Join the 9 million people who found a smarter way to get Expert help

Recent Radiator questions

Trouble code bo103 air bag sensor, I think so I have 2

trouble code bo103 air bag sensorJA: Is the battery fully charged?Customer: I think so I have 2 batterysJA: What is the model/year of your Chevy?Customer: 2005 2500 duramax 4x4JA: Are you hoping to fix this yourself? What have you tried so far?Customer: yesJA: Anything else you think the mechanic should know?Customer: had an edge programmer go out and left something which was removed and a superchip installed was set on performance blew a lot of black smoke and didn't perform like I thought it should so I put programmer in tow mode that is when code came up

Read more

Dan

Automotive Technician

Vocational, Technical or Trade Scho

16,766 satisfied customers
I have a 1978 camaro z28 350 small block 3 speed automatic.

I have a 1978 camaro z28 350 small block 3 speed automatic. Just purchased from a seller that treated the car like his baby. Engine has headers, mild cam ( hits 3000 rpms @ 70 mph) and corvette heads. Has a/c. Other than that the engine and car are original. Aproximately 60,000 original miles. This is the best description I can give not being an expert or even a semi knowledgeable car repair / mechanic.So I live in central California. It is over 100* degrees 2-4 months in the summer. So my temp gauge (sensor for temp gauge is located underneath the driver side header, on the bottom of engine block) in high heat, or even in normal heat, or at night time will reach 240* degrees. I've changed the thermostat, I have installed two 10" electric fans ( which seem to be pushing air flow through the radiator - as I put a piece of paper up to them it seems to get sucked up to them by air flow suction, but also, they seem to be blowing air outward as well??????? Don't understand that?????)....but yet the temp gauge still reads the same as it did prior to fans being installed. Frickn frustrated as all get out!!! Then if I'm using a/c (which is why this situation has started, I want to use a/c cuz it is so frickn hot, but when u see your temp gauge rising to the 240's to 250's u fear of damaging something, or even worse blowing up something when using a/c).... I purchased a lazer light temp gun and when pointing at sides of radiator (oem replacement, maybe 1-2 years old) they read aproximately 150*. I point the temp gun the heads and they read approximately 200*. I point temp gun at the sensor for the temp gauge and it reads approximately 250*. IS there anything I can do to lower the heat of this engine so I can comfortably use my a/c with no worries of over heating my vehicle????? Would an all aluminum, thicker 2 row radiator (which seems the only thing I hadn't done yet) be any benefit to lowering the temp?????Second new issue: I installed the 2 10" fans in front of radiator (have an on/off switch to manually turn on fans - which when even attempting to get a little bit futile of cool a/c air, I of course have turned on at all times - really I have fans on all times period when driving car). I also (should not have done this - car was running perfect) I instructed the mechanic to go ahead and change spark plugs. So we did all that. Now, my car after driving it for a while, when it gets hotter temp, when I accelerant there's this rattling sound, like a knocking sound when you use cheap gas....or like idk somethings metal to metal rattling. This only has starts since the fan installation and change of spark plugs. No new spark plug wires, or distributor or anything was changed, as it seems all of those items were in new tip top condition....Help!!!!!!Frustrated!!!!!Best,Matt Dunlap

Read more

Don 'Mo Lurch'

Owner

Vocational, Technical or Trade Scho

18,344 satisfied customers
2000 ls1 camaro z-28. My car is over heating when I turn on

2000 ls1 camaro z-28 . My car is over heating when I turn on the a/c. I have had the leaking water pump, fan relay switch and thermostat ( 180 degree I believe) and coolant changed. It will heat up to 235 degrees when it usually runs about 200 degrees in stop and go traffic. My car has 113000 miles on it. When I turn off the a/c the temp will drop back to around 200-210 degrees. I have never flushed the radiator or replaced any of the hoses or cap. When the car temp raises the car sounds as if it has a miss or like someone pulled a plug wire. Any ideas what the remedy is.

