How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask poolguy810 Your Own Question
poolguy810
poolguy810, owner - pool and spa service company
Category: Pool and Spa
Satisfied Customers: 1671
Experience:  Servicing pools and all brands of spas for over 28 years.
32482502
Type Your Pool and Spa Question Here...
poolguy810 is online now
A new question is answered every 9 seconds

Raypak sparks minute then say SW Water Open. I cleaned

Customer Question

HI Raypak sparks for a minute then say SW Water Open. I cleaned the basket of leaves but still not working
JA: Thanks. Can you give me any more details about your issue?
Customer: thats all I know
JA: OK got it. Last thing — Pool and Spa Experts generally expect a deposit of about $18 to help with your type of question (you only pay if satisfied). Now I'm going to take you to a page to place a secure deposit with JustAnswer. Don't worry, this chat is saved. After that, we will finish helping you.
Submitted: 7 months ago.
Category: Pool and Spa
Customer: replied 7 months ago.
OK paid deposit
Expert:  Rick replied 7 months ago.
What is the model number of your unit?
Customer: replied 7 months ago.
Raypack model P-R337A and Hayward Swim Clear
Customer: replied 7 months ago.
I cleaned pump basket too
Expert:  Rick replied 7 months ago.
Next thing to try is back washing the pool filter
Customer: replied 7 months ago.
how to do that, is there a video or link with directions?
Expert:  Rick replied 7 months ago.
Do you have the brand and model of the filter?
Customer: replied 7 months ago.
Oh I opened that little valve air came out then water
Customer: replied 7 months ago.
black line on gauge is very low, like at the bottom
Expert:  Rick replied 7 months ago.
Sounds like the flow is inadequate. When was the last time your equipment was serviced?

Related Pool and Spa Questions