How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Matt Your Own Question
Matt
Matt, Mechanical Engineer
Category: UK Car
Satisfied Customers: 20797
Experience:  BEng hons Mech engineering, in auto industry 22 years
12772297
Type Your UK Car Question Here...
Matt is online now
A new question is answered every 9 seconds

Ya, I have a 2003 LWB Auto 3.2. 160k miles. Its just started

Customer Question

Hiya, I have a 2003 LWB Auto 3.2. 160k miles. Its just started to 'bite' engaging first and reverse. Drives fine except doesn't want to change up without manual help sometimes. Changed the transmission oil and filter but not cured the problem. Any ideas or is it a dealer visit to see whats going on ??
Submitted: 1 year ago.
Category: UK Car
Expert:  Matt replied 1 year ago.

Hello

I'd next then check all the electrical connections of the gearbox, remove each connector in turn and spray with contact cleaner. Check that the wiring to the gearbox is in good condition with no chafing or frayed wire

If this is OK then check the selector lever linkage / cable under the car for any broken parts and or missing bolts as if this is coming adrift then it can rub on the car body or just bind up

if this is OK then its possibly a sticking 'A' solenoid which requires the sump pan to come off to access

Expert:  Matt replied 1 year ago.
Hi
do you still need help?

Related UK Car Questions