How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask sprinkles08 Your Own Question
sprinkles08, ASE Certified Technician
Category: UK Car
Satisfied Customers: 21423
Experience:  ASE Master and Advanced level certified. Factory trained with 15 years dealership experience
Type Your UK Car Question Here...
sprinkles08 is online now
A new question is answered every 9 seconds

C320 engine management light came on, diagnostic check came

Customer Question

C320 engine management light came on , diagnostic check came uo with 8 faults . Changed exhaust gas valve , throttle pedal , no change , nkw looking at turbo valve . Seem to be going round the block a bit . Can you please help ?
Submitted: 2 months ago.
Category: UK Car
Expert:  Kevin replied 2 months ago.

Hi I'm Kevin what fault codes were present ?

Customer: replied 2 months ago.
Sorry I didn't see the codes only the breakdown mechanic, however I shall try to get them from my garage tomorrow morning. When I broke down the Merc was still drivable but I found there was no powerful response to acceleration it didn't seem to kick down on pressing the accelerator as should happen with a C320.
Customer: replied 2 months ago.
fault codes are : P0122 Throttle/Pedal Position/Switch "A" Circuit Low
P0245: Turbocharger/Supercharger Wastegate Solenoid "A" Low
P2009 Intake manifold Runner Control Circuit Low Bank 1
P0489: EGR "A" Control Circuit Low
P0638: Throttle Actuator Control Range/Performance Bank 1 Thanks
Expert:  sprinkles08 replied 2 months ago.

Hello and welcome to Justanswer!

If the parts each of the fault codes referred to have been replaced with known good parts and the same codes are still setting then you have wiring or connection issues, or possibly an issue in the engine controller.

After replacing the parts were the codes cleared, the vehicle driven and all of these codes were found to have set again?

Related UK Car Questions