How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Pete Your Own Question

Pete
Pete, Electronic Engineer
Category: Camera and Video
Satisfied Customers: 15730
Experience:  Over 16 years of experience installing and repairing electronics.
30970729
Type Your Camera and Video Question Here...
Pete is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a Canon EOS7D mark2. Last weekend while shooting it

Customer Question

I have a Canon EOS7D mark2. Last weekend while shooting it suddenly stoped focasing , menu would not come on, display would not come on but camera was powered up. No error code showed. After about 15 minutes of attempting to figure out the problem everything started working correctly again. Any thoughts
JA: What's the exact make and model of the camera? And can you guesstimate how old it is?
Customer: EOS7D Mark 2 (G)
JA: What happened right before this popped up? What troubleshooting have you tried?
Customer: Everything had been working fine . I was shooting a rodeo how ever it was raining and try as you may it`s hard to keep things perfectly dry. After this happened I turned camera on & off several times , took battery out & back in several times, finally put different battery in. After a short time everything started working correctly.Could something have gotten wet or could I unknowingly done something to create the problem
JA: Anything else you want the camera expert to know before I connect you?
Customer: I think that covers it
Submitted: 1 month ago.
Category: Camera and Video
Expert:  Pete replied 1 month ago.

Hi, I'm Pete. Welcome to JustAnswer! I'm reviewing your question now, and will post back with your reply ASAP.

Expert:  Pete replied 1 month ago.

If the lens was not securely connected or if moisture got into the lens or camera it could have caused this problem.

Remove the lens and clean the contacts on both the lens and the camera body ,then firmly reattach the lens and all should be good again.