How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask George-Allsorts Your Own Question
George-Allsorts, Senior Appliance Technicial Manager
Category: UK Appliance
Satisfied Customers: 1448
Experience:  Senior Service & Technical Manager at Allsorts Recycling & Appliance Repairs
Type Your UK Appliance Question Here...
George-Allsorts is online now
A new question is answered every 9 seconds

Hoptpoint aqaurius. just won't start on any cycle. no

Customer Question

hi - hoptpoint aqaurius. just won't start on any cycle. no flashing lights, money was in filter which i have removed. tried blowing into pipe under the lid too
JA: Have you tried power cycling the appliance -- unplugging it and leaving it off for a few hours?
Customer: how do you power cycle?
JA: Do you plan on doing the work yourself?
Customer: yes
JA: Anything else we should know to help you best?
Customer: no
JA: OK. Got it. I'm sending you to a secure page on JustAnswer so you can place the $5 fully-refundable deposit now. While you're filling out that form, I'll tell the Appliance Technician about your situation and then connect you two.
Submitted: 4 months ago.
Category: UK Appliance
Expert:  George-Allsorts replied 4 months ago.

Please tell me which model you are referring to.. This will be on the label inside the door opening

Customer: replied 4 months ago.
Expert:  George-Allsorts replied 4 months ago.

Is the Start/Pause light lit?

Are there any lights lit above it?

Does the door lock?

Customer: replied 4 months ago.
All lights are now lit and flshing and the 'end' light is green
Expert:  George-Allsorts replied 4 months ago.

Ok, can you tell me which of the vertical lights above the Start/Pause button are lit

Customer: replied 4 months ago.
just end and its green
Expert:  George-Allsorts replied 4 months ago.

This is a motor related fault..

Either the brushes of the motor are worn out (brushed motors), the motor is jammed, or the tacho of the motor is detached/disconnected.

Customer: replied 4 months ago.
any solution?
Expert:  George-Allsorts replied 4 months ago.

Take off the rear panel of the appliance..

Check that the motor connections are connected properly.. If not, connect them

If yes:

Take off the motor

Check that the tacho is attached at the rear of the motor (re-attach if necessary)

Undo the brushes and make sure that the length of the brushes is 10mm or more (If less change them)

Expert:  George-Allsorts replied 4 months ago.

Please take the time to rate my assistance using the stars provided at the top of the page, as it is the only way I get credited for responding to you.

Related UK Appliance Questions