How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Pete Your Own Question
Pete
Pete, Electronic Engineer
Category: TV
Satisfied Customers: 16326
Experience:  Over 16 years of experience installing and repairing electronics.
30970729
Type Your TV Question Here...
Pete is online now
A new question is answered every 9 seconds

The left side of the display has a multi colored vertical

Customer Question

the left side of the display has a multi colored vertical line on the very edge of the display and then a solid black image about 2-3 inches in width all the way up and down vertically.
JA: What's the model number of your TV? How old is it?
Customer: tc-p65s60, 2013 manufactured
JA: Does the TV menu work? Do you have the same problem on all sources/inputs?
Customer: on netflix which is connected via ethernet cable, and on hdmi input also
JA: How long has this been an issue? What happened right before this popped up?
Customer: couple of days , nothing that we can attribute it to ,possibly disconnected a hdmi input from xbox
JA: Anything else you want the TV expert to know before I connect you?
Customer: no
Submitted: 4 months ago.
Category: TV
Expert:  Pete replied 4 months ago.

Hi, I'm Pete. Welcome to JustAnswer! I'm reviewing your question now, and will post back with your reply ASAP.

Expert:  Pete replied 4 months ago.

What all inputs have you tried?

Does the line always appear in the same place?

Could you attach a photo of the display?

Customer: replied 4 months ago.
It appears in the same place and the same way all the time i use a ethernet input for my internet and a hdmi for my direct TV input and it appears on both i will take a pic and send it
Customer: replied 4 months ago.
i just sent a picture
Customer: replied 4 months ago.
via text
Customer: replied 4 months ago.
will that work?
Customer: replied 4 months ago.
i just added a file with the pic
Customer: replied 4 months ago.
another pic
Expert:  Pete replied 4 months ago.

Thanks for the pictures, very helpful.

This type of banding occurs when the Data Driver board fails.

There are actually three data driver boards in this TV set - board C3 controls the left side of the TV, so you will need to replace the C3 Data Driver board.

The board is a long, thin board located near the bottom left corner of the TV set and is connected to the display.

--------------------
Your satisfaction is my priority;
Kindly take a moment to rate my service 5 stars at the top of your question page so I am rewarded for my time; tips appreciated :)
You can always reply back at any time if you need any further assistance at all.
Pete.
--------------------

Customer: replied 4 months ago.
is the location on the left from the back view or front of the tv
Expert:  Pete replied 4 months ago.

From the front view

Customer: replied 4 months ago.
can i send another pic to verify the location
Expert:  Pete replied 4 months ago.

Sure you can!

You can also identify the board by its part number - TNPA5757

Customer: replied 4 months ago.
is it the board behind the speaker
Expert:  Pete replied 4 months ago.

Yes it is the board behind the speaker, at the very bottom of the TV set. It is linked to the adjacent TNPA5756 board with a ribbon cable.

Customer: replied 4 months ago.
OK thanks I will give it a try
Expert:  Pete replied 4 months ago.

You are welcome :)

Expert:  Pete replied 4 months ago.

Hi, just checking in on your question, do you need any further assistance?

Customer: replied 3 months ago.
It didn't quite work as seen on the attached pic. The other strip down the other side is new and I understand it might just be a bad connection on one of the ribbons connected to the new card but the original problem still exist. Any other idea's?
Expert:  Pete replied 3 months ago.

Yes it could be caused by a loose ribbon cable or a damaged board or connector on one of the C1/C2/C3 boards.

Did replacing the C3 board fix the original problem?

Customer: replied 3 months ago.
No
Expert:  Pete replied 3 months ago.

Ok, have you checked the ribbon cable connections between the boards, and removed and firmly reconnected them?

Customer: replied 3 months ago.
I have not been able to check the ribbon I have had a back problem that turned into a herniated disc, and have been directed to not to do any work these last few days the original problem still exists and the new problem is also existing, I will attempt to align the cable and get back to you, but the new card obviously has not been fixed.
Expert:  Pete replied 3 months ago.

That's ok, you can check it whenever it suits, and just reply back here any time and let me know.