How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask sprinkles08 Your Own Question
sprinkles08
sprinkles08, ASE Certified Technician
Category: Toyota
Satisfied Customers: 22139
Experience:  ASE Master and Advanced level certified. Factory trained with 15 years dealership experience
9825021
Type Your Toyota Question Here...
sprinkles08 is online now
A new question is answered every 9 seconds

Help...I have a 2002 Tacoma Quad truck...going down the road

Customer Question

Help...I have a 2002 Tacoma Quad truck...going down the road and shifter goes into neutral for no reason...Trans flush done a month ago and shifter bushings replaced. It only has 113k miles on it...nobody can figure it out...very aggravating!!! Thank you
Submitted: 10 months ago.
Category: Toyota
Expert:  Andrew Martin replied 10 months ago.
Sounds like they may have bent the linkage when replacing the bushings. Thats really the only thing that could cause it to fall into neutral while driving. I would definitely start there.If my answer has helped you, please help me by rating or accepting my answer. This does not cost you any more, it just allows me to be credited for my work. You can always ask follow up questions after rating or accepting. Thank you.
Customer: replied 10 months ago.
It was doing this before the bushings were replaced...that's why they were replaced a few days ago...it still does it!!! Anything else that would cause it to go into neutral while driving...help, help, help. It does it from a stop and while driving at normal speed....will not do it for a few days then do it several times a day. No noise or bumping...just see rpms go up and it's in neutral...Trans mech says it's fine...not a hydraulic issue...no engine light and does show on diagnostic.
Customer: replied 10 months ago.
Doesn't show anything on diagnostic.
Customer: replied 10 months ago.
Not an answer to my problem...no charge, please.
Expert:  Andrew Martin replied 10 months ago.
I haven't even gotten a chance to reply yet. I'll opt out and let someone else try to help you.
Expert:  sprinkles08 replied 10 months ago.
Hello and welcome to JustAnswer!Do you still need help?