How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Billy Your Own Question
Billy
Billy, Technician
Category: Pool and Spa
Satisfied Customers: 22110
Experience:  Licensed in Hydronics and Boilers
12672042
Type Your Pool and Spa Question Here...
Billy is online now
A new question is answered every 9 seconds

I have an Aqua Rite control with a T-Cell-15-SWP in-ground

Customer Question

I have an Aqua Rite control with a T-Cell-15-SWP for my in-ground salt pool. I just replaced the T-cell, but the system does not function. I have the following issues: 1. The check cell and check salt indicator lights are on. I removed cell to ensure it was not blocked. I ensured that the control was set for my cell. 2. The diagnostic displays seem incorrect. I have values as follows, cycling through diagnostic sequence: 1500, 59,33.6,0.00,20P, AL-0, 51.5, and t-15. So, for example, I know my pool temperature is about 69 F, and not 59. My pool level may be a little low, but appears to be circulating properly through the cell and the low flow switch indicates I have flow. When my pump turns off, the low flow switch identifies low flow properly. Your recommendations on what direction to go next is appreciated. Thanks.
Submitted: 11 months ago.
Category: Pool and Spa
Expert:  Billy replied 11 months ago.

Hello,

I apologize for the holiday delay.

Do you still need assistance?

Related Pool and Spa Questions