How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Curtis Your Own Question
Curtis
Curtis, Australia Car Mechanic
Category: Australia Car
Satisfied Customers: 1609
Experience:  Qualified Automotive Mechanic, LPG & Airconditioning Diagnostic Technician.
29271542
Type Your Australia Car Question Here...
Curtis is online now
A new question is answered every 9 seconds

My intrument cluster isnt lighting up/ working when i start

Customer Question

Hi there my intrument cluster isnt lighting up/ working when i start the car
JA: Just to clarify, what are the exact lights you're talking about?
Customer: the speedo/ fuel guage I have to take the fuse out and then put it back in for it to work
JA: What is the model/year of your Toyota?
Customer: 1999 Celica ZR or Celica GTS in Smerica
JA: Are you fixing your Celica yourself? What have you tried so far?
Customer: Well so far the only fix I've found is by removing fuse 39.a and then starting the car, turning it off, then putting it back in to work
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: no thats it
Submitted: 4 months ago.
Category: Australia Car
Expert:  Chad Farhat replied 4 months ago.

Hi, I'm Chad. Welcome to JustAnswer. I'm reviewing your question and I will be posting your reply ASAP.

Expert:  Chad Farhat replied 4 months ago.

Hey how are you

Basically pulling the fuse is resetting , most likely the IP cluster needs replacement , I would pull it out and check rear electrical connector and check the Connector for any backed out pins making poor or internment connection ,spray SRC Electrical Contact cleaner & retest

Please let me know

Thank You

Chad Farhat

ASE Certified Technician