How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask sprinkles08 Your Own Question
sprinkles08
sprinkles08, ASE Certified Technician
Category: UK Car
Satisfied Customers: 21979
Experience:  ASE Master and Advanced level certified. Factory trained with 15 years dealership experience
9825021
Type Your UK Car Question Here...
sprinkles08 is online now
A new question is answered every 9 seconds

Iv got a nissan micra s 2003 1.2 petrol main battery's been

Customer Question

iv got a nissan micra s 2003 1.2 petrol main battery's been replaced by previous Owner raidio has reset iv got a flashing red light with a key on display when switched off only fob wont open or lock but locks inside on switch
JA: Have you double-checked to make sure the positive and negative signs are lined up correctly?
Customer: On main battery or on fob
JA: Are you fixing your Micra yourself? What have you tried so far?
Customer: Iv had a auto electrician out to it but he says the car might of lost its memories hes reset key but it was unsuccessful
JA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?
Customer: He all so said the key code he did not pass the teaching point
Submitted: 3 months ago.
Category: UK Car
Customer: replied 3 months ago.
He did this buy the key it's the same code that's on the Internet and you tube
Customer: replied 3 months ago.
Would appreciate any help with what it is
Expert:  sprinkles08 replied 3 months ago.

Hello and welcome to JustAnswer!

If the immobilizer light is flashing it's because the key has not been validated, which could be a key or module issue. This is most likely going to need to be diagnosed and repaired at a dealer.

Do you have a second key that was functional, and have you tried using it to start the engine?