How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Techdesk Your Own Question
Techdesk
Techdesk, Field Service Engineer
Category: UK Appliance
Satisfied Customers: 16407
Experience:  Whitegoods engineer working for a multibranded national company in the UK.
13782322
Type Your UK Appliance Question Here...
Techdesk is online now
A new question is answered every 9 seconds

Hotpoint WT960 Ultima - Error Code F08

Customer Question

Hotpoint WT960 Ultima - Error Code F08
Submitted: 7 years ago.
Category: UK Appliance
Expert:  Techdesk replied 7 years ago.

Hiya,

Can you advise what happens when this code comes up?

 

Does the appliance stop full of water?

 

The more you can tell me the better.

 

Thanks

Customer: replied 7 years ago.

it washes ok but doesn't rinse or spin, not full of water

Expert:  Techdesk replied 7 years ago.

Hiya,

OK, thanks for that.

 

F08 indicates pressure switch stuck on full.

 

Unplug the appliance from the wall socket.

Take the top off the machine.

Locate the pressure switch, you can identify it by the thin tube attached to it.

Take the tube off, blow down this tube as hard as you can to shift any blockage or restriction in the pressure chamber. Give the pressure switch a couple of good taps with the screwdriver handle.

Refit the tube and try the machine again.

If still doing it, unplug again and follow the tube down.

This end will be attached to the pressure chamber.

Take this chamber off and thoroughly clean it out, clean out the port into the tub too.

Reassemble and try again.

 

If after this it's still faulty you'll need to start replacing parts.

I'd suggest trying a new pressure switch first.

Failing this, if all of the above fails to resolve the problem you're possibly looking at a faulty main control board.

 

Try the cleaning / clearing first. Let me know how you get on.

 

Good luck with the repair.

Thanks