How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask SusanAthena Your Own Question

SusanAthena
SusanAthena, Master's Degree
Category: Writing Homework
Satisfied Customers: 4324
Experience:  Published author, experienced editor, classroom teacher, tutor, grammar expert. Polished, professional writing.
12809769
Type Your Writing Homework Question Here...
SusanAthena is online now
A new question is answered every 9 seconds

BASIC GRAMMAR 1. Which of the following is an example of

Customer Question

BASIC GRAMMAR
1. Which of the following is an example of an indefinite pronoun?
A. This
B. Each
C. Which
D. You
2. Which of the following would you most often be able to find in a basic dictionary?
A. An illustrated picture of a word you don't already know
B. A list of newspapers that frequently use a word you don't already know
C. A narrative story featuring a word you don't already know
D. The pronunciation of a word you don't already know
3. Three of the following statements about a verb are true. Which statement is false?
A. A verb makes a statement about the subject of a sentence.
B. A verb can express a state of being.
C. A verb takes the place of adjectives.
D. A verb can express action.
4. Tom says that a preposition shows position. Ann says that a preposition shows the logical relationship between ideas. Who is correct?
A. Tom is correct.
B. Neither Tom nor Ann are correct.
C. Both Tom and Ann are correct.
D. Ann is correct.
5. Which of the following is an example of a proper noun?
A. justice
B. gavel
C. John G. Roberts, Jr.
D. him
6. In which of the following sentences is an adverb used correctly?
A. She sang beautifully.
B. She is a beautifully singer.
C. She sang the song beautiful.
D. She sang a beautiful song.
7. What is the difference between a clause and a phrase?
A. A clause has a subject and a verb, but a phrase does not.
B. A clause always contains a preposition.
C. A phrase has a subject and a verb, but a clause does not.
D. A phrase always contains a preposition.
8. How can you tell the difference between a compound sentence and a complex sentence?
A. A compound sentence can be separated into two parts that can each stand alone.
B. Complex sentences contain coordinating conjunctions that separate the clauses.
C. Clauses in a complex sentence are always independent.
D. A compound sentence isn't made of stand-alone clauses.
9. Which of the following contains a correct, standard use of a comma?
A. The warrior ran to safety, but the soldier stood and fought.
B. The warrior, ran to safety but the soldier stood and fought.
C. The warrior ran to safety but, the soldier stood and fought.
D. The warrior ran to safety but the soldier stood, and fought
10. Which of the following is not a common sentence error?
A. Mixed construction
B. Fragment
C. Run-on
D. Prepositional phrase
11. What is the conjunction in the following sentence?
I will take my sister to the concert, provided that she can buy a ticket.
A. provided that
B. to the
C. concert, provided
D. that she
12. In the following sentence, identify the prepositional phrase, and tell whether it acts as an adjective or adverb.
The children found the pictures in the book interesting.
A. The children; adjective
B. in the book; adjective
C. the pictures in; adjective
D. found the pictures; adverb
13. In the following sentence, to which antecedent is the pronoun referring?
After Denise went to the grocery store, she stopped at the gas station.
A. she
B. store
C. Denise
D. station
14. Which of the following is a correct statement about punctuation?
A. The two types of punctuation are beginning and external.
B. Punctuation is usually an extra, unnecessary part of a sentence.
C. Each direct question should end with a period.
D. Punctuation marks show pauses, inflection, and emphasis.
15. Which of the following is an example of a third-person pronoun?
A. Them
B. Us
C. Ourselves
D. Yourselves
16. Which of the following is an example of an infinitive phrase?
A. which had been running
B. running
C. having been running
D. to run
17. Which of the following correctly describes connotation?
A. The meaning of a word that has never changed
B. The pronunciation of a word
C. An implied meaning of word understood by language users
D. A new word added to the dictionary
18. Of the following, which correctly describes the complete predicate of a sentence?
A. All of the sentence except the simple subject
B. The prepositional phrase
C. The verb
D. All of the sentence except the complete subject
19. In the following sentence, which words are nouns?
During their vacation, Sarah and Matthew read the same book.
A. their and book
B. vacation and book
C. Sarah, Matthew, the, and book
D. vacation, Sarah, Matthew, and book
20. Which of the following is not a synonym of the word beautiful?
A. Stunning
B. Gorgeous
C. Attractive
D. Gritty
Submitted: 2 years ago.
Category: Writing Homework
Expert:  SusanAthena replied 2 years ago.
HI. Thanks for your question!

My answers to your questions are below. As always, if you have any followup questions, feel free to ask. Otherwise, please leave positive feedback.

Kind regards,
Susan

1 a
2. d
3. c
4. c
5. c
6. a
7. a
8. a
9. a
10. d
11. a
12. b
13. c
14. d
15. a
16. d
17. c
18. d
19. d
20. d

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
< Last | Next >
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
  • He answered my question promptly and gave me accurate, detailed information. If all of your experts are half as good, you have a great thing going here. Diane Dallas, TX
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Steve Herrod

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    707
    Masters in Literature and a Bachelors Degree in French with Management
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/SP/spherrod/2012-6-6_174244_1000852.64x64.JPG Steve Herrod's Avatar

    Steve Herrod

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    707
    Masters in Literature and a Bachelors Degree in French with Management
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/VE/verbsrule/2013-3-25_232622_MamaandEllie.64x64.jpg verbsrule's Avatar

    verbsrule

    Bachelor's Degree

    Satisfied Customers:

    439
    8 yrs teaching experience in English and history. Writing consultant.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/GY/gypsydust1/2012-3-31_71657_me3a.64x64.jpg DXJ Writer's Avatar

    DXJ Writer

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    350
    Research writer, educator, tutor with 20+ years experience.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ST/stayathomemomof2/2012-3-20_152711_cameracleanup362012653.64x64.JPG stayathomemomof2's Avatar

    stayathomemomof2

    Bachelor's Degree

    Satisfied Customers:

    214
    Freelance writer.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/ED/educatortech/2012-6-7_1256_williams4.64x64.jpg Mr. Gregory White's Avatar

    Mr. Gregory White

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    176
    M.A., M.S. Education / Educational Administration
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/JU/judybailey61/2012-6-23_23846_Resized.64x64.jpg judybailey61's Avatar

    judybailey61

    Bachelor's Degree

    Satisfied Customers:

    169
    Two years writing expert with justanswer.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/MB/MBJC11/2012-6-6_171228_1837551861548780869311000007725919373587357549561n.64x64.jpg Eric M.'s Avatar

    Eric M.

    Master's Degree

    Satisfied Customers:

    148
    Five years in academia, over a dozen peer-reviewed publications, multiple best paper awards, working toward PhD.
 
 
 

Related Writing Homework Questions