How JustAnswer Works:

  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.

Ask Dr. Gary Your Own Question

Dr. Gary
Dr. Gary, Veterinarian
Category: Veterinary
Satisfied Customers: 17018
Experience:  DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)
15010675
Type Your Veterinary Question Here...
Dr. Gary is online now
A new question is answered every 9 seconds

1. Microdrip IV fluid administration sets should generally

Resolved Question:

1. Microdrip IV fluid administration sets should generally be chosen for patients weighing
A. 10–20 kg.
B. 5–10 kg.
C. under 20 kg.
D. under 10 kg.

2. It's most effective to administer analgesia _______ the animal feels pain.
A. after
B. during and after
C. during the time
D. before

3. The concentration of anesthetic delivered by an anesthetic machine may be affected by carrier gas flow
rate, back pressure, temperature, barometric pressure, and
A. respiratory rate and depth.
B. exhaled gases.
C. patient weight.
D. circuit type.

4. A patient with a normal _______ places approximately equal weight on all limbs as it walks.
A. activity level
B. gait
C. temperament
D. condition

5. How would the level of consciousness be described in a patient that's depressed and can't be fully
aroused?
A. Comatose
B. Lethargic
C. Obtunded
D. Stuporous

6. Exposure to waste anesthetic gas may be monitored by a/an
A. vacuum line.
B. passive dosimeter.
C. passive scavenging system.
D. activated charcoal cartridge.

7. Dehydration in a patient increases the risk for which of the following anesthetic complications?
A. Hypotension
B. Abnormal organ function
C. Hypoxemia
D. Postoperative bleeding

8. Granules in the carbon dioxide absorber canister must be changed after _______ hours of use.
A. 4–7
B. 2–5
C. 1–4
D. 6–8

9. Which of the following is not a function of the reservoir bag?
A. Confirms proper ET tube placement
B. Serves as a flexible storage reservoir
C. Causes atelectasis
D. Allows the anesthetist to observe the patient's respiration

10. Neonatal and geriatric patients are automatically assessed a minimal physical status classification of
A. P2.
B. P1.
C. P4.
D. P3.

11. The most commonly used synthetic colloid solution in veterinary medicine is
A. hetastarch.
B. dextran.
C. pentastarch.
D. plasma.

12. Which of the following is not an indication of a patient's need for IV fluid administration?
A. Prolonged anesthetic episode
B. Dehydration
C. Hypoproteinemia
D. Hypotension

13. To "bag" or ventilate an animal, the pop-off valve must be
A. unplugged.
B. wide open.
C. closed or nearly closed.
D. partially open.

14. How can emergence delirium be differentiated from pain?
A. It responds to antibiotics.
B. It's typically accompanied by snarling and biting.
C. It's typically accompanied by vocalization.
D. It lasts for a short time and responds to sedation.

15. What is a generally accepted IV crystalloid fluid rate for large and small animals during the first hour of
an anesthetized procedure?
A. 10 mL/lb/hr
B. 10 mL/kg/hr
C. 5 mL/lb/hr
D. 5 mL/kg/hr

16. Analgesia administered during the preanesthetic period is known as
A. operative analgesia.
B. multimodal therapy.
C. preemptive analgesia.
D. nonpharmacologic analgesia.

17. Patients with _______ are at a higher risk for abnormal intraoperative and postoperative bleeding.
A. leukemia
B. thrombocytopenia
C. anemia
D. an elevated white blood cell count

18. What figure is used for calculating the blood volume of a canine patient?
A. 15% of body weight
B. 90 mL/kg
C. 5% of body weight
D. 60 mL/kg

19. Temperature changes will affect what type of vaporizer's output?
A. Isoflurane precision vaporizer
B. Any sevoflurane vaporizer
C. Noncompensated vaporizer
D. Recently manufactured precision vaporizer

20. What endotracheal tube style would be the best option for an avian patient?
A. Spiral tube
B. Cole tube
C. Cuffed Murphy tube
D. Uncuffed Murphy tube
Submitted: 1 year ago.
Category: Veterinary
Expert:  Dr. Gary replied 1 year ago.
1. D

2. B

3. D

4. B

5. C

6. B

7. B

8. D

9. B

10. A

11. A

12. C

13. C

14. D

15. B

16. C

17. B

18. B

19. C

20. D

Happy to help.
Dr. Gary, Veterinarian
Category: Veterinary
Satisfied Customers: 17018
Experience: DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)
Dr. Gary and 4 other Veterinary Specialists are ready to help you

