How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Russell A. Your Own Question

Russell A.
Russell A., Camera and Video Technician
Category: Camera and Video
Satisfied Customers: 5011
Experience:  30 years of experience as a TV station technician gives me a unique understanding of technical equipment issues.
24675295
Type Your Camera and Video Question Here...
Russell A. is online now
A new question is answered every 9 seconds

I recorded an event on a canon eos 6D camera.I used a cable

Customer Question

I recorded an event on a canon eos 6D camera.I used a cable from camera mic to the mixer.Unfortunately the connection between the mixer and cable got loose (I did not notice) and my audio in the recording is mute.
Is there any way of recovering the audio?
Submitted: 11 months ago.
Category: Camera and Video
Expert:  Steve G. replied 11 months ago.

Hello there and welcome to Just Answer. My name is ***** ***** I will be assisting you today. I am an engineer with over 30 years of electrical and electronic training, repair and installation experience. I will try and answer your question accurately and precisely so that we can get you on your way.

Did you use the camera's own mic or an external one?

Customer: replied 11 months ago.
Hi,
One end of the cable was plugged into camera's own MIC
Expert:  Steve G. replied 11 months ago.

Ok, so when you play the video back on the camera is there no sound?

I'm also unsure what you mean by 'plugged into the camera's own mic'. The camera's own mic is IN the camera. Did you have an external mic mounted to the camera.

Customer: replied 11 months ago.
No.it was plugged into camera mic point.so it is an internal mic
Expert:  Steve G. replied 11 months ago.

So just to clarify, playing back the video in the camera, you have no sound? You have checked the volume control during playback?

Related Camera and Video Questions