How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Pete Your Own Question

Pete, Electronic Engineer
Category: Camera and Video
Satisfied Customers: 15423
Experience:  Over 16 years of experience installing and repairing electronics.
Type Your Camera and Video Question Here...
Pete is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a coolpix L840 camera the loss power. I believe that

Customer Question

I have a coolpix L840 camera the loss power. I believe that i inserted the wrong connector when i plugged in to my lop top. i loss power. the camera does not turn on is not responding.
Submitted: 6 months ago.
Category: Camera and Video
Expert:  Pete replied 6 months ago.
Hi Jaime,If the wrong connector was used, it may have damaged the charging port.Use a voltmeter to test the camera's battery and check if it has the correct voltage.If not, try fitting a fresh, fully charged battery.Also let me know if there is any sign of life at all from the camera...
Customer: replied 6 months ago.
The camera uses 4 AA battery's , there is no sign of life in the camera. I keep pressing the on button
Expert:  Pete replied 6 months ago.
Have you tried fitting fresh, fully charged batteries?
Customer: replied 6 months ago.
No sign of life with new batteries
Expert:  Pete replied 6 months ago.
Ok then the camera has an internal fault and will need to be taken for repair to a local camera repair shop, or sent to a Nikon service center.