of central tendency, the measures of dispersion, and the shapes of the distributions (for the quantitative variables) for the above data. Where appropriate, use the five number summary (the Min, Q1, Median, Q3, Max). Once again, use Excel as appropriate, and explain what the results mean. Analyze the connections or relationships between the variables. There are ten possible pairings of two variables. Use graphical as well as numerical summary measures. Explain the results of the analysis. Be sure to consider all 10 pairings. Some variables show clear relationships, while others do not. … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
I am looking for assistance for my inferential research and
I am looking for assistance for my inferential research and statistics project:• Clearly define the problem or issue you are addressing. Provide a brief background of any research you have found that … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Purchase rider insurance cost $475.00 a year coverage
purchase rider insurance cost $475.00 a year coverage $50,000.00 odds against her jewrly being stollen or lost are 499:1 … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
I am unable to respond fully as I have not tested the
I am unable to respond fully as I have not tested the accuracy of the answer.Q2. Consider a null hypothesis a population mean is 52. Assume that we have collected 38 sample data from which we complete… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Can u help me with question 2? Probability. I have a
Can u help me with question 2? JA: The Math Tutor can help you get an A on your homework or ace your next test. Tell me more about what you need help with so we can help you best. Customer: Probabilit… read more
Ryan
Ryan
Engineer
9,116 satisfied customers
1. When an additional independent variable is added to a
1. When an additional independent variable is added to a regression analysis, which of the following could be indications of multicollinear independent variables? Source A drop in R-squared and a drop… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Could you help me do an entire assignment? I need someone to
I need someone to complete a mymathlab assignment for me. There are 20 questions … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Can you solve this:- Three impedances are connected in
Three impedances are connected in parallel, Z1 = 2 + J2 Z2 = 1 + j5 and Z3= j6. What is the equivalent admittance Y.Y= 1/Z1 + 1/Z2 +1/Z3Please express the admittance in both rectangular and polar forms. … read more
Ashok Kumar
Ashok Kumar
Master\u0027s Degree
291 satisfied customers
Tutor O-Rama claims that their services will raise student
Tutor O-Rama claims that their services will raise student SAT math scores at least 50 points. The average score on the math portion of the SAT is μ=350 and σ= 35. The 100 students who completed the t… read more
Ryan
Ryan
Engineer
9,116 satisfied customers
A friend of mine recommended you to me to answer these math
For Ryan** A friend of mine recommended you to me to answer these math questions about linear programming and matrix algebra.… read more
Ryan
Ryan
Engineer
9,116 satisfied customers
A study is run to measure the association between exposure
A study is run to measure the association between exposure to lead paint in childhood and ADHD. Data on n=400 children is collected and data on exposure and ADHD diagnosis are shown below. Data are al… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Find the equation of the regression line for the given data.
Find the equation of the regression line for the given data. Then construct a scatter plot of the data and draw the regression line.​ (The pair of variables has a significant​ correlation.) Then use the regression equation to predict the value of y for each of the given​ x-values, if meaningful. The table shows the shoe size and heights​ (in) for 6 men. … read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
For a study conducted by the research department of a
For a study conducted by the research department of a pharmaceutical company, randomly selected individuals were asked to report the amount of money they spend annually on prescription allergy relief … read more
Ryan
Ryan
Engineer
9,116 satisfied customers
Find the equation of the regression line for the given data.
Find the equation of the regression line for the given data. Then construct a scatter plot of the data and draw the regression line.​ (The pair of variables has a significant​ correlation.) Then use t… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
5) A small cohort study is conducted in 13 patients with an
5) A small cohort study is conducted in 13 patients with an aggressive cellular disorder linked cancer. The clinical courses of the patients are depicted graphically below. A) Compute the prevalence o… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Number 16. Equation
Number 16 JA: The Tutor can help you get an A on your homework or ace your next test. Tell us more about what you need help with so we can help you best. Customer: Equation JA: Is there anything else … read more
Ryan
Ryan
Engineer
9,116 satisfied customers
I have two quizzes to be completed and also three timed
I have two quizzes to be completed and also three timed exams. The time allowed to do each exam is four hours. Each item is 20 questions, multiple choice. I would send you screenshots of all the quizz… read more
GLENN
GLENN
Master of Mathematics
343 satisfied customers
Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Disclaimer: Information in questions, answers, and other posts on this site ("Posts") comes from individual users, not JustAnswer; JustAnswer is not responsible for Posts. Posts are for general information, are not intended to substitute for informed professional advice (medical, legal, veterinary, financial, etc.), or to establish a professional-client relationship. The site and services are provided "as is" with no warranty or representations by JustAnswer regarding the qualifications of Experts. To see what credentials have been verified by a third-party service, please click on the "Verified" symbol in some Experts' profiles. JustAnswer is not intended or designed for EMERGENCY questions which should be directed immediately by telephone or in-person to qualified professionals.

Show MoreShow Less

Ask Your Question

x