How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Curtis B. Your Own Question
Curtis B.
Curtis B., Technician
Category: Small Engine
Satisfied Customers: 26050
Experience:  have worked on and around most engine models for 35 yrs./Polaris ATV expert
30244710
Type Your Small Engine Question Here...
Curtis B. is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a workhorse st350 ezgo. It cranks the first time but

Customer Question

I have a workhorse st350 ezgo. It cranks the first time but it want on the second time, the belt spins and it whines but want engage the motor.
Submitted: 5 months ago.
Category: Small Engine
Expert:  Curtis B. replied 5 months ago.

Is the belt tight? It has an adjustment to tighten the belt.

Customer: replied 5 months ago.
It will crank up when cold after that when you step on gas pedal it just whines, belt turns but engine does not engage, I can paly with the pedal and some times it will sputter and kick off, it is like a starter on a car with a bad spot on it
Expert:  Curtis B. replied 5 months ago.

Try tightening the belt!

Expert:  Curtis B. replied 5 months ago.

Did you tighten the belt? Did it help?