How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Randall Your Own Question
Randall
Randall, RVIA Certification
Category: RV
Satisfied Customers: 10330
Experience:  RVDA/RVIA Master Certified Technician with many years experience.
21664427
Type Your RV Question Here...
Randall is online now
A new question is answered every 9 seconds

This is about a 2016 2304DS, electric stabilizing jacks will

Customer Question

This is about a 2016 2304DS, electric stabilizing jacks will not deploy. Green jacked 30A fuses are of read 12V across them, 20A short stop circuit breaker reads 12V across both leads ( neg lead of the meter is on chassis gnd ) . There is one motor for each jack and one switch for each jack. ( hard to believe all motors / switches are bad ) also live in northern California ( drought so rain is not a issue ). I also visually checked the 30A fuse at the inside breaker panel looks good. Please help.
Submitted: 4 months ago.
Category: RV
Expert:  Randall replied 4 months ago.

Whose jacks to you have? Make and model?

Customer: replied 4 months ago.
The number on the motor is 231000. There is nothing in the RV package I got for a manual on them.
Expert:  Randall replied 4 months ago.

I would try jumping the switch first and rule that out. If they work, then switch is probably bad. IF not, go to the motor and direct wire them to see if the motor works. That will allow you to narrow down the source of the problem. We can go from there once you do. All follow ups are included in our fee.

Customer: replied 4 months ago.
There are 4 switches and 4 mothers independently for each jack ? All 4 switches are bad? And or moters
Customer: replied 4 months ago.
Oops hit send too quick I'll measure the volts at the switch nothing going to the motor. P. S. I'm a laundry repair tech.
Expert:  Randall replied 4 months ago.

Are you sure you had the meter set correctly? Hard to believe all 4 are bad in any place. More likely the meter was wrong OR you have a bad ground lead for those. Add a good ground lead and see if that changes this.

Customer: replied 4 months ago.
0 ohms from ground to switch ground, motor runs if across a battery. Have to revisit tommorow going to recharge batteries vehicle has been stored in a remote location. Dinner with the wife is taking priority.
Expert:  Randall replied 4 months ago.

Don't neglect the wife! Sounds like a bad ground here. Install a test ground and see if this will correct this.

Expert:  Randall replied 4 months ago.

Just checking back in here to see if you were able to track this down or do you still need some additional input from me here

Customer: replied 4 months ago.
I wanted the quick and easy specific to the rig, trouble shooting the hard way is easy for me. I was looking for a hidden fuse or breaker. Based on the t shooting we've done so far it seems like one of the switches is bad or pulling current. I have not had time to apply to it further for I'm currently in Hawaii
Expert:  Randall replied 4 months ago.

O.K..........you can always get back to me later if you need to.