JustAnswer in the News:

 
 
 
Ask-a-doc Web sites: If you've got a quick question, you can try to get an answer from sites that say they have various specialists on hand to give quick answers... Justanswer.com.
JustAnswer.com...has seen a spike since October in legal questions from readers about layoffs, unemployment and severance.
Web sites like justanswer.com/legal
...leave nothing to chance.
Traffic on JustAnswer rose 14 percent...and had nearly 400,000 page views in 30 days...inquiries related to stress, high blood pressure, drinking and heart pain jumped 33 percent.
Tory Johnson, GMA Workplace Contributor, discusses work-from-home jobs, such as JustAnswer in which verified Experts answer people’s questions.
I will tell you that...the things you have to go through to be an Expert are quite rigorous.
 
 
 

What Customers are Saying:

 
 
 
  • It was so professional, so personally concerned (as we were) and you answered all of our questions. George and I are so happy that I found "JustAnswer" on my Google search -- you are now in my "Favorites" list! And, yes we do love our kitty - she makes our life complete! Bev & George Boca Raton, FL
< Last | Next >
  • It was so professional, so personally concerned (as we were) and you answered all of our questions. George and I are so happy that I found "JustAnswer" on my Google search -- you are now in my "Favorites" list! And, yes we do love our kitty - she makes our life complete! Bev & George Boca Raton, FL
  • Wonderful service, prompt, efficient, and accurate. Couldn't have asked for more. I cannot thank you enough for your help. Mary C. Freshfield, Liverpool, UK
  • This expert is wonderful. They truly know what they are talking about, and they actually care about you. They really helped put my nerves at ease. Thank you so much!!!! Alex Los Angeles, CA
  • Thank you for all your help. It is nice to know that this service is here for people like myself, who need answers fast and are not sure who to consult. GP Hesperia, CA
  • I couldn't be more satisfied! This is the site I will always come to when I need a second opinion. Justin Kernersville, NC
  • Just let me say that this encounter has been entirely professional and most helpful. I liked that I could ask additional questions and get answered in a very short turn around. Esther Woodstock, NY
  • Thank you so much for taking your time and knowledge to support my concerns. Not only did you answer my questions, you even took it a step further with replying with more pertinent information I needed to know. Robin Elkton, Maryland
 
 
 

Meet The Experts:

 
 
 
  • Dr. Andy

    Medical Director

    Satisfied Customers:

    2630
    UC Davis graduate, Interests: Dermatology, Internal Medicine, Pain Management
< Last | Next >
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/VE/vetforyou/2012-6-20_33122_PearlPhoto.64x64.jpg Dr. Andy's Avatar

    Dr. Andy

    Medical Director

    Satisfied Customers:

    2630
    UC Davis graduate, Interests: Dermatology, Internal Medicine, Pain Management
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/1I/1ISUDVM/2011-3-1_22028_Honeymoon2005075294928803490646858.64x64.jpg Dr. Bruce's Avatar

    Dr. Bruce

    Veterinarian

    Satisfied Customers:

    1656
    12 years of small animal veterinary medicine
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/RY/rydergar/2012-6-6_192240_IMG0328.64x64.JPG Dr. Gary's Avatar

    Dr. Gary

    Veterinarian

    Satisfied Customers:

    1451
    DVM, Emergency Veterinarian, BS (Physiology)
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/PC/pcbobber/photo.64x64.JPG Dr. Bob's Avatar

    Dr. Bob

    Veterinarian

    Satisfied Customers:

    1306
    35 years in practice
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/doggfone1/2009-07-16_133633_vet_pic.jpg Dr. Scott's Avatar

    Dr. Scott

    Veterinarian

    Satisfied Customers:

    865
    12 years of small animal, equine and pocket pet experience in medicine and surgery.
  • http://ww2.justanswer.com/uploads/AN/andrewDVM/2012-4-27_12585_iStock000011751407XSmall.64x64.jpg Dr. Drew's Avatar

    Dr. Drew

    Veterinarian

    Satisfied Customers:

    1889
    Small Animal Medicine and Surgery
  • /img/icons/shirt.jpg Dr. Jenn's Avatar

    Dr. Jenn

    Veterinarian

    Satisfied Customers:

    1225
    Practicing small animal medicine since 2004 , also involved in working with animal rescue groups.