How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Poolservice123 Your Own Question
Poolservice123, CPO, CPI, CBP
Category: Pool and Spa
Satisfied Customers: 476
Experience:  40+ yrs, NSPF Instructor, NC Licensed SwimPool Contractor
Type Your Pool and Spa Question Here...
Poolservice123 is online now
A new question is answered every 9 seconds

We purchased a home with a Jandy Aqualink8 system installed

Customer Question

We purchased a home with a Jandy Aqualink8 system installed in the late 1990's. System worked last season after we figured it out. Pool opened yesterday and now control panel reads only "TI" and is non-responsive to programming buttons including HOLD and reset. What needs to be done to fix this?
Submitted: 5 months ago.
Category: Pool and Spa
Expert:  Poolservice123 replied 5 months ago.
TI is an error that is indicating that the H20 Sensor has failed on the heat pump. This is the pressure sensor of the Heat Pump system. This pressure sensor detects water flow and protects the heater from working without water. It is common for pressure switches to go bad. You can disconnect the leads to test to see if the error goes away BUT UNDER NO CIRCUMSTANCES SHOULD THE SYSTEM BE OPERATED WITHOUT THE PRESSURE SWITCH IN PLACE OR A FIRE COULD OCCUR.
Customer: replied 5 months ago.
Went out to pool equipment. Heater was turned off. Turned heater on - current Mode: Remote - message: No demand. Changed mode to exit remote - heater turned on and showed message: heating. Circulating pumps all working correctly. No change in message on remote control panel when heater taken off-line. I think there is a disconnect between remote panel and external controls - perhaps need to "flush" the remote memory? At this point, I have the circulating pump running but heater off.
Expert:  Poolservice123 replied 5 months ago.
Yes sometimes a "reset" is needed for the remote. However, check remote battery, check all cables, wifi antenna etc. as well. Sorry didn't answer back sooner, we are having some really bad storms in my area.
Customer: replied 5 months ago.
No worries. Where is remote battery? Do I need to remove the cover to access? Looks like two Phillips screws at bottom of display but no other indication of battery location. Thanks for your help.
Expert:  Poolservice123 replied 5 months ago.
The system may just be locked up. To unlock: Turn off power to the system. Disconnect battery and turn on power. Reconnect the battery and reset time and dateThis is the battery at the control center. It is a 9 volt battery on the back of the Display PCB board.
Expert:  Poolservice123 replied 5 months ago.
There is a power pack on the remote (not hand remote) that can be replaced with a rechargable power pack but usually the diagnostics will tell you this. I think you have a freeze up.

Related Pool and Spa Questions