Read more

Eric Gardner

Fleet Manager

Bachelor's Degree

334 satisfied customers
Need plug gap on my 4.3 motor, 27ooooo plus automatic, 1988,

need plug gap on my 4.3 motorJA: How many miles are on the car? Is it an automatic or a manual transmission?Customer: 27ooooo plus automaticJA: What year is your Chevy?Customer: 1988JA: Are you fixing your vehicle yourself? What have you tried so far?Customer: Yes I AM DOING IT MY SELF. aLL BOOKS TELL ME TO LOOK ON RADIATOR SUPPORT AT DECAL NONE THEREJA: Anything else you want the mechanic to know before I connect you?Customer: NO i AM HAVING PROBLEMS WITH BURNING TO MUCH GAS, I HAVE REPLACED EVERY THING ELECTRICAL AND PUT A NEW TBI ON IT STILLO BLOWS BLACK SMOKE

Read more

Ron Z.

Vocational, Technical or Trade Scho

22,190 satisfied customers
My 2005 Aveo has a a new AC compressor, drier,

My 2005 Aveo has a a new AC compressor, drier, radiator/condenser fan. Compressor runs and makes cold air but the condenser fan does not come on with the AC system. I have changed relays, fuses but the fan still does not dome on. the fan does run when engine temperature rises.JA: How many miles are on the car? Has the car been starting normally?Customer: 150.000 and yes-runs and starts perfectJA: Are you hoping to fix this yourself? What have you tried so far?Customer: YEs-New fan, changed relays with known functional (headlights, etc) changed fuses with known functionalJA: Anything else you think the mechanic should know?Customer: nothing comes to mind

Read more

TIM MOHR

SHOP OWNER

Master's Degree

17,112 satisfied customers
96 S10 Blazer - 4.3L 2 wheel drv. when enging is hot and w/

96 S10 Blazer - 4.3L 2 wheel drv. when enging is hot and w/ air conditioner on ambient temperature above 80F and at idle, the oil pressure will frequently drop into red zone and gauge light comes on. Normally cold, the pressure is 60 and at running temp ~40 degrees F Some in the various forums are suggesting the sending unit is fouled?? Have not manually checked the pressure yet. Your Thoughts.JA: Have you checked the oil? How old is your oil pump?Customer: fresh oil and up to maximum level. Pump/ engine/tranny have 248K on them. Probably a tired old pump, loose bearing clearances, stems, guides etc.JA: Are you hoping to fix this yourself? What have you tried so far?Customer: I have fixed everything else on it -so far.JA: Anything else you think the mechanic should know?Customer: New radiator, thermostat, and coolant flush last month - good fluid levels, running cool.

Read more

Gary

Vocational, Technical or Trade Scho

25,188 satisfied customers
2010 equinox, has random panic or security alarm. does not

2010 equinox , has random panic or security alarm. does not matter if locked or unlocked.if doors closed or not closed..No dash lights of faults .I can turn it off for awhile by pushing panic button or locking with key in driver door.JA: Have you checked the fuses? The dashboard bulbs?Customer: Yes I don't mean it has no dash lights. I just mean there is no fault lights like check engine,theft or any thing abnormalJA: Are you hoping to fix this yourself? What have you tried so far?Customer: yes if I can determine the cause.I m open to suggestions where to start, door switch ,tailgate switch or how to determine.Im pretty mechanically savy ,but I do not have a tech manualJA: Anything else you think the mechanic should know?Customer: It does have a viper remote start on it that I had installed when we bought it..Everything works fine with exception of random alarms. Late night activations annoy everyone.

Read more

Eric

Retired

N/A

25,798 satisfied customers
My 1988 GMC k1500 with a 5.7 tbi engine temp gauge goes to

My 1988 GMC k1500 with a 5.7 tbi engine temp gauge goes to almost in the red and the check gauges light comes on after a little amount of time when I turn the AC. With out the AC being on the gauge reads in the normal operating rang. Also the truck does not have an ax fan. It just has a fan blade and fan clutch. Any ideas? It just started at the end of a 1000 mile trip.

Read more

Randall C

Auto Technician / Consultant

Vocational, Technical or Trade Scho

13,498 satisfied customers
Chevy van- express van occasionally has the temp gauge go to

Chevy van- express van occasionally has the temp gauge go to the bottom of the gauge-100, AND at the same time the message center says" engine hot no a/c" in it's message area. The engine is NOT hot and the scanner ect says 192. There is no compressor action. what is going on... PS I do have a repair shop and am familiar with many aspects of auto repairs.

Read more

Jared D

Shop Supervisor

Bachelor's

2,042 satisfied customers
View more chevy questions
In The News