How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Richard Your Own Question

Richard, Technician
Category: Camera and Video
Satisfied Customers: 30129
Experience:  Extensive knowledge in a very wide range of subjects
Type Your Camera and Video Question Here...
Richard is online now
A new question is answered every 9 seconds

I recently loaded some pictures from my memory card

Customer Question

I recently loaded some pictures from my memory card for my EOS Rebel T2i onto my computer. I chose the option to keep the card contents as is. When I put the card back in the camera, I took a picture and got a message saying 'no card in camera". I then put a new card in the camera and got the same message. What's wrong? Thanks.
Submitted: 5 months ago.
Category: Camera and Video
Expert:  Richard replied 5 months ago.
Hi there and welcomeCan you remove the battery please then hold the shutter button down for 60 seconds then release.Wait 5 minutes, put the battery back in and try to turn it on.Tell me please if it now starts and accesses the cardThank you
Customer: replied 5 months ago.
I still get the same message.
Expert:  Richard replied 5 months ago.
thanksWith the new card in the camera, go to the menu and choose Format, then Format the card.Are you then able to format and use it?
Expert:  Richard replied 5 months ago.
Sorry, your payment failed for the phone call, but can you do my last instructions please and let me know the results please.