How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Mastertech 1 Your Own Question
Mastertech 1
Mastertech 1, Toyota Technician
Category: Toyota
Satisfied Customers: 2261
Experience:  ASE Master Technician with over 30 years of experience, including Toyota and Toyota Hybrid.
24034660
Type Your Toyota Question Here...
Mastertech 1 is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a 96 t100 I wrecked it it was on its side week it

Customer Question

I have a 96 t100 I wrecked it it was on its side for a week it wont start it's like its not getting fuel I sprayed starting fluid in it and it tried
Submitted: 1 year ago.
Category: Toyota
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Hello: To start with, Where is the damage on the vehicle at? And did it start with staring fluid?

Customer: replied 1 year ago.
Right front fender just a little bit I was only going about 15 mph the road was washed out it just layer on its side ,,,,it would hit with starting fluid. But not start
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Have you checked to make sure all fuses are good in the under hood fuse box, as well as inside ?

Customer: replied 1 year ago.
I have checked the main fuse under the hood. But that's about it ,,,so there is no emergency fuel shut off in case you get in a wreck
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

No, Did you check the EFI fuse ? When you say main fuse do you mean the 80 amp fuse? Thanks

Customer: replied 1 year ago.
I just checked the one that said fuel ,,,is there one that controls the pump in the cab
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Inside there are 4 fuses that need to be checked ecu-b,15amp fuse ecu-ig,20amp fuse ign,7.5 amp fuse and eng 10amp fuse Thanks please advise

Customer: replied 1 year ago.
When I get off work I will check all my fuses I will get back to you thanks again ill let you know for sure
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Sounds good, I will watch for your responce this evening. Thanks

Customer: replied 1 year ago.
The 15 amp fuse under the hood it was the efi fuse it was blown no other fuses were still won't start. And I checked the blown fuse to see if it did it again and it didn't
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Did you check the 4 other fuses inside the vehicle, The fuse panel on the drivers side (the ecu-b 15amp fuse the ecu-ig 20amp fuse, the ign 7.5amp fuse and the eng10amp fuse)? Thanks

Customer: replied 1 year ago.
I pulled every fuse and checked them all
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Sorry I just plugged my phone into charger, Have you tested to see if there is a spark coming from end of boot?

Customer: replied 1 year ago.
No no spark
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Have you checked to see if any of the wiring has gotten pinched or damaged from the body damage? and crankshaft sensor/cam sensors are not broken or?

Customer: replied 1 year ago.
No I haven't but I will do there was very little damage it just crinkled that finder a tad but I will check on Saturday. When I'm off work in the day like ill get back to you for sure. Thanks for your patience its snowing here
Expert:  Mastertech 1 replied 1 year ago.

Its been snowing here on and off also, Take a good look at the main relay in the under hood box, (if efi fuse was burned) This controls the engine system Thanks, ***** ***** me advised!