How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Fix my Pool and Spa Your Own Question
Fix my Pool and Spa
Fix my Pool and Spa, Owner / Technition
Category: Pool and Spa
Satisfied Customers: 1057
Experience:  Over 24 years in pool and spa service and construction
30729442
Type Your Pool and Spa Question Here...
Fix my Pool and Spa is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have an Artic Spa - Yukon model - and we just replaced the

Customer Question

Hello, I have an Artic Spa - Yukon model - and we just replaced the Pump (wet end) and the fitting from the pump to the heater....and now we have a solid HL message on the screen.....we have tried removing filter, and checked the panel switching power off and on again but still giving code and won't heat water.
JA: Who manufactured the spa?
Customer: Google suggests the reset button, but I do not see any reset button on this model
JA: Do you plan on doing the work yourself?
Customer: Yes
JA: Anything else we should know to help you best?
Customer: No, everything else seems to be working fine.
Submitted: 5 months ago.
Category: Pool and Spa
Expert:  Fix my Pool and Spa replied 5 months ago.

"HL" code usually means High Limit. This is a sensor that would be in or on the heater housing. It senses water temperature and if it deems the temp to be 112 degrees or higher it shuts down the heater. Now you need to be sure the water is flowing good through the heater, if the water is not moving through the heater then it can over heat inside the heater tube. I would replace the thermostat and high limit sensor then reset tub.