How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask John Your Own Question
John
John, Home Appliance Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 13453
Experience:  Appliance repair business owner for over 43 years.
12064207
Type Your Appliance Question Here...
John is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a whirlpool refrigerator model ED5VHGXMB10. The

Customer Question

I have a whirlpool refrigerator model ED5VHGXMB10. The refrig side is to cold. replaced temp control, compress kit, top vent, and defrost control.
JA: Can you guesstimate how old your Whirlpool is? And just to clarify, what's the exact model?
Customer: 13 yrs old model # ED5VHGXMB10
JA: Do you plan on doing the work yourself?
Customer: yes
JA: Anything else we should know to help you best?
Customer: no
Submitted: 5 months ago.
Category: Appliance
Customer: replied 5 months ago.
Also changed computer board.
Expert:  FixAll replied 5 months ago.

is it the entire fridge? or just the bottom drawers? have you made sure the damper at the top is functioning and the door is moving freely?

Customer: replied 5 months ago.
the dampener is working freely. the hole re frig side along with the drawers. Temp is around 30 degrees. Freezer temp is below 0. both fans are in working order. completely cleaned inside and out.
Expert:  FixAll replied 5 months ago.

sorry I'm not able to make phone calls right now. I apologize.

Customer: replied 5 months ago.
OK no phone call. write me through it.
Expert:  FixAll replied 5 months ago.

since its holding a steady temp I believe the problem is in that temp control either faulty or the sensor being insulated too much or not exposed to the the airflow enough.

Customer: replied 5 months ago.
I replaced it with new. followed video instructions. It is installed properly. Just the round prob exposed.
Customer: replied 5 months ago.
No kinks in the line. went in perfect.