How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask poolguy810 Your Own Question
poolguy810
poolguy810, owner - pool and spa service company
Category: Pool and Spa
Satisfied Customers: 1674
Experience:  Servicing pools and all brands of spas for over 28 years.
32482502
Type Your Pool and Spa Question Here...
poolguy810 is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have a Keys Backyard spa that is showing the code "SL."

Customer Question

I have a Keys Backyard spa that is showing the code "SL." Any idea what that means?
JA: Who manufactured the spa?
Customer: Keys. It was sold at Costco years back.
JA: Do you plan on doing the work yourself?
Customer: Yes
JA: Anything else we should know to help you best?
Customer: Since the "PL" code came on the tub has not heated above 85 degrees.
Submitted: 14 days ago.
Category: Pool and Spa
Expert:  poolguy810 replied 14 days ago.
The SL isn't an error code, it just means that it's in sleep mode. Which will only allow it to get up to 85 degrees. If you tell me what buttons are on your topside, I can tell you how to get it back to standard mode or economy, whichever you prefer. Thanks, Jeff
Customer: replied 14 days ago.
I've attached a picture of top controls. Thanks. Paul
Expert:  poolguy810 replied 13 days ago.
OK, thanks. Hit the temp down button, release it, then immediately hit the light button. You should see the display cycle to st for standard mode or EC for economy mode. If that doesn't move it, then hit the temp up button and the the light button. I prefer standard mode, but it's up to you. Let me know if that takes care of it. Thanks, Jeff
Expert:  poolguy810 replied 10 days ago.
Just following up to see if that resolved the problem for you. Thanx, Jeff